UUTISET

11.09.2023

KARHUBASKETILLE HARJOITUSOTTELUISTA VOITTO JA TAPPIO

Horace Spencer pelasi ajoittain omissa korkeuksissaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket kohtasi viikonvaihteessa kotona IKH Areenassa kaksi kertaa Jämtland Basketin. Jämtland sijoittui viime kaudella Ruotsin Basketliganin runkosarjan kakkoseksi, voitettuaan 30 ottelusta 24. Pudotuspeleissä Jämtland eteni välieriin, jossa tuli tappio Norrköpingille seitsemännessä ottelussa. Norrköping eteni lopulta mestaruuteen saakka, voitettuaan loppuotteluissa runkosarjan ykkösen Borasin otteluvoitoin 4-2.

Perjantain ensimmäinen kohtaaminen oli houkutellut IKH Areenaan mukavasti yleisöä, joilla oli mahdollisuus nähdä ensimmäistä kertaa uusiutunut joukkue tositoimissa. Valitettavasti Topias Palmi ja Chris Brandon olivat sivussa alavartalovammojen takia. Myös Henri Kantonen oli sivussa raskaan MM-kisaurakan jälkeen, mutta Japanista viikolla palannut takamies ilahdutti faneja saapumalla katsomaan ottelua.

Kauhajokiset ottivat heti kättelyssä luulot pois vierailta. Vaikka Jämtland meni 0-3 johtoon, niin oranssipaidat nykäisivät 16-0 jakson, ottaen pelin haltuun. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta Joona Hakamaa (7/4/2) ja takamies Tahj Eaddy (19/5/3) upottivat ensimmäiset heittonsa. Piste-ero kasvoi kasvamistaan avauskympillä, joka lopulta päättyi lukemiin 29-8.

Joona Hakamaa nostamassa koria (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ruotsalaiset kampesivat itseään mukaan toisella neljänneksellä. Sigfredo Caseron (15/3/3) tahdittamina vieraat veivät toisen kympin lukemin 10-16. Kauhajokisista esillä olivat Malik Ellison (17/4/2) ja sentteri Horace Spencer (11/4/3 torjuntaa). Puoliajalla lukemat olivat 39-24.

Malik Ellison ajeli päättäväisesti korille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella puoliajalla joukkueet etenivät tasatahtiin, joten oranssipaidat kirjasivat voiton lopulta lukemin 74-53. Kaikki kotijoukkueen yhdeksän pelaajaa pääsivät pisteille. Jussi Ikkelä (3/5) teki kelpo debyytin kotiyleisön edessä. Eero Innamaa (2/1/1) ja Eemi Luukkonen (6/7/2) kirjasivat +/-tilastoon joukkueensa parhaan lukeman +18, vaikka Luukkonen olikin virhevaikeuksissa. Karhubasket upotti kolmoset vain 31,3 prosenttisesti ja antoi vieraille peräti 18 hyökkäyspään levypalloa.

Lauantaina joukkueet iskivät uudelleen yhteen. Lieneekö Jämtlandin alkushokki upeasta IKH Areenasta hälvennyt yön aikana vai oliko jalat saatu auki perjantain pelissä, mutta parketilla nähtiin aivan erilaisella peli-ilmeellä varustettu vierasryhmä. Casero (15/1 syöttöä) jatkoi hyviä otteita, mutta nyt myös Tra Holder (20/2/5) oli hyvässä pelivireessä. Kaksikko johti Jämtlandin peliä, joten vieraat johtivat avauskympin jälkeen lukemin 13-16.

Toisen neljännes ei pelin suuntaa muuttanut. Holder – Casero tutkapari sai taustatukea kapteeni Anes Zekoviciltä (10/2/3) ja Felix Edwardssonilta (8/8), joten Jämtland johti 31-38 hieman ennen puoliaikaa. Oranssipaidat olivat saaneet lauantain otteluun mukaan Chris Brandonin (8/9) ja hänen otteensa olivat lupauksia herättäviä. Kotijoukkue tuskaili avauspuoliskolla kaukoheittojen kanssa, sillä kolmoset upposivat vain 18 prosentin tarkkuudella (3/16).

Kauhajokiset nousivat kamppailuun mukaan kolmannella neljänneksellä, kun Shawn Hopkins (12/5) ja Oliver Kandén (11/3/2) upottivat pari kolmosta mieheen. Ennen viimeistä neljännestä lukemat olivat 50-50.

Shawn Hopkins (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätösneljänneksen alussa kotijoukkue piteli näpeissään parin pisteen johtopaikkaa. Hapuileva kaukoheittopeli (3p 27,6 %) ja luokattomat vaparit (47,1 %) eivät kuitenkaan tarjonneet mahdollisuuksia voittoon, vaikka oranssipaidat voittivat levypallot 43-30. Jos Jämtland oli juhlinut hyökkäyspään levyreillä perjantaina, niin lauantaina kotijoukkue haki 18 hyökkäyspään kakkospalloa, joista tehtiin 23 pistettä. Sentteri Flo Thamba (9/5) nosteli pari vahvaa koria ja Hampus Åhlin (8/6) teki ratkaisuhetkillä pari kovaa kuppia, joten Jämtland kirjasi lauantain kamppailusta voiton lukemin 72-76.

Kauhajokisten pelaaminen ei ollut lähellekään valmista, mutta sen takia harjoituspelejä pelataankin, että nähdään millä osa-alueilla tekemistä on. Harjoittelua on sotkenut Chris Brandonin alavartalovamma, joka tuli ruotsin vierailulla pari viikkoa sitten. Myös Topias Palmin vamma on haitannut menoa, mutta sen ei pitäisi olla vakava. Juuri Palmin kaukoheittovoimaa tarvitaan pelin avaamiseen, vaikka Oliver Kandén esitteli omaa tarkkuuttaan lupaavasti.

Tulevana viikonvaihteena kauhajokiset pelaavat Virossa, jossa joukkue kohtaa Kalevin kahdesti. Perjantaina ja sunnuntaina. Virosta saatava pelituntuma onkin sitten viimeiset ennen syynkuun lopussa Turkin Antalyniassa odottavia BCL-karsintapelejä. Korisliigakausi alkaa Turkin vierailun jälkeen nopeasti, sillä 2. lokakuuta matkataan Uuteenkaupunkiin ja kotiavaus IKH Areenassa on ohjelmassa 7. lokakuuta, kun vieraaksi saapuu BC Nokia.

Jussi Ikkelä debytoi kotiyleisön edessä perjantaina (kuva: Janne Yli-Korhonen)