UUTISET

29.09.2018

KARHUBASKET ETENI BCL KARSINNOISSA KOLMANNELLE KIERROKSELLE

Bojan on BCL karsintojen tilastoykkönen syötöissä (kuva: Erkki Hautaviita)

Maanantaina pelataan karhuluolassa kello 18.30

Karhubasket on nyt pelannut neljä ottelua BCL karsinnoissa. Saldo on neljä voittoa ja nolla tappiota. Perjantaina karhuluolaan oli saapunut vieraaksi viime kauden Bulgarian liigan mestari Levski Lukoil. Ensimmäisessä osaottelussa kauhajokiset olivat saaneet 88-93 voitolla viiden pisteen etumatkan toiseen kamppailuun. Täysi liikuntahalli, 1290 katsojaa, kannusti omiaan jälleen loistavasti ja Karhubasket eteni 88-79 voittoon.

Karhubasket otti pelin komentoon jo ensimmäisellä puoliajalla. Okko Järvi (11/3) paukutti kolme kolmosta koriin 75 prosentin tarkkuudella ja huudatti kotiyleisöä. Myös Mike Moser (18/4/2) oli pelivireessä, tehden avausjaksolla 9 pistettä. Karhubaskettia vauhditti avauspuoliskolla Järvi ? Moser kaksikon lisäksi tarkka kaukoheittopeli (3p 46,2 %), joten isännät johtivat tauolla 36-31. Ero olisi voinut olla suurempikin, mutta 11 menetystä tarjosivat bulgaarialaisille tekopaikkoja. Karhubasketin puolustus onnistui myös erinomaisesti omissa tehtävissään. Pelätyt Ivanovit Deyan (5/4) ja Kaloyan (13/7) pysyivät hyvin kurissa ja vieraiden kolmoset osuivat sukkaan vain 18,8 prosentin tarkkuudella.

Toisella puoliajalla Karhubasket tuntui repivät eroa moneen kertaan, mutta aina vieraat tulivat takasin. Kazembe Abif (13/6/2) paini hyvin vieraiden jättejä vastaan. Häntä paikkasi erinomaisesti Mikael Laihonen (4/3). Rene Rougeau (14/10/3) oli tutun monipuolinen ja ratkaisuhetkillä Durrell Summers (22) ajeli liukkaasti korille, nostellen palloja kuppiin. Hänelle bulgarialaiset eivät löytäneet sopivaa päällystakkia.

Levski Lukoilin paras oli takamies Patrick Rembert (22/1/3), jonka ajoja kotijoukkueen oli vaikea ottaa pois. Lisäksi hänen ajoista tuli heittopaikkoja muille pelaajille, mutta Levski osui kolmosissa koko pelissä vain 21,9 prosentin tarkkuudella. Myös Mlivoje Mjovic (12/8) ja Hristo Zahariev (12/7) onnistuivat kohtuudella. Ivanoveista vain Kaloyan pääsi lähelle omaa tasoaan.

Karhubasketin voitto kirjattiin lukemin 88-79. Tämä tiesi sitä, että kauhajokiset etenivät BCL:n karsinnoissa kolmannelle kierrokselle yhteystuloksella 181-167. Karhubasketin pelin sielu oli jälleen kapteeni Bojan Sarcevic (6/5/11). Sarcevic tilastoi myös joukkueensa parhaan +/-tilaston (+10) yhdessä Mike Moserin kanssa. Sarcevicin ja Rene Rougeaun johdolla Karhubasket tilastoi 21 syöttöä, kun Levski sai aikaan ainoastaan 12 syöttöä. Levypallot tasattiin lukemiin 41-41. Isoin ero joukueiden välille syöttöjen lisäksi tuli kolmosissa. karhubasketin prosentti oli 42,9, kun vieraat jäivät vain 21,9 prosenttiin.

– Tosi iso kiitos yleisölle, Karhubasketin Mikael Laihonen aloitti kommentoinnin pelin jälkeen. – Saimme yleisöstä todella paljon virtaa ja peli oli kotiyleisön tuen myötä ihan erilainen. – Saimme vieraista viiden pisteen johtoaseman ja sama niskaote meillä oli täälläkin koko ottelun.

– Olimme koko ajan askeleen edelle ja peli meni meidän suunnitelman mukaan, Jussi Laakso kertoi. – Sofiassa Levski teki viimeisellä neljänneksellä muutoksen puolustukseen, joka toimi ja odotimme, että he jatkavat tällä samalla tavalla. – Niin kävikin ja olimme siihen valmiit. – Joukkueen henkinen vire on jo tässä kautta hyvä ja kaikilla on voittamisen halua. – Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja henki on loistava. – Nanterre on ison kokoluokan joukkue, joka operoi isolla budjetilla. – Tämä on hieno mahdollisuus kotimaiselle joukkueelle, mutta ehkäpä ihmeitä tarvitaan, että jatkoon mennään, Laakso ennakoi maanantaina alkavaa otteluparia.

Kolmannella karsintakierroksella vastaan asettuu kivenkova ranskalaisjätti Nanterre 92. Pariisin liepeillä majaansa pitävät ranskalaiset pääsivät sijoitettuna suoraan kolmannelle karsintakierrokselle. Ranskan pääsarjassa Pro A:ssa Nanterre hävisi viime kevään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Strasbourgille otteluvoitoin 2-0.

Paljoa ei ole taaskaan aikaa huilata, sillä Nanterre on jo lähtökuopissa Suomeen. Joukkueet iskevät yhteen Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa maanantaina kello 18.30. Toinen osaottelu pelataan Nanterren kotihallissa torstaina 4.10. kello 19 alkaen.

Nanterre saapuu Suomeen jo lauantaina illalla ja yöpyy Helsingissä. Sunnuntaina aamusta joukkueen matka jatkuu Vaasan kautta Kauhajoelle, jossa joukkue on perillä iltapäivällä. Karhubasket matkustaa Ranskaan maanantaisen pelin jälkeen tiistaina. Lennot on saatu jo järjestettyä ja muita yksityiskohtia, kuten majoitusta ja ruokailuja hiotaan kohdalleen parhaillaan.

Maanantain otteluun käy lippukauppa jo ennätysvilkkaan osoitteessa www.ennakkolippu.com. Lippuja voi ostaa myös maanantaina kello 9-15 Kauhajoen Kesportista. Lipunmyynti ja salin ovet avautuvat maanantaina koulukeskukselle kello 17.


Karhuluola pullisteli jälleen yleisöä karsintaottelussa (kuva: Erkki Hautaviita)


Mikael Laihonen pelasi erinomaiset minuutit (kuva: Erkki Hautaviita)