UUTISET

17.09.2018

KARHUBASKET ALOITTAA EUROPELIT TORSTAINA

Karhubasket, Korisliigan mestari keväältä 2018, pelaa historiallisen europelin torstaina, kun se kohtaa mestarien liigan karsintapelissä Romanian viime kauden mestarin CSM Oradean. Peli alkaa karhuluolassa eli yhteiskoulun liikuntahallissa kello 18.30. Ovet ja lipunmyyntisalilla alkaa torstaina kello 17.

Lippuja on saatavilla ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Ennakkokauppa on käydyt todella hyvin, joten liput kannattaa hankkia etukäteen. Firmalipuista voi lähettää sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.net.

Lippujen hinnat:

Aikuinen 15 euroa
Opiskelija / eläkeläinen 12 euroa
Lapsi 7-12v 6 euroa
Perhelippu 35 euroa
Numeroidun kausilipun ostaneilla on etuosto-oikeus kyseiseen karsintaotteluun, omalle numeroidulle paikalle.

CSM Oradea on Romanian viime kauden mestari, kun se voitti finaaleissa Jukka Toijalan valmentaman Steauan otteluvoitoin 3-1.

Oredeasta tekee mielenkiintoisen vastustajan oranssipaitojen entinen takamies Giordan Watson, joka teki kesällä joukkueen kanssa sopimuksen. Watson pelasi kaudella 2012-2013 Kauhajoella takamiehenä. Sen jälkeen Watson on pelannut ammattilaisena Romaniassa, Turkissa ja Ranskassa. Viime kaudella hän pelasi Romaniassa UBT Cluj Napoka joukkueessa.

Oradea on tehnyt aivan viime metreillä ennen kaksiosaista BCL karsitaottelua pelaajavaihdon, kun joukkue hankki riveihinsä 31 vuotiaan Marcus Ginyardin. 196 senttinen North Carolinan kasvatti pelasi viime kaudella Makedonian liigassa 35 ottelua ja tilastoi rivin 15,9 pistettä, 5,1 levypalloa ja 2,2 syöttöä. Ennen Makedoniaa Ginyard pelasi TBL liigassa Czarnin joukkueessa ja on pelannut myös Ranskassa (Nantes), Saksassa (BBC Bayreuth), Kreikassa (Panionios), Ukrainassa (Mariupol), Puolassa ja NBA:n G-liigassa, joten erittäin kokeneesta pelaajasta on kysymys.

CSM CSU Oradean kokoonpano:
0. Kris Richard
4. Giordan Watson
7. Arturas Valeika
8. Vaidas Kariniauskas
9. Edward Petrescu
13. Mihai Gavrila
14. Laszlo Lazar
15. Sean Denison
22. Muhamed Pasalic
24. Bogdan Nicolescu
55. Tudor Fometescu
Marcus Ginyard

BCL:n karsintapelit pelataan perinteisellä eurocup-systeemillä eli kahden ottelun (koti- ja vierasottelun) pisteet lasketaan yhteen. Jos yhteistulos on toisen ottelun jälkeen tasan, pelataan tarvittava määrä jatkoaikoja, jotta voittaja on selvillä. Ensimmäisen karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan Romanian Oradeassa lauantaina 22. päivä syyskuuta kello 19.

Karhubasket ? Oradea otteluparin voittajalla ei ole hirveästi aikaa jäädä juhlimaan jatkopaikkaa, sillä toisen karsintakierroksen vierasottelu on ohjelmassa jo tiistaina 25. päivä syyskuuta. Toisen kierroksen avausottelu pelataan joka Liettuassa (Siauliai) tai Bulgariassa (Lukoil Levski), joten siirtyminen pelipaikalle tuottaa hieman lisää harmaita hiuksia Karhubasketin puuhamiehille.

Toisen karsintakierroksen jälkeen ohjelmassa on vielä kolmas karsintapeli, ennen kuin paikka mestarien liigan runkosarjassa aukeaa. Kolmannella karsitakierroksella vastustajaa odottaa ranskalainen Nanterre 92. Jos Karhubasket selviää kolmannelle karsintakierrokselle, ottelupari alkaa karhuluolassa tiistaina 2. lokakuuta kello 18.30.