UUTISET

06.10.2023

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC NOKIA

Karhubasket (0 voittoa/1 tappio) lähteen korjaamaan kurssia voittokantaan, kun lauantaina vieraaksi IKH Areenaan saapuu Greg Gibsonin valmentama BC Nokia (1/0). Lauantain ottelussa isäntänä toimii J & J Loukko Oy.

Lauantaina ottelu alkaa kello 18 ja IKH Areenan ovet avautuvat kello 16. Kello 16 aukeaa myös lipunmyynti areenalla ja ravintolat ovat valmiina palvelemaan nälkäisiä tai janoisia asiakkaita. Lippuja saa ostettua etukäteen osoitteesta Lippu.fi tai R-Kioskeilta kautta maan.

Lippu.fi on saanut vihdoin toimitukseen kausilippuja, mutta todennäköisesti kaikki eivät saa kausilippuaan ennen lauantaina ottelua. Mutta ei hätää! Kaikki lippuasiat selviävät IKH Areenan lipunmyyntipisteellä, joka sijaitsee aulassa. Jos jokin asia askarruttaa tai on epäselvää, niin käynti lipunmyynnissä hälventää huolet.

Karhubasket teki viikolla pelaajasopimuksen kokeneen Courtney Fortsonin kanssa. Tämän uuden takamiehen pestaamisen on tarkoitus poistaa huolet oranssipaitojen pelinteosta. BC Nokia otteluun uutta miestä ei vielä saada kokoonpanoon, sillä hän saapuu Kauhajoelle vasta ensi viikon alussa.

Karhubasket kärsi Korisliiga-avauksessaan tappion Korihaille tiistaina pistein 86-81. Peli oli tiukka läpi koko 40 minuutin peliajan. Kauhajokiset käväisivät välillä jo 12 pisteen etumatkalla ja pääsivät puoliajalle kahden pisteen johtoasemassa, kun lukemat olivat toisen neljänneksen päätteeksi 41-43. Oranssipaidat pitivät johtopaikkaa vielä kolmannen neljänneksen lopussa (60-63), mutta kotijoukkue vei viimeisen kympin Bojan Sarcevicin johdolla 26-18 ja korjasivat voiton sekä sarjapisteet talteen. Haiden voitto päätti samalla miltei 12 vuoden ja 29 ottelun mittaisen tappioputken kauhajokisia vastaan.

Sarja-avauksessa voittoa suorastaan tyrkytettiin oranssipaidoille. Karhubasket voitti levypallot 35-49, menetykset kirjattiin 14-16 ja Hait upottivat vaparinsa vain 45 prosentin tarkkuudella (13/29). Tappio olisi siis helposti voinut tulla isommallakin erolla, kuin viidellä pisteellä. Vaikka kauhajokisille tuli menetyksiä vain kaksi isäntiä enemmän, niin ne tulivat pahoihin paikkoihin. 12 pisteen etumatka suli kolmeen perättäiseen menetyksiin ja joka kerta Hait rokottivat kolmosella. Juuri heittopelissä joukkueiden ero olikin. Hait upottivat kakkoset 63 ja kolmoset 37 prosentin tarkkuudella, kun oranssipaitojen kakkoset upposivat vain 45 ja kolmoset 24 prosentin osumatarkkuudella.

Ehkäpä ero oli juuri paikkojen luomisessa. Karhubasket kirjasi vain yhdeksän syöttöä, joten pallon liikkeessä on paljon parannettavaa. Kun uusi takamies saadaan peliasuun ja kentälle, niin hyökkäysliike saadaan suunnattua kohti koria, sentteri Horace Spencer saadaan paremmin mukaan peliin ja vapaita heittopaikkoja rupeaa löytymään. Karhubasketin tunnusmerkki ja pelin kulmakivi tiukka sekä aggressiivinen puolustuspelaaminen kärsi myös hyökkäyspään onnistumisten puutteesta.

