UUTISET

25.09.2018

OTTELUENNAKKO: BCL KARSINTA, TOINEN KIERROS, LEVSKI LUKOIL (SOFIA BULGARIA) – KARHUBASKET

Otteluennakko: BCL karsinta, toinen kierros, Levski Lukoil (Sofia Bulgaria) – Karhubasket

Lauantaina Karhubasket haki vierasvoiton Romanian Oradeasta. Romanian viime kauden mestari CSM CSU Oradea hävisi lauantaina pistein 74-80, joten oranssipaidat etenivät toiselle karsintakierrokselle yhteistuloksella 167-158.

Voiton myötä Karhubasketin matkasuunnitelmat heitettiin romukoppaan. Uusien suunnitelmien laatimiseen haastetta toi se, että niitä päästiin laatimaan vasta lauantaina pelin jälkeen kello 22.30. Faktat olivat selvillä; matkaa Oradeasta Sofiaan olisi miltei 700 kilometriä, aikaa matkustamiseen olisi kaksi päivää ja tiet ovat pääosin huonoja. Lisäksi piti ottaa huomioon, että mitään kuljetusta Bulgarian suuntaan ei ollut valmisteltu (tieto tiistain vastustajasta tuli vasta lauantain kamppailun aikana), joten bussista ei ollut vielä mitään tietoa. Arvio bussimatkan pituudesta oli 15-16 tuntia. Bussimatkaa luonnehti tulevan vastustajan Levski Lukoilin managerin onnittelusoitto lauantaina illalla: you are crazy!

Varhain sunnuntai aamuna löytyi netistä lentoliput 17 henkilölle Oradeasta Romanian pääkaupunki Bukarestiin. Tunnin lento saatiin vieläpä halvalla, joten tuohon mahdollisuuteen tartuttiin. Luotettiin siihen, että Bukarestin lentokentän läheisyydestä löytyy hotelli, johon voi majoittua. Lisäksi Bukarestista olisi paremmat lentoyhteydet ja tarjolla olisi (mahdollisesti) kuljetusta Bulgarian suuntaan.

Seurue suuntasi Oradean lentokentälle ja oli tuntia myöhemmin, kello 17 Bukarestissa. Juuri ennen lentoa oli löytynyt myös hotelli kentän vierestä, joka varattiin ja päästiin samalla uimaan sekä saunaan. Saunan lämpötila ei kokeneita saunojia, Bojan Sarceviä ja muita miellyttänyt.

Sunnuntaina auringon alkaessa nousta Bukarestin taivaalle, alkoi ankara etsintä bussille, jolla päästäisiin Bulgariaan. Samoihin aikoihin varmistui se, että Levski järjestäisi kyydin Sofiaan Ruse nimisestä rajakaupungista. Ruseen matkaa oli 80 kilometriä. Kolmen tunnin soittorumban jälkeen tärppäsi ja kaksi isoa minibussi kaarsi hotellin eteen. Paperit kuljetukselle rajan yli saatiin tehtyä yhteistyössä kuljetusfirman kanssa, joten matkaan päästiin juuri oikeaan aikaan kello 10. Bussi Rusessa oli odottamassa kello 12.

Kello 11.55 saavuimme Tonavan yli Romanian ja Bulgarian rajalle. Tarkat rajamuodollisuudet sujuivat 20 minuutissa, joten matkaseurue vaihtoi bussiin ja matka Sofiaan alkoi.

Bukarestista matkaa Sofiaan on 400 kilometriä ja Rusesta siis 80 kilsaa vähemmän. Tuohon 320 kilometriin mahtui jos jonkinlaista tietä. Oli moottoritietä, mutta hetkeä myöhemmin köröteltiin jonkun kylän läpi kinttupolkua pitkin, väistellen hevoskärryjä. Perillä Sofiassa oltiin kello 18.45. Nopea majoittautuminen hotelliin ja taas bussilla eteenpäin. Joukkue pääsi aukaisemaan paikkoja peliareenalle. Runsaan tunnin treenien jälkeen takaisin hotellille ja pesun kautta yöpuvulle.

Tiistain vastustaja Levski Lukoil voitti omassa otteluparissa ensimmäisellä karsintakierroksella Liettualaisen BC Siaulain yhteispistein 170-144. Levski pelasi jälkimmäisen ottelun kotisalissa, jotenheillä ei ole alla matkustamisen tuomaa rasitusta. Levski voitti viime kaudella Bulgarian mestaruuden, joten kovasta joukkueesta on kysymys.

– Olemme hieman ehtineet tässä lauantain jälkeen tutkimaan vastustajaa, Jussi Laakso aloittaa tiistain kamppailun ennakoinnin. – Janne on tehnyt heidän pelaajista klippejä ja minä olen selvitellyt heidän pelikuvioita sekä puolustamista. – Näistä näemme millä taktiikalla Levski pelaa. – Jannen pätkistä selviää heidän pelaajiensa ns. leipäliikkeet, joita lähdemme ottamaan pois. – Itseasiassa tilanne on ihan hyvä, koska käyttämämme apuohjelma on loistava.

– Levskistä pitää nostaa esille Bozhidar Karamfilov (lauantaina 31 min, 11 pistettä/4 levypalloa/5 syöttöä), joka on mättänyt pisteitä näissä parissa ottelussa, Laakso kertoo vastustajan pelaajista. – Jenkki takamies Patrick Rembert (25 min, 20/5/4) on taitava pelaaja ja osaa myös heittää. – Levski on iso joukkue ja fyysinen joukkue. – Sieltä löytyvät Ivanovin veljekset Deyan (22 min, 13/6) ja Kaloyan (27 min, 4/7), jotka ovat isoja, mutta osaavat myös heittää ja ovat vahvoja kuin härät. – Vastaan tulee kaksi Labovicia ja vielä hieman atleettisemmassa muodossa.

– Voittoa lähdetään hakemaan, kun kyseessä on kilpailu. – Tämäkin on varmasti paha paikka pelata, mutta minun mielestä Levskillä ei ole niin laaja materiaali, kuin Oradealla oli. – Vähän ehkä ovat fyysisempiä, Laakso tuumii.

Levski Lukoilin oletetu kokoonpano:

0 Russell Robinson
1 Deyan Karamfilov
6 Bozhidar Avramov
7 Milivoje Mijovic
8 Guerassim Nikolov
11 Patric Rembert
13 Asen Velikov
32 Hristo Zahariev
33 Nikola Maravic
41 Krastan Krastanov
44 Deyan Ivanov
55 Kaloyan Ivanov

Ottelu alkaa kello 19.

Maanantaina on myös kiivaasti tutkittu, että lähettävätkö paikalliset ottelun TV:ssä tai youtubessa. Päivällä viesti oli, että mitään lähetystä ei saada näkyviin kotimaahan, mutta illalla asiaa aloitettiin tutkia uudelleen. Karhubasket on myös aloittanut valmistelut, että poikkeusjärjestelyllä kuva saataisiin ainakin omalle youtube kanavalle. Tästä tiedotamme tiistaina, kun palikat tässä loksahtavat paikalleen.