UUTISET

02.10.2018

KORISLIIGAKAUSI ALKAA SUNNUNTAINA KOTILUOLASSA KELLO 16.30

Lippuja osoitteesta ennakkolippu.com.

Karhubasket lähtee Korisliigaan puolustavana mestarina. Korisliiga pyörähtää käyntiin ensi sunnuntaina 7. päivä lokakuuta, kun mestari Karhubasket saa vieraaksi Salon Vilppaan. Viime kauden finaalien uusinta on oiva aloitus kaudelle ja oranssiin pukeutuneet fanit pääsevät todistamaan kotihallissa, kun mestaruusviiri nostetaan seinälle.

Karhubasketin joukkue uusiutui paljon mestaruuden jälkeen. Pois lähtivät Samuli Vanttaja (Joensuun Kataja), Juho ja Joonas Lehtoranta (KTP) sekä Henri Kantonen (Salon Vilpas). Lisäksi omat kasvatit Perttu Salmi ja Valtteri Pihlajamäki ovat poissa harjoitus- ja pelivahvuudesta. Myös jenkit vaihtuivat, jatkosopimuksen tehnyttä Rene Rougeauta lukuun ottamatta.

Joukkueeseen ovat liittyneet Kristika Turusta Mikael Laihonen ja Eero Innamaa. Laihonen on esiintynyt edukseen harjoitusotteluissa ja tuo koollaan lisää vaihtoehtoja molempiin kenttäpäätyihin. Takamies Innamaa oli isossa roolissa Kristikassa ja hänellä oman nuorten maajoukkuepelien tuomaa kokemusta, joten kapteeni Bojan Sarcevic on saamassa oivan tuuraajan. Okko Järvi siirtyi oranssipaitoihin Espoo Unitedista ja Antti ?jumppa? Niskanen Helsingin Seagullseista.

Karhubasket tavoitteli rivistöön myös yhtä maajoukkuetason profiilipelaajaa, mutta pitkät neuvottelut usean eri pelaajan kanssa ei johtanut onnistuneeseen lopputulokseen. Kaikki neuvotteluissa mukana olleet pelaajat jatkoivat ulkomailla. Tämän takia joukkue palkkasi kokoonpanoon ns. viidennen jenkin, mutta Marvin Singleton JR on muutamassa viikossa osoittanut olevansa oiva pelimies.

Jenkkinelikkona on laiturit Durrell Summers, Rougeau, Michael Moser ja sentteri Kazembe Abif. He kaikki ovat kokeneita pelaajia ja todennäköisesti joukkueella on käytössä historian kovin kvartetti. Abifin on näistä kokemattomin, mutta viime kaudella hän pelasi Tanskan pääsarjassa.

– Odotukset tulevalle Korisliigakaudelle ovat korkealla, kun viime kausi päättyi mestaruuden, valmentaja Jussi Laakso aloittaa Korisliigan ennakoinnin. – Tunnelmat ovat varovaisen optimistiset, sillä olemme päässeet nopeasti kiinni joukkueeseen. – Tässä BCL pelit ovat auttaneet hurjasti ja meillä on nyt sellaisia jätkiä, jotka löytävät toisensa. – Sarcevic tärkeänä pelaajana on löytänyt nopeasti yhteisen sävelen jenkkien kanssa. – Rene oli täällä jo viime vuonna ja sitoo hyvin jenkkejä yhteen nippuun.

– Meillä on kotimaisella osastolla useita uusia pelaajia. – Okko, Antti ja turkulaiset, ja olen varma, että peluutus tulee olemaan huomattavasti leveämpää Korisliigassa kuin BCL otteluissa. – Tavoite on se, että pudotuspeleihin mennään, mutta siellä meillä olisi käytössä hyvä yhdeksän miehen rotaatio.

– Emme ole puhuneet joukkueen kanssa tavoitteesta tulevalle kaudelle. – Mutta mestarina ei kannata asettaa muuta tavoitetta, kuin mestaruuden uusiminen. – Lähtökohdat ovat sellaiset, että emme käytännössä puolusta mestaruutta, koska kasassa on miltei täysin uusi joukkue. – Lähdemme siis hakemaan mestaruutta, mutta emme puolustamaan sitä.

– Pelillisesti yritämme olla hyvin samanlaisia, kuin viime kaudella. – Haluamme pitää vauhtia, vaikka kaikki haluavat näissä ennakoinneissa olla vauhdikkaita. – Osoitimme viime kaudella, että pystymme parhaimmillaan korkeatasoiseen ja vauhdikkaaseen peliin. – Rene ja Bojan auttavat tämän asian läpiviemisessä, kun olivat mukana viime kaudelle. – Uskon, että yleisö tulee viihtymään meidän otteluissa. – Puolustuksessa teemme muutamia pieniä muutoksia viime kauteen, mutta kulmakivet ovat samat. – Menestys on pitkälti kiinni pelaajista. – Jos on hyviä pelaajia, niin yleensä joukkue pärjää ja meillä on hyvä nippu kasassa.

– Ennakkoon pidän kovimpina joukkueina Salon Vilpasta ja Joensuun Katajaa. – Emme mielestäni lähde taaskaan suosikkina Korisliigaan. – Katajalla on hyviä paluumuuttajia sekä kotimaisissa että ulkomaisissa pelaajissa. – Vilppaan materiaali on todella laaja ja kokenut. – Odotan jälleen erittäin mielenkiintoista Korisliigakautta, Jussi Laakso toteaa loppuun.

Korisliiga alkaa siis lokakuun 7. päivä ja mestari on selvillä viimeistään seitsemännen finaalin jälkeen 30. päivä toukokuuta. Pitkä kausi on siis edessä. Kauden pituutta lisäävät ns. FIBA-ikkunat eli maajoukkuetauot. Näitä taukoja on ripoteltu kaudelle muutamia, ja niiden aikaan pelataan arvokisojen karsintaotteluita maajoukkueiden kesken. Yhteen ikkunaan on luultavasti tulossa mielenkiintoinen lisäys, mutta siitä lisää myöhemmin.

Mestaruus toi vipinää myös kausikorttien myyntiin, eikä BCL otteluiden menestys ole tuota ainakaan heikentänyt. Kausikortilla varmistat pääsyn jokaiseen Korisliigan runkosarjaotteluun lippuluukulla jonottamatta. Vaihtoehtona on myös numeroitu kausikorttipaikka, jolloin sinulla on aina kotipelissä oma paikka, vaikka tulet saliin vasta vähän ennen aloitusheittoa. Kausikorteista löytyy lisätietoa joukkueen kotisivulta osoitteesta www.karhubasket.net. Sieltä löytyy myös kaikki pelit, jotta pääset suunnittelemaan menosi koripallon mukaiseksi.