UUTISET

02.10.2023

OTTELUENNAKKO: KORIHAIT – KARHUBASKET

Korisliiga starttasi viikonloppuna viidellä ottelulla. Viimeisenä tositoimiin pääsevät Uudenkaupungin Korihait ja Karhubasket. Ottelu oli tarkoitus pelata viikonloppuna, mutta kauhajokisten pistäytyminen BCL:n karsintaturnaukseen Turkin Antalyaan siirsi ottelun tiistaille.

Korihait ja Karhubasket ovat kohdanneet Korisliigassa 45 kertaa. Kauhajokiset ovat voittaneet kohtaamisista 37, ja näistä voitoista peräti 29 on tullut peräkkäin. Ukin viimeisin voitto tuli helmikuun 25. päivä 2012, joten aikaa tuosta on vierähtänyt yli 11 vuotta. Katkeaako tuo putki tiistaina?

Korisliiga.fi -sivustolle valmentajien ennakkokommentit ja alustavat kokoonpanot tulevat näkyviin tiistaina 3.10. kello 10. Ne löytyvät sen jälkeen TÄSTÄ linkistä.

Korisliigan runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 22 ottelua. 11 koti- ja 11 vierasottelun jälkeen kuusi parasta joukkuetta pääsee yläloppusarjaan ja kuusi heikointa jatkaa taistelua alemmassa loppusarjassa. Yläloppusarjassa ratkotaan pudotuspelien kotiedut, jotka ovat luvassa neljälle parhaalle joukkueelle. Alemmassa loppusarjassa kahdelle parhaalle joukkueelle on luvassa pudotuspelipaikka ja loppusarjan viimeinen tippuu kauden päätteeksi divari A:n puolella. Runkosarja päättyy 3. helmikuuta pelattaviin otteluihin.

Karhubasketin valmistautuminen kauteen ei ole mennyt pelillisesti suunnitelmien mukaan. Tappioputki alkoi kotona IKH Areenalla ottelussa Jämtlandia vastaan. Sitten joukkue hävisi kahdesti Tallinnassa Kaleville, eikä Turkin BCL-karsintaturnauksessa pystytty kiusaamaan israelilaista vastustajaa avausjaksoa enempää.

Kauhajokisten europelit jatkuvat viime kauden tapaan FIBA Europe Cupissa, jonka ottelut alkavat IKH Areenassa keskiviikkona 18. lokakuuta. Sitä ennen fokus siirretään Korisliigaan, jossa tällä viikolla kohdataan Korihaiden lisäksi BC Nokia kotona IKH Areenassa tulevana lauantaina.

Korihaiden päävalmentajana toimii Biisoneita käskyttänyt ja heidät viime kauden päätteeksi Korisliigaan nostanut Darko Mihajlovic. Mihajlovic oli Biisonien käskijänä myös kaudella 2021-2022 Korisliigassa. Haiden kokoonpanosta löytyy uusina pelaajille Kauhajokisille tuttuja kasvoja, sillä joukkueeseen ovat liittyneet Valtteri Pihlajamäki ja Thomas Vehmanen, jotka ovat pelanneet oranssipaidoissa.

Tuttuun tapaan Ukin kapellimestarina häärii Maestro Bojan Sarcevic. Joukkueessa jatkavat viime kaudesta Joni Herrala ja Mikael Aalto. Myös jenkki Jalen Jackson oli joukkueen kokoonpanossa viime kauden loppupuolella, kun Hait nousivat putoamispaikalta pois komealla alemman loppusarjan loppukirillä.

Ulkomaalaisten pelaajien joukossa ovat Jacksonin lisäksi 206 senttinen sentteri Javion Ogunyemi, takamies Wesley Person Jr. ja 199 senttinen laituri Travis Jocelyn. Ogunyemi pelasi viime kaudella Kobrissa 11 ottelua (15/9,1) upottaen kakkoset 69 prosentin tarkkuudella. Hän saapui Lapualla tammikuussa 2023.

