UUTISET

03.10.2023

KAIKKI PÄÄTTYY AIKANAAN – KORIHAIT PEITTOSI KARHUBASKETIN SARJA-AVAUKSESSA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korihait nielaisi oranssipaidat sarja-avauksessa

Karhubasket hävisi Korisliigan kauden 2023-2024 avausottelun Uudessakaupungissa, kun Korihait olivat parempia pistein 86-81 (41-43).

Oranssipaidat menivät runsaassa minuutissa 0-4 johtoon Horace Spencerin (8/7/3 riistoa) ja Tahj Eaddyn (16/3/2) koreilla. Kotijoukkueen sentteri Javion Oguneymi (15/10/3) kuusi ensimmäistä pistettä ja joukkueet olivat avauskympin puolivälissä tasalukemissa 7-7. Tasatahtiin edettiin aina neljänneksen viimeiselle minuutille, kun Haiden Mikael Aalto (9/5) teki seitsemän pistettä putkeen. Topias Palmin (18/4/2 torjuntaa) kakkonen ja kolmonen antoivat vieraille 16-21 johtoaseman, kun joukkueet lähtivät toiselle kympille.

Joona Hakamaa punnertamassa koria (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisen neljänneksen alussa Palmi piti oranssipaitoja johtopaikalla. Kympin puolivälin jälkeen Eero Innamaa (8/2) onnistui illan toisessa kolmosessa ja teki tilanteeksi 27-37. Eemi Luukkonen (4/3) kasvatti kauhajokisten johtoaseman suurimmilleen, kun onnistuneen kakkosen jälkeen eroa oli 12 pistettä. Aallon kakkonen ja Jalen Jacksonin (13/4/4 torjuntaa) kolmonen leikkasivat tilanteeksi 32-39, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Sen jälkeen Spencer ja Malik Ellison (19/12/2) tekivät neljä pistettä putkeen, joten oli Haiden aikalisän vuoro. Karhubasket menetti kolmessa seuraavassa hyökkäyksessä pallon ja joka kerta Hait rankaisivat kolmosilla. Bonuskaaren takaa osui kertaalleen Jackson ja illan hahmo Bojan Sarcevic (21/3/5) kahdesti, joten lukemissa 41-43 Koskimies käytti avauspuoliskon toisen aikalisän. Jälleen vieraille tuli menetys, mutta tällä kertaa kotijoukkue ei rankaissut pisteillä, ja joukkueet poistuivat tauolle samoissa lukemissa.

Malik Ellison teki 19 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannella kympillä joukkueet heiluttivat korisukkaa vuorotellen. Neljänneksen puolivälissä Wesley Person Jr. (12/4/3) onnistui kolmosessa ja Sarcevic heti perään. Lukemat olivat 54-47, kun vieraat kokoontuivat aikalisälle neuvonpitoon. Joona Hakamaa (5/1) toi kauhajokiset lähemmäs ja Eaddyn kaksi perättäistä kolmosta siirsivät vieraat 59-61 johtoon. Ellisonin näyttävä donkki antoi vieraille neljän pisteen etumatkan, mutta onnistunut vapari päätti kympin lukemiin 60-63.

Sarcevicin pari kolmosta piti Haita muutaman pisteen etumatkalla, mutta Palmi toi kauhajokiset tasoihin. Jacksonin kolmosesta Karhubasket ei enää saanut kurottua piste-eroa kiinni, vaikka roikkui sitkeästi mukana muutaman pisteen etäisyydellä. Kotijoukkueen onnistumiset riittivät kirjaamaan Haille voiton lukemin 86-81 ja päätti samalla uusikaupunkilaisten runsaan 11 vuoden sekä 29 ottelun mittaisen tappioputken Kauhajokea vastaan.

Bojan Sarcevic oli pelin ykköstähti (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levypallot 35-49 ja haki peräti 22 hyökkäyspään levyriä. Menetykset kirjattiin 14-16 ja vieraat rokottivat isäntiä menetyksistä 27 pisteellä. Kun Hait onnistuivat vapareissa vain 45 prosentin tarkkuudella (13/29), niin voidaan sanoa, että voittoa suorastaan tyrkytettiin vieraille. Karhubasketin surkea heittopeli ratkaisi voiton kotijoukkueelle. Vieraat saivat ilmoille 74 pelitilanneheittoa, mutta kakkoset osuivat vain 45 ja kolmoset 24 prosentin tarkkuudella. Hait upottivat 62 pelitilanneheitosta kakkoset 63 ja kolmoset 37 prosentin tarkkuudella. Isännät kirjasivat 15 syöttöä, kun vieraiden huonosta palloliikkeestä kertoo vain yhdeksän tilastoitua passia.

-Onnittelut Korihaille hienosta voitosta, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelinjälkeisen lehdistötilaisuuden. Korihait heittivät vielä tänään 16 vaparia ohi. Isoin asia pelissä oli se, että meillä oli vain yhdeksän syöttöä ja enemmän pallon menetyksiä. Meidän jokaisessa pelissä on ollut sama tilanne. Meidän hyökkäyspään pelaamisesta puuttuu idea, eikä puolustuspäässä löydy tasaisuutta. Saimme paljon hyökkäyslevypalloja, mutta siitä alkava puolustuspelaamisen kurinalaisuus ja kovuus ei toimi tai näy. Se näkyy isojen pelaajien virheissä. Olemme olleet sarjan joukkueista pisimpään yhdessä ja harjoitelleet joukkueena, mutta ei millään tapaa voi olla tyytyväinen siihen, miltä joukkueen pelaaminen näyttää. Paljon paljon parempaan pitää pystyä ja valmentajalle on pettymys se, ettei pelaajien yhteispeli toimi, Koskimies harmitteli.

-Saimme toisen kympin lopussa 10 pisteen etumatkan, mutta päästimme kotijoukkueen menetyksillä mukaan, Topias Palmi harmitteli pelin jälkeen. Aloitimme myös kolmannen kympin lepsusti ja päästimme vastustajan johtoon. Siinä oli kaksi paikkaa iskeä, mutta emme hyödyntäneet niitä. Pelissä ei ollut mitään yksittäistä asiaa, mikä olisi tappion aiheuttanut, vaan se oli kollektiivisesti monen asian summa, Palmi analysoi.

Karhubasket kohtaa lauantaina kotona IKH Areenassa BC Nokian. Nokialaiset aloittivat kauden 83-63 kotivoitolla Pyrinnöstä. Lauantain kamppailu alkaa kello 18. IKH Areenan ovet avautuvat kello 16 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti. Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.