UUTISET

14.10.2023

KARHUBASKET VOITTOKANTAAN MYÖS IKH AREENALLA

Courtney Fortson ei ollut vielä parhaassa pelivireessä, mutta näytti syöttötaitonsa (kuva: Janne Yli-korhonen)

Keskiviikkona Salosta kauden avausvoiton hakenut Karhubasket sai lauantaina vieraaksi Katajan. Joensuulaiset olivat ennen lauantaita Korisliigan ainoa joukkue, joka ei vielä ollut kärsinyt tappiota.

Karhubasket juoksutti heti avaukseen uuden takamiehen Courtney Fortsonin (5/1/8). Ja jokaiselle IKH Areenalle saapuneelle katsojalle ja TV:n välityksellä ottelua seuranneelle valkeni heti, että uusi takamies osaa syöttää. Pallo liikkui mukavasti ja Fortson pelasi hyvin yhteen sentteri Horace Spencerin (19/11) kanssa. Spencer pussitti avauspuolikkaalla 14 pistettä ja johdatti oranssipaidat parhaimmillaan 15 pisteen etumatkalle toisen neljänneksen alkupuolella.

Horance Spencer aloitti todella vahvasti (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Katajalla ei ollut helpoimmat lähtökohdat otteluun. Viikolla sentteri Devin Thomas sai lähteä ja matkalla Kauhajoelle joukkueen ykköspistemies Nike Sibande sai vatsavaivoja, eikä pystynyt ottelussa pelaamaan. Alussa Kataja haki hieman roolejaan, mutta sai pelinsä rullaamaan noin 15 minuutin kohdalla. Vieraat tulivat 0-7 jaksolla kuuden pisteen etäisyydelle ja lopulta tauolle lähdettiin lukemista 44-35.

Kataja tuli heti kolmannen kympin alussa kotijoukkueen kintereille. Takamies Tuomas Hirvonen (17/3/7) heitti muutaman kolmosen ja divarijoukkueesta mukaan nostettu Vatangoe Donzo (15/6/2) pelasi hyvin. Vieraat menivät 0-8 jaksolla jo 54-60 johtoon, mutta isännät veivät neljänneksen lopun 8-0, Topias Palmin (13/5) ja Tahj Eaddyn (16/2/7) kolmosilla ja pääsivät viimeiselle kympille 64-62 johtoasemassa.

Topias Palmin kolmonen oli lopullinen sinetti ottelulle (kuva: Janne Yli-Korhonen)
Malik Ellisonin pisteputki tuli ratkaisevalla hetkellä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Eemi Luukkonen (7/2) ja Oliver Kandén (8/3) kasvattivat kotijoukkueen etumatkan seitsemään pisteeseen. Minuuttia myöhemmin lukemat olivat Eero Innamaan (4/3) kolmosen jälkeen 74-64, mutta vieraat eivät heittäneet pyyhettä kehään. Grant Singleton (15/2/3) ja kapteeni Amanze Egekeze (19/5/3) kavensivat eron kahteen pisteeseen vielä ennen päätöskympin puoliväliä. Malik Ellison (13/10) johdatti Karhubasketin pienelle karkumatkalle, eikä Kataja tästä enää noussut. Palmi ja Eaddy tekivät loput pisteet ja kauhajokiset kirjasivat kauden toisen voiton lukemin 88-80.

Kaiken takana on nainen, sen tietää myös kauden parhaan pelin pelannut Tahj Eaddy, tyttöystävän seuratessa taustalla (kuva: janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levypallot 45-33 ja jakoi mukavat 17 syöttöä. Pallo liikkui ja nyt saatiin parempia heittopaikkoja, josta kertoo 45,8 prosentin tarkkuudella osuneet kolmoset. Menetyksiäkin tuli vain 10, kun kauden aikaisemmissa otteluissa niitä oli tullut riesaksi asti. Eemi Luukkonen +14 ja Shawn Hopkins (3) +11 olivat joukkueensa parhaita +/-tilastossa.

Fortson pelasi vajaat 19 minuuttia, mutta otteet olivat lupauksia herättäviä. Vielä, kun takamies saa jalat auki, niin hyviä asioita on luvassa. – Kiitos lämpimästä vastaanotosta, Fortson jutteli pelin jälkeen lehdistössä. Olen kiitollinen, että saan olla täällä. Lupaan, että olen seuraavassa pelissä parempi, sillä olen vielä väsynyt matkasta ja kärsin aikaerorasituksesta. Sarja tuntuu hyvin organisoidulta ja en ole ikinä pelannut joukkueessa, jolla olisi tällaiset olosuhteen, joten olen siitä kiitollinen.

-Vastustajan paran pistemies tippui pois kokoonpanosta juuri ennen peliä, mikä näkyi heidän pelaamisessa alussa. päävalmentaja Janne Koskimies aloitti oman osuutensa. Meillä oli uusi pelaaja mukana ja tuntui, että ilmassa oli sellaista hyvää sähköä. Meidän peli alkoi hyvin, kun Fortson ja Spencer löysivät toisensa. Sen jälkeen meille tyypillisesti, kun vastustaja alkaa pelaamaan eri lailla, niin näkyi ettemme olleet kurinalaisia. Emme olleet hyviä puolustuslevypalloissa, kun vastustaja haki 13 hyökkäyslevyriä. Nyt onnistuimme kolmosissa. Meillä ne upposivat joukkueena 46 prosentilla. Meillä on joukkueessa hyviä heittäjiä ja Fortson laittoi palloa liikkeelle, joten heittopaikkoja tuli. 17 syöttöä ja 10 menetystä on isoin positiivinen juttu, mikä pelistä voidaan ottaa mukaan.

Karhubasketin fokus siirtyy nyt hetkeksi europeleihin, sillä ottelut FIBA Europe Cupissa alkavat IKH Areenassa keskiviikkona. Vieraaksi saapuu liettualainen Jonava CBet. Ottelu alkaa keskiviikkona kello 18.30 ja ennakkoon lippuja voi ostaa osoitteesta Lippu.fi.