UUTISET

08.10.2018

KARHUBASKETILLE VOITTO KORISLIIGAN AVAUSOTTELUSTA

Mike Moser upottamassa voittoheittoa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket ja Salon Vilpas kohtasivat sunnuntaina Korisliigan avausottelussa. Viime kevään finaaliuusinta tarjosi yleisölle salissa ja YLE 2 katsojille jännittävän näytelmän. Voittoa haettiin jatkoajalta, joka oli jännittävä aina viimeiseen sekuntiin saakka.

DJ Fenner (25/7/2) aloitti ottelun pistetehtain, mutta sitten ote siirtyi kotijoukkueelle. Kazembe Abif (11/2) nosteli palloja sisään ja teki puoliaikaan mennessä kahdeksan pistettä. Karhubasketilla oli mahdollisuuksia pieneen etumatkaan, koska se haki taukoon mennessä kahdeksan hyökkäyslevyriä ja Vilpas menetti pallon seitsemän kertaan. Vilpas kuitenkin tikkasi kolmoset 60 prosentin tarkkuudella sukkaan (9/15), joten puoliajalla oltiin lukemissa 48-47. Vieraiden ilotulitusta johti Mikko Koivisto (10/1), joka naulasi kaikki kolme kolmosta pussiin.

Toisella jaksolla edettiin sitten Vilppaan tahdissa. Diante Baldwin (16/4/3) tuotti nopeudellaan kotijoukkueelle hankaluuksia. Brandon Taylor (22/7) viimeisteli tarkasti läheltä, mutta upotti myös kolmoset 40 prosentin tarkkuudella. Viikolla Saloon saapunut sentteri Jamie Skeen (9/6) oli saanut alle vain yhdet joukkueharjoituksen, mutta tuotti koollaan vaikeuksia Karhubasketin puolustukselle. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 76-80.

Durrell Summers (29/5/2) ja Rene Rougeau (19/7/3) olivat elementissään ja huudattivat kotiyleisöä koreillaan. Viimeisen neljänneksen puolivälissä Abif kasvatti Karhubasketin johdon lukemiin 87-82. Vain minuutti myöhemmin Vilpas oli johdossa, kun Henri Kantonen (3/1/2) upotti kolmosen, Teemu Rannikko (13/2/7) vaparin ja Taylor kolmosen. Sitten johtopaikka vaihtui vuoron perään ja parikymmentä sekuntia ennen loppua Vilpas johti 100-101, Fennerin upotettua kakkosen. Aikalisän jälkeen Rougeau siirsi kotijoukkueen johtoon, mutta Vilppaalle jäi vielä viimeinen yritys. Teemu Rannikko ajoi korille, mutta Rougeau torjui heiton. Ruuhka korilla oli melkoinen, mutta kentän lyhin pelaaja Baldwin poimi levypallon ja pääsi vapaaheittoviivalle, kun kellossa oli 0,5 sekuntia aikaa. Toinen vapari sisään ja summerin soidessa oltiin lukemissa 102-102.

Jatkoajan aluksi Michael Moser (20/17) hankki kotijoukkueelle viiden pisteen etumatkan. DJ Fenner ei kuitenkaan suostunut häviämään ja teki salolaisten kaikki 10 pistettä jatkoajalla. Viimeiset kolme tulivat vapariviivalta ja tasoittivat lukemiksi 112-112, noin 10 sekuntia ennen jatkoajan loppua. Karhubasket otti aikalisän, jonka jälkeen pallo pelattiin Moserille, jonka kolmonen upposi ja antoi isännille 115-112 johtoaseman. Vilpas pääsi vielä yrittämään kolmosta aikalisän jälkeen, mutta se ei uponnut, joten voitto Karhubasketille lukemin 115-112.

Karhubasket jaksoi painaa hienosti Korisliigan avausottelussa, vaikka alla oli kuusi kovaa BCL karsitaottelua ja paljon matkustelua. Edelliset ottelut eivät tuntuneet jaloissa edes jatkoajalla. Bojan Sarcevic (16/4/7) johti kotijoukkueen peliä mallikkaasti ja keräten +/-tilastoon saldon +9. Tuossa tilastossa oli hyvin esillä Antti Niskanen (4/1), saldolla +12, runsaan 15 minuutin peliajalla. Karhubasketin voiton avaimena oli levypallot, jotka se voitti 48-38 ja haki peräti 23 hyökkäyslevypalloa.

– Tiukka peli, joka olisi voinut ihan miten päin vaan, valmentaja Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen. – Salo on erittäin hyvä joukkue, vaikka ovatkin Iisalon mukaan vaiheessa. – Mutta niin olemme mekin vaiheessa. – Emme ole hirveästi harjoitelleet, sillä on ollut pelejä tiheällä aikataululla ja olemme vain palautelleet niistä. – Tulimme perjantaina Ranskasta ja siihen nähden tämä oli pelaajilta kova suoritus. – Puolustuksessa riittää töitä, mutta kamppailu oli varmasti yleisöön menevä. – Haluan kiittää meidän yleisöä niin BCL otteluissa, kuin tässäkin pelissä, loistavasta kannustuksesta. – Olette loistavia!

Karhubasket jatkaa Korisliigan tulevana lauantaina, jolloin on ohjelmassa vieraspeli Uudessakaupungissa.


Takamiehet Teemu Rannikko ja Bojan Sarcevic vastakkain (kuva: Erkki Hautaviita)


Durrell Summers upotti kentän kuvimmat pisteet 29 (kuva: Erkki Hautaviita)