UUTISET

21.09.2023

HENRI KANTONEN SIIRTYY ULKOMAILLE

Syyskuun alussa Karhubasketin kanssa sopimuksen tehnyt Henri Kantonen käyttää sopimuksessa olleen buyout-purkupykälän ja siirtyy ulkomaille. Susijengin kanssa MM-kisoissa pelannut Kantonen ehti käväistä Kauhajoella, osallistua muutamiin harjoituksiin ja pelata oranssipaitojen kanssa kaksi harjoituspeliä Tallinnassa.

Kommentit Henri Kantonen:

– Vaikea sanoa mistä aloittaisi. Viimeiset kaksi kautta Karhubasketissa ovat olleet täynnä valtavan upeita hetkiä, joita tullaan varmasti yhdessä muistelemaan vielä myöhemmin. Kahdet finaalit Korisliigassa, siirtyminen myös eurokentille ja menestystä Europe Cupissa, joka yllätti monia eurokoriksessa. Älyttömän paljon vietettyä aikaa treeneissä ja tien päällä jengikavereiden kanssa, joista muodostui todella läheisiä ystäviä. Iso kiitos kuuluu pelikavereille, joiden kanssa raadettiin yhdeksän kuukautta molempina kausina, eikä jätetty tankkiin mitään jäljelle. Cameronia, Joonaa, Leetä, Severiä, Eeroa, Miikkaa ja Teemua on tullut nähtyä enemmän kuin ketään muuta viimeisen kahden vuoden aikana ja hauskaa oli yhdessä aina viimeisiin yhteisiin peleihin saakka.

– Yhteys myös faneihin vahvistui ajan mittaan ja tuntui, että side joukkueella ja eritoten mulla henkilökohtaisesti heihin lähentyi. On ollut ilo pelata teidän kanssanne, jutella pelien jälkeen ja juhlia yhdessä saavutuksia näiltä viime vuosilta. Sitoutuminen teillä on aivan omaa luokkaansa, eikä meidän periaatteessa tarvinnut koskaan pelata vierasottelua, ihan sama missä liikuttiin.

– Kiitos myös Jannelle, Regelle ja Raimolle. Töiden tekeminen todellisten ammattilaisten kanssa on ollut etuoikeus, joka on boostannut pelaajien omaa uraa joukkueen menestyksen ohella. Myös Karoliina ja Nea, jotka ovat tehneet omat työnsä samalla standardilla. Ylipäätään seuran ihmiset, jotka toivon mukaan tietävät, mitä ovat tälle seuralle tuoneet vuosien saatossa. Ja Petri Suokas tietysti, joka on ajanut Kauhajoelle yhden Euroopan hienoimmista koripalloareenoista. Aika monta on nähty, eikä montaa pysty edes verrata IKH-Areenaan. Kauhajoelle on muodostunut poikkeuksellisen korkean vaatimustason kulttuuri, joka muodostuu näiden ihmisten panoksesta päivästä toiseen ja elää meidän pelaajienkin mukana sen jälkeen, kun siirrymme uusiin haasteisiin.

– Omalta osalta uudet haasteet alkavat uudessa ympäristössä, ja nyt on mielestäni sopiva hetki siihen urallani. Kiitos vielä, Karhubasket!

Kommentit päävalmentaja Janne Koskimies:

-Emme tietenkään toivoneet tilannetta, jossa yksi pelaaja tulee kesken pre-seasonin mukaan yhdeksi viikoksi ja lähtee heti pois, mutta tämä on osa tätä ammattilaiskoriksen maailmaa. Nyt Henkka saa sen toisen mahdollisuuden ulkomailla ja olemme tietysti samaan aikaan onnellisia hänen puolestaan. Henkan lähtiessä tarvitsemme varmuudella takakentälle lisää pelinjohtokykyä ja katsomme nyt mitä eri vaihtoehtoja meillä on.

Kantosen uusi seura on jo maksanut sopimuksessa määritellyn summan, joten hän on vapaa nopealla aikataululla edustamaan uutta seuraa. Karhubasket toivoo Henrille onnea ja menetystä ulkomaan kentille!