UUTISET

15.09.2018

KARHUBASKET VOITTOON PYRINNÖSTÄ

Karhubasket pelasi perjantaina harjoitusottelun Tampereen Pyrintöä vastaan. Kotiluolassa käyty kamppailu toimi samalla kenraaliharjoituksena ensi torstain BCL karsintaottelua varten.

Pelissä oli vahtia, mutta molemmista joukkueista näkyi, että yhteispelissä on vielä hiomista, ennen kuin ne ovat valmiit Korisliigakaudelle.

Karhubasketin Mikael Laihonen (11/3) teki uudessa kotisalissa väkevän ensiesiintymisen, nostellen ensimmäisellä kympillä kahdeksan pistettä. Michael Moser (10/2/3) esitti hyvää pelisilmää, jakaen tukun maukkaita syöttöjä ja ollen usein riistämässä pelivälinettä Pyrinnön pelaajilta. Pyrinnön alkutahdit heitti Osku Heinonen (9/3), joka käytti saamansa heittopaikat bonuskaaren takaa tarkasti. Tamperelaisista jo viime kaudelta tuttu Kenneth Manigault (16/4) aiheutti nopeudellaan haasteita kotijoukkueen puolustukselle. Puoliajalla oltiin lukemissa 47-45.

Toisella puoliajalla Pyrinnöstä esiin nousi Eron Harris (16/1), jonka johdolla vieraat nousivat tasoihin (63-63) ennen viimeistä kymppiä.

Karhubasketista Durrell Summers (25/7/3) puski vahvasti korille ja löysi pelin edetessä myös heittojyvän, keräten kentän korkeimman pistesaldon.
Viimeisellä neljänneksellä Kazembe Abif (24/3) nosteli palloa koriin tarkasti ja Okko Järvi (9/2/3) heitti kolmoset sisään. Samalla isäntien puolustus hieman tiivistyi, joten Karhubasket eteni 97-85 voittoon. Voiton arkkitehteinä olivat myös monipuolinen kotiyleisön suosikki Rene Rougeau (6/9/5) ja kapteeni Bojan Sarcevic (7/5/6).

Positiivisen kuvan kotiyleisölle jättivät myös kokenut Antti Niskanen (4/2) ja Bojania takamiehen tontilla tuurannut Eero Innamaa (3/1). Viidentenä jenkkinä pelaava Marvin Singleton jäi pienelle peliajalle, mutta hänen roolinsa tulee olemaan BCL karsintaotteluissa varmasti isompi.

– Tässä ottelussa näkyi positiivisia välähdyksiä siitä mitä haluamme tehdäkin eli juosta kenttää ja pelata nopeata peliä, Jussi Laakso summasi harjoituspelin antia. – Puolustuspään työmäärää meidän on kasvatettava torstaiksi, jos aiotaan mitellä tasaväkisesti Oradeaa vastaan. – Pystymme tekemään asioita paremmin kuin miltä ensimmäinen puolisko näytti.

– Saimme peliminuutteja jälleen 10 miehelle ja tarkoituksella kuormitin avausviisikkoa toisella puoliajalla vähän enemmän. – Summers ja Abif antoivat mukiinmenevät näytöt etenkin hyökkäyspäässä. – Mikael Laihonen esitti erittäin hienoja otteita ja olikin illan onnistuja, Laakso kiitteli Raision Palloseuran kasvattia.

BCL karsintaottelun ensimmäinen osio pelataan karhuluolassa ensi torstaina kello 18.30. Oradea Romaniasta saapuu keskiviikkona Kauhajoelle ja otteluparin yhteistuloksella voittava joukkue etenee toiselle karsintakierrokselle. Liput europeliin ovat käyneet hyvin kaupaksi, joten nyt kannattaa varmistaa paikka historiallisessa kamppailussa nopeasti osoitteessa www.ennakkolippu.com.