UUTISET

26.09.2023

OTTELUENNAKKO: BCL-KARSINTA KARHUBASKET – IRONY HAY MOTORS NESS ZIONA

Karhubasket lähti aikaisin maanantaina kohti Turkin Antalyaa, jossa karsitaan paikoista BCL:n eli koripallon mestarien liigan runkosarjaan. Matka alkoi tutusti Viitalan bussilla Helsinkiin, josta joukkue lentää Istanbulin kautta Antalyaan.

Tiistaina kello 16.30 alkavaa Karhubasket – Irony Hay Motos Ness Ziona voi katsella suorana FIBA:n courtsidessä, jonne pääsee tästä linkistä: https://www.courtside1891.basketball/ Palvelu vaatii kirjautumisen, mutta on ilmainen. Samasta osoitteesta voi katsella kaikki muutkin BCL:n karsintaottelut ja paljon muutakin.

Antalyassa on hyvin koripalloa tarjolla, sillä samassa kaupungissa pelataan kaikki kolme kahdeksan joukkueen karsintaturnausta. Kauhajokiset ovat mukana kolmosturnauksessa yhdessä SIG Strasbourgin (Ranska), Jonava CBetin (Liettua), Ironi Hay Motors Ness Zionan (Israel), Legia Warszawan (Puola), Fribourg Olympicin (Sveitsi), Mornar Barsko Zlaton (Montenegro) ja Monbus Obradoiron (Espanja) kanssa.

Tähän turnaukseen tuli mukaan sunnuntain esikarsintaottelusta Fribourg Olympic, joka voitti Caledonia Gladiatorsin pistein 57-51.

Karhubasketin kanssa samalla puolella kaaviota ovat Strasbourg ja Jonava, jotka kohtaavat kello 14 alkavassa ottelussa. Välierässä kohtaavat Karhubasket – Irony ja Strasbourg – Jonava ottelun voittajat. Välierä pelataan torstaina kello 18.30. Karsintaturnauksen finaali pelataan lauantaina 30.9. kello 20.

Karhubasketin vastustaja tiistain ottelussa sijoittui viime kaudella maan pääsarjassa eli Winter leaguessa kuudenneksi, voittamalla 22 ottelusta puolet eli 11 kappaletta. Joukkue oli mukana pudotuspeleissä, jossa se hävisi otteluvoitoin 0-3 Hapoel Tel Aviville. Hapoel hävisi lopulta finaaleissa. Mainittakoon, että Karhubasketin kanssa viime kaudella FIBA Europe Cupissa kamppaillut Hapoel Haifa sijoittui Israelin pääsarjassa yhdenneksitoista, kuudella voitolla ja 16 tappiolla. Kausilla 2021-2022 ja 2020-2021 Irony sijoittui kahdeksanneksi.

Irony Hay Motors Ness Zionan kokoonpano:

#3 Dusty Hannahs, takamies 191cm, synt. 1991.

#4 Tomer Levinson, sentteri 208cm, synt. 1996.

#8 Tzuf Ben Moshe, laituri 194cm, synt. 1997.

#9 Itay Segev, sentteri 205cm, synt. 1995.

#11 Isaiah Whitehead, takamies 193cm, synt. 1995.

#12 Vincent Edwards, laituri 203cm, synt. 1996.

#22 Demonte Harper, takamies 193cm, synt. 1989.

#33 Yair Kravitz, takamies 191cm, synt. 1999.

#55 Jerome Meyinsse, sentteri 208cm, synt. 1988.

Päävalmentaja Janne Koskimiehen ennakointia tämän päivän pelistä:

-Vastustajalla on amerikkalaispelaajaa; takamies Whitehead, joka on entinen NBA -pelaaja ja erittäin fyysinen. Hän osaa heittää, mutta ajaa voimakkaasti oikealle kädelle, ollen enemmän korintekijä kuin perinteinen pelinrakentaja. Konkari Demonte Harper, joka on syntynyt 1989, on Whiteheadin tapaan isokokoinen pelannut Ranskassa Horance Spenserin kanssa joukkuekaverina kaudella 2021-2022. Hän on hyvä heittäjä sekä korintekijä, ja pystyy menemään korinläheisyyteen pienempää pelaajaa vastaan, mihin olemme valmistautuneet.

-Kolmospaikalla eli laiturina on israelilainen Tzuf Ben Moshe, joka on aika puhdas kolmenpisteenheittäjä. Nelospaikalla on Vincent Edwards, joka pelasi viime kaudella Ranskassa ja on myös kova kolmosissa, joten pelipaikoilta kolme ja neljä löytyy paljon heittovoimaa. Sentterinä vitospaikalla on kokenut Jerome Meyinsse, joka oli joukkueessa myös viime kaudella. Hyvä ja tehokas viimeistelijä korin läheisyydestä. Hän on myös hyvä hyökkäyslevypalloissa, joten hänet pitää pystyä sulkea.

-Vaihtopenkiltä tulee Israelin maajoukkuepelaaja Yair Kravitz, joka ajaa paljon, mutta ei ole niin hyvä heittäjä. Dusty Hannahs teki viime kaudella paljon pisteitä NBA:n G-liigassa. Hän on nopea ja pystyy tekemään pisteitä kaikilta etäisyyksiltä. Voi heittää kaukaa ja on erittäin taitava pelaaja, joka pystyy viimeistelemään tukijalan avulla myös korin läheisyydestä. Kaikin puolin hankala pelaaja pysäytettäväksi. Itay Segev pelaa kovaa ja pyrkii vapauttamaan muita pelaajia kaarella.

-Meidän omassa joukkueessa tapahtui muutos, kun Henri Kantonen lähti Liettuaan. Hän ehti olla mukana vain viikon, joten olemme olleet tällä ryhmityksellä matkassa jo pitempään. Israelilainen vastustaja on fyysinen, jolla on isot takamiehet, jotka menevät voimalla korille. Siihen pitää löytää lääkkeet hyvällä yksi vastaan yksi puolustuksella ja hyvällä apupuolustuksella. Toinen tärkeä kohta on löytää kaarella heidän hyvät heittäjät. Myös levypallopelissä pitää onnistua. Se oli meillä heikkoa viimeisissä harjoituspeleissä, joten sitä pitää parantaa. Viime kauden tapaan meidän pitää puolustaa kovaa ja pitää korilukemat matalina. Siirtymätilanteissa puolustuksen stoppien jälkeen pitää ottaa kolmosia ja heittoja aika aikaisessa vaiheessa hyökkäystä. Voitimme viime kaudella kaksi kertaa Israelin pääsarjajoukkueen. He eivät ole tottuneet pelaamaan meidän tyylistä koripallojoukkuetta vastaan, siinä on meidän etu, kun ajattelen tulevaa ottelua. Vastassa on kokenut joukkue, ja joukkueeseen on panostettu, joten he lähtevät ennakkosuosikkina. Meidän pitää tulla peliin hyvällä energialla ja kovalla mentaliteetilla, jotta pystymme vastustajan yllättämään.