UUTISET

05.10.2018

KARHUBASKETIN TAIVAL BCL KARSINNOISSA PÄÄTÖKSEEN

kuva: BCL

Karhubasket lähti BCL karsintojen kolmannen kierroksen toiseen osaotteluun 37 pisteen takamatkalta. Ranskan Pro A:ssa pelaava Nanterre 92 ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan puristi torstaina Pariisissa voiton lukemin 91-58 ja eteni BCL:n lohkovaiheeseen yhteispistein 182-112.

Aivan kuin kotihallissa viime maanantaina, Karhubasket pysyi ottelun alussa ranskalaisten vauhdissa. Mike Moser (12/7/4) pisti heittoja sisään ja vieraat johtivat avauskympin jälkeen 16-17.

Toisella neljänneksellä Nanterre lisäsi vauhtia, kun heidän puolustus tiivistyi. Tästä aiheutui vieraille runsaasti menetyksiä, joista isännät rokottivat armotta. Toinen kymppi Nanterrelle 28-10, joten puoliajalla oltiin lukemissa 44-27.

Toisella puoliajalla coach Laakso pystyi kierrättämään minuutteja, jotta palautuminen sunnuntaille olisi mahdollista. Kazembe Abif keräsi vieraista isoimman pistesaaliin 17 pistettä. Marvin Singleton teki tehot 9/3, Rene Rougeau 8/4/3 ja Durrell Summers 8/2. Karhubasketin oma kasvatti Joona Hakamaa sai ensimmäiset europeliminuutit Pariisissa. Ei hassumpi paikka aloittaa europelit.

Nanterren tehokkaimmat olivat Yannis Morin (18/6) ja Armand Mensah (17/1/5). Loppunumerot olivat 91-58. Karhubasketilla olisi ollut mahdollisuus jatkaa europelejä Fiba Europecupissa, mutta kotisalin olosuhteen eivät ole euro-ottelutasolla. Helsingistä kuljetetut korit ja tulostaulut mahdollistivat pelaamisen omassa kotisalissa poikkeusluvalla. Nämä ylimääräiset varusteet salissa kuitenkin haittasivat salissa sekä koulutoimintaa että muita lajeja, joten hyvän yhteistyön nimissä, lisäpelihaaveista piti luopua. BCL karsinnat antoivat kuitenkin koko organisaatiolle loistavan opetuksen siitä, mitä pelaaminen eurokentillä vaatii.

– Tänään oltiin ekalla kympillä tosi hyvin mukana pelissä, valmentaja Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen.
Toisella neljänneksellä vastustajalle tuli 15-0 jakso, mikä oli meiltä huono ja ratkaisi pelin. –
Kokonaisuudessaan meille tuli peräti 26 menetystä. –
Kaksi viimeistä neljännestä täällä oli minusta parempia, kuin vastaavat kotona. – Paljon positiivisiakin säväytyksiä, mutta vastustaja oli vaan yksinkertaisesti parempi molemmissa otteluissa, eikä meidän pelaaminen nyt riittänyt Ranska Pro A joukkuetta vastaan.

-Kokanaisuudessaan tämä oli hieno kokemus ja hienoja pelejä, mikä varmasti auttaa meitä eteenpäin. – Karsinta oli kyllä järjestetty aivan liian kireällä aikataululla. – Pelejä muutaman päivän välein ja kaikki matkustaminen päälle. – Sitten vielä kaikki muut järjestelyt. – Muutama joukkue ei pelaa karsintoja kuin yhden pelin, joten formaatti on siinä mielessä vähän epäreilu.

-Sunnuntaina pitää olla valmiina. – Palautuminen hoidetaan niin hyvin, kuin näissä olosuhteissa voidaan. – Huomenna perjantaina kohti Kauhajokea, Laakso kertoi valmistautumisesta sunnuntain Korisliiga-avaukseen.

BCL karsinnoista jäi taskuun neljä eurovoittoa, joista kaksi tuli hienosti vieraskentällä. Karsinnat ja varsinkin omien fanien loistava kannustus Romaniassa, jättivät koko joukkueelle ikimuistoisia mielikuvia.

Sunnuntaina kello 16.30 alkaa Korisliigakausi 2018-2019 kotiluolassa, kun Salon Vilpas saapuu vieraaksi avausotteluun. Ennen peliä paljastetaan vielä mestaruusviiri, joten hieno tapahtuma on tulossa. Lippukauppa käy vilkkaasti osoitteessa www.ennakkolippu.com. Sunnuntaina ovet ja lipunmyynti aukeaa salilla kello 15. Tule ajoissa paikalle.


Kazembe Abif oli Karhubasketin paras pistemies Pariisissa (kuva: BCL)


Durrell Summers tekemässä koria (kuva: BCL)