Kausi on kuitenkin pitkä, eikä pikavoittoja jaeta. Karhubasketille tarjotaan mahdollisuus kurssin kääntämiseen lauantaina kotona IKH Areenassa, maan parhaan kotiyleisön edessä.

Karhubasket on kohdannut nokialaiset Korisliigassa 36 kertaa. Otteluista 25 on päättynyt oranssipaitojen voittoon ja viimeisistä 10 kohtaamisesta kauhajokiset ovat voittaneet yhdeksän. Karhubasket lähtee BC Nokiaa vastaan viiden ottelun voittoputkessa, kun Nokia edellinen voitto tuli 21.3.2021.

Greg Gibsonin valmentama BC Nokia otti kotona avausvoiton paikallisvastustaja Pyrinnöstä viime lauantaina pistein 83-63. Nokialaiset ottivat pelin hallintaan jo ensimmäisellä kympillä, eikä Pyrinnöllä ollut sen jälkeen mahdollisuuksia taistella voitosta. BC Nokia voitti levyrit 46-43 ja upotti kakkoset 54 ja kolmoset 33 prosentin tarkkuudella. Heittopaikat haettiin huolella ja pallo liikkui iloisesti, sillä nokialaiset kirjasivat 20 syöttöä. Puolustuksessa Nokia ei päästänyt vieraita helpolla, sillä tamperelaiset upottivat kakkoset vain 40 ja kolmoset 17 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä vieraille tuli peräti 19 kappaletta. Toki Nokiakin metti pelivälineen 18 kertaa.

Valmentaja Greg Gibsonin lisäksi BC Nokian kokoonpanosta löytyy Kauhajokisille tuttuja nimiä. Niko Mattila ja Kalle Peltonen ovat aikaan pelanneet Karhubasketin oranssisessa peliasussa. Mattila teki avausottelun voitossa Pyrintöä vastaan noin 27 minuutissa kahdeksan pistettä, poimi kuusi levyriä ja jakoi kolme syöttöä, ennen kuin sai virhetilinsä täyteen. Myös Peltonen oli tärkeässä roolissa. Hän pelasi runsaat 26 minuuttia, pussitti kolme pistettä, poimi neljä levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä. Hän oli myös joukkueensa kärkipäätä +/-tilastossa, lukemalla +16.

Uusia kotimaisia nimiä Nokialla ovat Fiifi Aidoo, Tomas Murphy ja Niki Juntunen. Aidoo pelasi edellisen kerran Korisliigassa kaudella 2019-2020, kun hän edusti 18 ottelun ajan Katajaa (6,2/1,7/1,9) ja yhdeksän ottelun ajan Kobria (9/3,1/3,4). 189 senttinen takamies pelasi viime kaudella 29 ottelua Norjassa (14,7/3,7/5) ja kuusi ottelua Luxemburgissa (6,7/3,3/1,7). Kaudella 2020-2021 Aidoo pelasi 14 ottelua Espanjassa 5,4/1,9/1,5). Avausottelussa Pyrintöä vastaa Aidoo teki 10 pistettä, poimi kolme levyriä ja jakoi kolme syöttöä. Lisäksi hän riisti pallon kolmesti ja oli runsaan 27 minuutin peliajalla joukkueensa paras +/-tilastossa, kun lukema oli komea +27.

Tomas Murphy on Murphyn veljeksistä nuorin. Isoveljet ovat Suomea jo maaotteluissa edustaneet ja Tomaksella on mahdollisuudet samaan. 204 senttinen sentteri on pelannut edelliset kauden yliopistokorista. Kaudet 2017-2020 menivät Northeasternin yliopistosta, josta hän siirtyi kaudeksi 2020-2021 Vermontiin. Kausi 2021-2022 jäi kokonaan väliin, mutta Myrphy palasi kentälle viime kaudella, kun hän pelasi Nova Southeastern yliopistossa. 27 ottelussa peliaikaa tuli noin 10 minuuttia per ottelu ja tilastoihin kirjattiin keskiarvoiksi 4,6 pistettä ja 2,4 levypalloa. Kauden päätteesi hän juhli joukkueensa kanssa NCAA 2-tason mestaruutta. Pyrintöä vastaan Murphy teki 17 pistettä ja poimi kaksi levyriä. 18 minuutin peliajalla hän upotti kakkoset 80 prosentin tarkkuudella. Murphy on lisäksi pelannut 11 20-vuotiaiden ja 11 haastajien maaottelua Suomen paidassa.

