UUTISET

10.09.2018

KARHUBASKET ALOITTI HARJOITUSOTTELUT RUOTSISSA

Korisliigan puolustava mestari aloitti harjoituspelit Ruotsissa. Viime perjantaina karhulauma kohtasi BC Luleån ja lauantaina vastaan asettui Hotell Ösd cupin isäntä, Ruotsin pääsarjan viimekauden kakkonen, Jämtland Basket.

Karhubasket otti perjantain kamppailun heti komentoon. Viidessä minuutissa se takoi taululle 29 pistettä ja johti lukemin 29-12. Sitten tahti hieman rauhoittui ja Luleån pelaajat saivat rytmistä kiinni. Karhubasket aloitti viisikolla Rene Rougeau (10/5/3), Bojan Sarcevic (14/8/6), Okko Järvi (9/7), Kazembe Abif (12/8) ja Mike Moser (18/9). Ensimmäinen kymppi päätyi lukemiin 31-14.

Toisella kympillä Luleån Daniel Alexander (27/13) ja Corbin Collins (16/5/4) pistivät heittot tarkasti sukkaan, joten tauolle mentiin lukemissa 46-34.

Toisella puoliajalla Karhubasket jatkoi materiaalin laajaa peluuttamista. Antti Niskanen (2/3) toi penkiltä sähinää ja liikettä molempiin kenttäpäätyihin. Eero Innamaa (3/1/2) tuurasi Bojania takamiehen paikalla, mutta jalkakrampeista kärsinyt Durrell Summers (10/2) haki vielä heittotarkkuuttaan.

Karhubasket pysytteli toisella puolikkaalla noin 10 pisteen karkumatkalla, vaikka Luleå parikin kertaa sai kurottua eron vain muutamaan pisteeseen. Lopulta oranssipaitojen voitto kirjattiin lukemin 83-70.

Lauantain kamppailusta Summers jäi jalkavaivojen takia pois, vaikka olisi pystynyt pelaamaan. Mitään ylimääräisiä riskejä ei haluttu ottaa. Avaukseen nousi perjantaina tehot 5/2 tehnyt Marvin Singleton JR. Hän teki toisessa kamppailussa tehot 8/3. Karhubasketin isoimmat minuutit pelasivat Moser (23/7) ja Rougeau (15/8/4), eikä kapteeni Sarcevic (10/3/5) jäänyt heistä paljoa jälkeen. Muiden peliminuutit pyörivät 20 tuntumassa.

Itse pelissä Karhubasket oli Jämtlandia noin 10 pistettä perässä koko avauskympin. Toisella neljänneksellä ero kaveni ja tauolla oltiin lukemissa 50-44 (Jämtlandin pisteet ensin).

Toisella jaksolla Karhubasket kävi jo kahden pisteen johtoasemassa, mutta isännät veivät lopulta 93-88 voiton, Adam Rönnqvistin (23) ja Richard Guinnin (16/7) tarkan heittopelin johdattamana. Positiivinen asia oli, että nuoret KB:n omat kasvatit Jussi Myllyniemi ja Joona Hakamaa saivat peliminuutteja kasaan.

– Tärkeintä otteluissa oli se, että saimme kokemusta joukkueena pelaamisesta, valmentaja Jussi Laakso kertoi turnauksen jälkeen. – Pääsimme kokeilemaan erilaisia viisikoita, ja väittäisin, että saimme paljon hyvää oppia tulevaisuutta ajatellen.

– Otteluissa oli monia asioita, joita teimme hyvin. – Luonnollisesti molemmista peleistä löytyy korjattavia asioita niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasolla. – Näitä asioita lähdemme ensi viikolla treenaamaan, jotta olisimme taas seuraavassa ottelussa parempia.

– Otteluiden lopputuloksia tärkeämpi asia oli rotaation pyörittäminen, jotta kaikki saisivat mahdollisuuksia. – Tässä onnistuttiin mielestäni kohtuullisen hyvin.

– Joukkueen uudet tulokkaat niin kotimaiset kuin ulkomaalaisetkin antoivat positiivisen työnäytteen. – Toki parannettavaa jäi jokaiselle. – Valmentajan silmin oli hienoa nähdä, että lyhyen ajan sisällä joukkueen kemiat ovat kohdanneet. – Tämän päälle on hyvä mahdollisuus rakentaa toimiva joukkue, Laakso kertoi.

Karhubasket esiintyi ensimmäistä kertaa kotiyleisölle maanantaina, kun kotisalissa oli avoimet harjoitukset ja fanitapaaminen. Salilla olikin mukavasti väkeä liikkeillä.

Ensi perjantaina Karhubasket kohtaa kotiluolassa Tampereen Pyrinnön. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30. Otteluun myydään lippuja hintaan 5 euroa. Jos taskussa on kausikortti tulevalle Korisliigakaudelle, niin kausikortilla pääsee perjantain harjoituspelin ilmaiseksi. Salilla on myös mahdollisuus ostaa kausikortti.

Perjantaina salilla on mahdollisuus myös ostaa ennakkolippu historialliseen europeliin, kun BCL karsintaottelut alkavat karhuluolassa torstaina 20. syyskuuta kello 18.30.