UUTISET

02.09.2023

HENRI KANTONEN PALAA KARHUBASKETTIIN

Koripallon MM-kisoissa Japanin Okinawalla ahkeroinut takamies Henri Kantonen on solminut Karhubasketin kanssa vuoden jatkosopimuksen. Sopimus kattaa tulevan koripallokauden 2023-2024, mutta pitää sisällään ulkomaanpykälän, jolla Kantonen voi siirtyä pelaamaan BCL:ssä tai EuroCupissa pelaaviin joukkueisiin (ei siis FIBA Europe Cup) tai Espanjan, Italian, Kreikan, Liettuan, Puolan, Ranskan, Saksan tai Turkin pääsarjoissa pelaaviin joukkueisiin. Ulkomaanpykälä on voimassa tammikuun 2024 loppuun saakka.

Susijengin kanssa Japanissa pelannut Kantonen on ollut mukana 36 miesten maaottelussa ja tehnyt niissä 3,3 pistettä per ottelu. ToPo juniorien kasvatilla on pelattuna myös 20 nuorten maaottelua sekä kolme haastajamaajoukkueen peliä. Japanin MM-kisoissa Kantonen teki avausottelussa Australiaa vastaan runsaan kuuden minuutin peliajalla kaksi pistettä, isäntämaa Japania vastaan hieman vajaan 16 minuutin peliajalla kaksi pistettä ja kaksi levypalloa ja jäi alkulohkon päätöskamppailussa Saksaa vastaan viidessä peliminuutissa ilman pisteitä. Susijengi jäi alkulohkossa ilman voittoja, mutta saavutti jatkolohkossa kaksi voittoa, joilla paikka olympiakarsintoihin varmistui. Cap Verdeä vastaan Kantonen pelasi vain sekunnin, mutta päätösottelun 90-75 voitossa Venezuelaa vastaan hän pelasi runsaat viisi minuuttia.

26-vuotias ja 198 senttiä pitkä Kantonen on pelannut Korisliigassa kuudella kaudella yhteensä 224 ottelua. Kantonen on Karhubasketin lisäksi edustanut pääsarjatasolla Kouvoja (2016-2017) ja Salon Vilpasta (2018-2019, 2019-2020. Kantonen on voittanut Korisliigassa Karhubasketissa kaksi kultaa (2018, 2022) sekä yhden hopean viime keväänä oranssipaidoissa.

Viime kaudella Kantonen teki 42 Korisliigan kamppailussa keskiarvoiksi 10,1 pistettä, 4 levypalloa ja 4,4 syöttöä. Korisliigan ohella Kantonen pelasi Karhubasketissa viime kaudella 15 FIBA Europe Cupin ottelua, kun kauhajokiset raivasivat tiensä aina välieriin saakka. Europeleissä takamiehen keskiarvot olivat 9,7 pistettä, 4 levyriä ja 4,4 syöttöä.

Kotimaan pääsarjan lisäksi Kantonen pelasi kauden 2020-2021 Ranskan Pro B:ssä, jossa hän edusti Aix-Maurienne joukkuetta. Runsaan 22 minuutin peliajalla keskiarvoiksi kirjattiin 6,4 pinnaa, 3,4 levypalloa ja 3 syöttöä.

– Henkka on ollut yksi kulmakivistä tässä viime vuosien kehitysprosessissa, jotta olemme Kauhajoella onnistuneet viemään eteenpäin, päävalmentaja Janne Koskimies aloittaa kommentoinnin uudesta sopimuksesta. Tunnelmat ovat luonnollisesti erittäin positiiviset hänen liittyessä mukaan joukkueeseemme alkavalla viikolla. Henkalla on nyt alla hyvin sujunut alkukesän harjoitusjakso ja ottelut Susijengin paidassa, joten lähtökohdat tähän kauteen ovat oikein hyvät.

– Meillä on nyt kasassa se 12 pelaajan miehistö, jolla kauteen lähdemme. Takakentällä on nyt kokoa aiempaa enemmän ja isossa päässä riittää nopeita jalkoja. Näitä asioita meidän tulee hyödyntää pelaamisessamme.  Suunnitelmissamme on tarvittaessa vahvistaa joukkuetta myöhemmin vielä yhdellä ulkomaalaispelaajalla. Meillä on kuitenkin nyt käsissämme aivan uusi joukkue, joten haluamme rauhassa ensin katsoa pystyykö kukin pelaaja täyttämään sen roolin, johon olemme heitä kaavailleet, Koskimies pohtii.

Henri Kantonen liittyy Karhubasketin vahvuuteen heti pienen MM-kisojen jälkeisen huilin jälkeen ja rupeaa joukkueen kanssa valmistautumaan syyskuun lopussa Turkin Antalyassa pelattiin BCL:n karsintoihin. Paperiasiat ovat tuota karsintaturnausta varten kunnossa. Heti perään alkaa Korisliiga kausi, kun oranssipaidat matkaavat 2. lokakuuta Korihaiden vieraaksi Uuteenkaupunkiin. Kotiavaus IKH Areenassa on lauantaina 7. lokakuuta, kun Karhubasketin vieraaksi saapuu Greg Gibsonin valmentama BC Nokia.

Karhubasketin kotiotteluiden kausiliput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. Toimi nopeasti ja varmista paikkasi upean IKH Areenan lehtereillä. Lisätietoa kausilipuista löydät kotisivuilta osoitteesta karhubasket.fi ja kohdasta liput.

Kausilipuilla on myös vapaa sisäänpääsy IKH Areenassa perjantaina 8. syyskuuta ja lauantaina 9. syyskuuta pelattaviin harjoitusotteluihin Jämtlandia vastaan. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30. IKH Areena avautuu sekä perjantaina että lauantaina kello 17.30 ja aulasta voi ostaa kausilippuja tai liittyä Fanclubin jäseneksi.