UUTISET

06.10.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – SALON VILPAS

Sunnantaina alkaa Korisliiga karhuluolassa

Sunnuntaina pyörähtää käyntiin Korisliigakausi 2018 – 2019. Karhubasket lähtee sarjaan puolustavana mestarina. Mestaruusjuhlinta huipentuu sunnuntaina, kun mestaruusviiri nostetaan tai paljastetaan koulukeskuksen seinälle. Tämä ikimuistoinen hetki on ohjelmassa ennen ottelun alkua, joten paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin ennen kello 16.30 alkavaa ottelua. Ovet ja lipunmyynti aukeaa sunnuntaina salilla kello 15.

Karhubasketin kokoonpanoon tuli paljon muutoksia mestaruuden jälkeen. Samuli Vanttaja siirtyi Joensuun Katajaan, Henri Kantonen Salon Vilppaaseen ja Lehtorannan veljekset takaisin kasvattajaseura KTP:hen. Uusi kasvoja kauhajokisten kotimaisella osastolla ovat Eero Innamaa ja Mikael Laihonen, jotka saapuivat lakeuksille Kristika Turusta. Innamaa on Turun NMKY:n ja Laihonen Raision Palloseuran kasvatteja. Helsingin Seagullseista oranssipaitoihin tuli Antti Niskanen, joka on Sykin kasvatteja. Okko Järvi saapui Espoo Unitedista lakeuksille ja nousi hyvillä otteilla BCL karsinnoissa aloitusviisikkoon. Järvi on Tapiolan Hongan kasvatteja ja pelasi ennen viime kautta parin kauden ajan Vilppaassa.

Jenkkiosastolla nähtiin totutusti myös paljon vaihtuvuutta. Viime kauden avainpelaajien joukkoon kuulunut monipuolinen Rene Rougeau iski nimensä jatkosopimukseen, joten fanit pääsevät nauttimaan myös toisen kauden Rougeaun taistelusta joukkueensa eteen. Michael Moser, Durrell Summers ja Kazembe Abif täydentävät jenkkinelikon. Moser on erinomainen heittäjä, joka lukee peliä hyvin ja sijoittuu kokemuksellaan puolustuksessa oikein. Summers ajaa vahvasti korille, mutta pystyy myös päättämään hyökkäykset heittämällä. Abif on sentteri, jolta odotetaan vahvaa levypallopelaamista molemissa kenttäpäädyissä.

Karhubasketilla on rivistössä myös viides jenkki Marvin Singleton JR, joka esiintyi edukseen BCL karsintapeleissä ja pystyy paikkaamaan muita jenkkejä pelaavassa kokoonpanossa, jos siihen syntyy aihetta. Singleton on ollut erinomainen apu harjoituksissa. Joukkueen selkäranka on viime kauden finaalien MVP ja kapteeni Bojan Sarcevic. Sarcevic pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden ja hyvä kesäharjoittelu, sekä BCL ottelut kertovat, että hän jopa paremmassa kunnossa, kuin ennen viime kautta.

Karhubasket pelasi ennen BCL karsintoja kolme harjoitusottelua. Ruotsista tuomisina olivat voitto ja tappio. Kotisalissa pelattu harjoitusottelu Tampereen Pyrintöä vastaan päättyi niin ikään voittoon. BCL:n karsintaotteluissa Karhubasket yllätti kaikki ja kukisti kahdesti Romanian mestari Oradean. Toisella karsintakierroksella kaatui kaksi kertaa 19 kertainen Bulgarian mestari Levski Lukoil. Kolmannella kierroksella, sinne suoraan sijoitettu ja kovatasoisessa huippusarjassa Ranskan Pro A:ssa pelaava Nanterre 92, oli sitten liian kova pala. Karhubasket lähti Nanterrea vastaan altavastaajana jo siitä syystä, että alla oli tiiviiseen tahtiin pelatut neljä ottelua ja matkustelu ympäri Eurooppaa.

Salon Vilpas lähtee jälleen Korisliigaan yhtenä suosikkina. Vaikka Matias Ojala siirtyi Joensuun Katajaan, niin joukkue vahvistui Karhubasketista siirtyneellä Henri Kantosella. Vilpas koki kovan kolauksen viime kauden pudotuspeleihin, kun takamies Teemu Rannikko joutui sivuun loukkaantumisen takia. Taikuri Rannikko on kuitenkin kuntoutunut ja on taas johtamassa joukkuettaan mestaruustaistossa.

Susijengin pelaajat Mikko Koivisto ja Juho Nenonen ovat kaikille tuttuja. Aatu Kivimäki on jatkanut kehitystään takamiehen tontilla. Joonas Iisalon kokoonpanosta löytyvät myös sentteri Miikka Luosmaa, Riku Laine ja uutena pelaajana Vilppaan oma kasvatti takamies Leevi-Matias Taimela.

Jenkkinelikko Vilppaalla on seuraava. Takamies Diante Baldwin (180cm), sentteri Jamie Skeen (203cm) ja laiturit DJ Fenner (198cm) sekä Brandon Taylor (201cm). Fenner pussitti mukavat 24 pistettä pari viikkoa sitten Tallinassa TLU Kalevia vastaan. Ja pisteen mies upotti myös BC Kalevia vastaan pelatussa ottelussa. Jamie Skeen pelasi viime kaudella Kouvoissa ja liittyi Vilppaaseen vasta tällä viikolla. Hän korvasi kokoonpanossa David Haughtonin. Nähtäväksi jää saako Vilpas Skeenin nopealla aikataullla peliin sunnuntaina.

Vilpas pelasi ennen Korisliigakautta tukun harjoitusotteluita. Tallinassa se siis kohtasi TLU Kalevin (98-95) ja BC Kalevin (73-104). Salohallissa pelattiin perinteinen Hanhivaara turnaus, jossa se löytyytti Seagullsit pistein 115-65 ja otti voiton myös Korisliigan nousseesta Kaarinan Urasta lukemin 89-81. Uraa vastaan Taylor upotti 17 pistettä, kuten myös DJ Fenner.

– Korisliigan avauspeli ja ensimmäisenä vastassa viime vuoden finaalivastustaja Salon Vilpas, Jussi Laakso ennakoi peliä. – Vilpas on tänäkin vuonna yksi sarjan laadukkaimmista joukkueista millä tahansa mittarilla mitattuna. – Hienoa nähdä BCL-pelien jälkeen miten meillä kulkee suomalaista huippujoukkuetta vastaan. –
Palautumisaika ja varsinkin valmistautumisaika Ranskan keikan jälkeen on melko mitätön, mutta kyllä tällaiset pelit sytyttää pelaajat varmasti, Laakso lupaa.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Kazembe Abif, Mike Moser.

– Kovin mahdollinen haaste heti alkuun, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo alustaa avausottelua. – Vastassa hallitseva mestari ja kovia kansainvälisiä pelejä voittanut joukkue, jossa sarjan MVP, vuoden valmentaja, viisi kovaa jenkkiä ja nippu laadukkaita kotimaisia. –
Tämän lisäksi vieraspeli eli haastetta riittää.

Salon Vilppaan kokoonpano: Skeen (GTD25%), Baldwin, Koivisto, Kantonen (GTD75%), Luosmaa, Nenonen, Rannikko, Taylor, Kivimäki, Fenner, Laine.

Karhubasket – Salon Vilpas sunnuntaina kello 16.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!