UUTISET

22.09.2018

KARHUBASKET AVAUSOSAN VOITTOON BCL KARSINNASSA

Michael Moser pussitti 20 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket pelasi historiallisen ensimmäisen europelin, kun se kohtasi koripallon mestarien liigan karsintojen ensimmäisen kierroksen avausottelussa CSM CSU Oradean kotikentällä torstaina. BCL vaati kotisaliin joukon erikoisjärjestelyjä, jotka ahkera talkooväki sai tehtyä määräaikaan mennessä. Erikoisjärjestelyjä olivat mm. areenakorit ja isokokoiset tulostaulut kotiluolan päätyihin.

Ottelun ensimmäinen kymppi pelattiin tasatahtiin, jonka jälkeen valotauluilla olivat lukemat 22-22. Karhubasket otti pelin komennon toisella kympillä, kun kapteeni Bojan Sarcevic (7/4/12) jakeli maukkaita namupasseja, joista Rene Rougeau (19/6/2) ja Michael Moser (20/2/2) nostelivat palloja koriin. Kotijoukkueen puolustus tuotti vastustajalle menetyksiä, joten tauolle mentiin kauhajokisten 45-36 johtoasemassa.

Romanian viimekauden mestari oradea ei kuitenkaan heittänyt pyyhettä kehään, vaan tuli kolmannella kympillä peliin mukaan. Nopea ja tarkkakätinen Kristopher Richards (20/6) ja takamies Vaidas Kariniauskas (18/3/3) olivat kirin arkkitehtiä. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 62-61.

Karhubasket repi jälleen miltei 10 pisteen johtoaseman, kun Marvin Singleton (10/4) heitti tarkasti ja Kazembe Abif (12/7/3) päätteli hyökkäyksen korin läheltä voimalla. Myös Durrell Summers (13/4 syöttöä) oli ajoillaan hyvin esillä. Yli 1000 päinen kotiyleisö ei kuitenkaan päässyt juhlimaan voittoa helpolla. Oranssipaitojen entinen takamies Giordan Watson (14/2) upotti neljä kolmosta ja yhden pitkän kakkosen ja peli oli tasan, kun lähdettiin viimeiselle parille minuutille.

Karhubasket punnersi lopulta 87-84 voiton, joten se pääsee lauantaina toiseen osaotteluun kolmen pisteen etumatkalta. Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee toiselle karsintakierrokselle etenevän joukkueen. Toinen osaottelu pelataan Romanian Oradeassa lauantaina kello 19 alkaen.

Karhubasket hävisi levypallot 34-37, mutta osoitti kauden alkumetreillä kypsää joukkuepelaamista, mistä kertoo 24 syöttöä. Oradea tilastoi vain 11 syöttöä. Esiin pitää nostaa pelaajista myös Okko Järvi (6/3), joka runsaassa 25 minuutissa pelasi saldolla +13. Tuo lukema oli joukkueen toiseksi paras, Sarcevicin tilastoidessa saldon +23.

– Me tiesimme, että he ovat iso ja fyysinen joukkue, ja että heiltä löytyy muutama hyvä heittäjä, Jussi Laakso aloitti torstain kamppailun analysoinnin. – Peli oli meiltä taktisesti hyvää tekemistä, mikä on näin aikaisessa vaiheessa kautta harvinaista. – Ensimmäisellä jaksolla onnistuimme niissä elementeissä, joita haluamme tällä kaudella esittää. – Avasimme peliä nopeasti ja pääsimme juoksemaan. – Pääsimme näin hyökkäämään järjestymätöntä puolustusta vastaan, joka on aina meidän etu.

– Matkaan kohti Romaniaa lähdetään jo yöllä, joten seuraava peli tulee nopeasti. – Meillä oli hieman loukkantumishuolia. – Jumppa Niskanen ei pystynyt treenaamaan pariin päivään, mikä kaventaa rosteria vastustajaan nähden. – Toisaalta meillä on kaksi nuorta kaveria laihonen ja Innamaa, joilla ei ole yhtään Korisliigakamppailua alla, mutta aloittavat suoraan europeleillä. – Olen ylpeä joukkueesta ja tämä on hyvää valmistautumista tulevaan Korisliigakauteen, Laakso kiitteli pelaajiaan avausosan jälkeen.

– Meillä on kaikki mahdollisuudet edetä karsintojen toiselle kierrokselle, jos pelaamme samalla tasolla, kuin ensimmäisessä ottelussa, Jussi Laakso puntaroi Oradeassa perjantaina. – Pieniä parannuksia peliin pitää tehdä, sillä romanialaisilla on nyt tukena kotiyleisö. – Muutamme hyökkäyspäässä jotain pieniä juttuja ja puolustuksessa pitää karsia pienet virheet pois. – Mahtavaa on myös se, että olemme saaneet runsaan faniporukan tukemaan meitä tänne Oradeaan, Laakso kiitteli faneja.

Karhubasket lähti matkalle Romaniaan varhain perjantai aamuna. Vaasasta lennettiin Helsingin kautta Budapestiin, josta matka jatkui pitkällä bussimatkalla Romanian puolelle. Perillä joukkue oli kello 18 jälkeen ja jäseniä heräteltiin sekä palauteltiin välittömästi perillä harjoituksilla. Samalla saatiin tuntumaa Oradean peliareenaan. Pelipäivänä ohjelmassa on aamuharjoitukset ja sitten tiukka keskittyminen kamppailuun.

Valitettavasti kovista selvitystöistä huolimatta, lauantain kamppailua ei saada näkyviin tv:stä tai netin välityksellä. Fanit Kauhajoella joutuvat tyytymään live-seurantaan.


Yli 1000 katsojaa pääsi pelin jälkeen tuulettamaan Karhubasketin voittoa (kuva: Erkki Hautaviita)