Takamies Niki Juntunen siirtyi Nokialle kasvattajaseura PuHu:sta, jossa hän pelasi viime kaudella divari B:ssä. 20 ottelussa tilastoihin kirjattiin rivi 12,8 pistettä, 4,1 levyriä ja 3 syöttöä. Juntunen on pelannut PuHu:ssa 16- ja OBA:ssa 19-vuotiaiden SM-sarjaa. Juntunen pussitti ensimmäisessä Korisliigan ottelussaan kolme pistettä ja pelasi seitsemän minuuttia.

Pyrintöä vastaan Nokialta puuttuivat kokoonpanosta Antti Ahonen ja Hugo Boman.

Jenkkinelikkona BC Nokialla on 198 senttinen takamies Tucker Richardson, 200 senttinen laituri Both Gach, 210 senttinen sentteri Patrick Tapé ja 173 senttinen takamies Mekhi Lairy. Richardson teki Pyrintöä vastaan tehot 11/13/4, Gach 15/9/3, Tapé 12/6/2, mutta Lairylla oli vaikeampaa, kun vajaan 18 minuutin peliajalla saldoksi tuli neljä pistettä ja kaksi levyriä. Toki pelitilanneheittojakaan ei ollut kuin viisi.

Richardson pelasi edelliset viisi kautta Colgaten yliopistossa ja aloittaa nyt ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Gach pelasi viime kaudella Kosovossa (11,1/4,1/2,4) ja sitä ennen neljä kautta yliopistokoripalloa. Tapé pelasi viime kaudella ensimmäisen vuotensa ammattilaisena ja se meni Englannin BBL:ssä (10/6,3/1,4). Lairy pelasi edelliset kaudet yliopistossa ja viime kaudella Miamin (Ohio) joukkueessa kirjattiin tilastoihin 32 ottelussa 17,3 pistettä, 3,3 levyriä ja 3,9 syöttöä.

BC Nokian kokoonpano:

#2 Mekhi Lairy, takamies, 173 cm.

#3 Hugo Boman, takamies, 200 cm.

#6 Niki Juntunen, takapelaaja, 188 cm.

#7 Gabriel Mupapa, laituri, 194 cm.

#8 Antti Ahonen, laituri, 202 cm.

#10 Patrick Tapé, sentteri, 210 cm.

#11 Both Gach, laituri, 200 cm.

#14 Aku Välimäki, laituri, 194 cm.

#15 Tucker Richardson, takamies, 198 cm.

#17 Niko Mattila, takamies, 192 cm.

#33Tomas Murphy, sentteri, 204 cm.

#55 Fiifi Aidoo, takamies, 189 cm.

#95Kalle Peltonen, laituri, 201 cm.

Valmentajien ennakkokommentit ja alustavat kokoonpanot tulevat näkyviin pelipäivänä kello 10 Korisliiga.fi -sivustolle. Ne löytyvät tästä linkistä: ENNAKOT

Karhubasket – BC Nokia lauantaina kello 18 IKH Areenassa. Ovet aukeavat ja lipunmyynti käynnistyy kello 16. Ennakkoon lippuja saa osoitteesta Lippu.fi.

Lauantain ottelun jälkeen IKH Areenassa järjestetään joukkueen fanitapaaminen, joten jos mielessä on jotain kysymyksiä tai haluaa metsästää nimmareita, niin kannattaa jäädä areenalle. Ruokaa ja juomaa saa ostettua IKH Areenan ravintoloista koko illan ajan.