Takamies Wesley Person Jr pelasi USA:ssa NCAA yliopistokoripalloa Troyn joukkueessa kaudet 2014-2018. Hän kuului aloitusviisikon vakiokalustoon jokaisella neljällä kaudella ja teki tilastoihin viimeisellä yliopistokaudella (2017-2018) rivin 17,6 pistettä, 2,9 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Ammattilaisura alkoi Italian kakkostasolta, jatkui Unkarissa ja Englannissa vietetyn kauden 2021-2022 hän pelasi viime kaudella Unkarissa Naturtex-SZTE-Szedeak joukkueessa 35 ottelussa, joissa tilastoihin tuli rivi 11,4/1,6/1,1.

Laituri Travis Jocelyn pelasi kaudet 2017-2021 NCAA III-tason korista New Jerseyn yliopistossa. Viimeisellä kaudella 2020-2021 hän teki kahdeksassa ottelussa tehot 20,9 pistettä, 7,1 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Kaudella 2021-2022 hän käväisi Saksan Bundesliigassa, mutta vastuu jäi vähäiseksi vain kolmessa ottelussa. Viime kaudella Jocelyn pelasi Saksassa kakkostasolla ja teki Uni Baskets Paderborn joukkueessa 33 ottelussa tehot 8,6 pistettä, 3,2 levypalloa ja 1,5 syöttöä.

Korihaiden kokoonpano:

#1 Javion Ogunyemi, sentteri 206 cm.

#2 Viljami Arvonen, takamies 184 cm.

#5 Wesley Person Jr., takamies 191 cm.

#7 Bojan Sarcevic, takamies 190 cm.

#8 Joni Herrala, takapelaaja 192 cm.

#20 Travis Jocelyn, laituri 199 cm.

#22 Akseli Arvonen, laituri 187 cm.

#34 Valtteri Pihlajamäki, laituri 187 cm.

#40 Jalen Jackson, laituri 198 cm.

#44 Thomas Vehmanen, takamies 180 cm.

#50 Mikael Aalto, laituri 208 cm.

Korihait valmistautui kauteen neljällä harjoitusottelulla. Kotkasta tuli tappio pistein 86-73, kuten myös kotona Vilppaalle 87-91. Kurssi kääntyi Salossa pelatussa Hanhivaaraturnauksessa, jossa Hait voittivat ensin Vilppaan 67-76 ja sitten Pyrinnön 87-81.

Pyrintöä vastaan Mikael Aalto teki 25 minuutissa 25 pistettä ja poimi 11 levypalloa. Wesley Person Jr. pelasi 36 minuuttia ja tehtaili siinä ajassa 19 pistettä, poimi kolme levyriä ja jakoi kaksi syöttöä. Myös Ogunyemi (12/7) ja Travis Jocelyn (17/2) pääsivät yli 10 pisteen. Bojan jakoi kuusi syöttöä ja teki siinä sivussa yhdeksän pistettä.

Edeltäneessä Vilpasvoitossa viisikko Aalto (17/6), Jalen Jackson (12/4), Jocelyn (12/7), Person Jr. (14) ja Ogunyemi (11/6) osoittivat, että ovat yhdessä Bojanin (8/5/7) kanssa Haiden pelin kannalta korvaamattomassa osassa.

Korihait – Karhubasket tiistaina 3. lokakuuta kello 18.30 Uusikaupunki Areenalla.

Ottelua voi katsella tuttuun tapaan suorana Ruudun välityksellä ja hienoa on, että Karhubasket fanclub on heti kauden alusta omiensa tukena.

Karhubasketin kotiottelut IKH Areenalla alkaa tulevana lauantaina 7.10. kello 18, kun vieraaksi saapuu Greg Gibsonin valmentama BC Nokia. IKH Areenan ovet avautuvat kello 16 ja samalla käynnistyy lipunmyynti. Lipunmyynti osoitteessa Lippu.fi alkaa maanantaina 2.10. Myös kausilippuja on vielä saatavilla. Jos haluat vielä ostaa kausilipun, niin laita sähköpostia osoitteella lippu@karhubasket.fi.