UUTISET

18.09.2023

KARHUBASKETILLE KAKSI TAPPIOTA TALLINNASTA

Syyskuun lopussa Turkin Antalyassa pelattavaan BCL:n karsintaturnaukseen valmistuva Karhubasket, haki viikonloppuna pelituntumaa Virosta. Myös BCL:n karsintoihin valmistautuva Kalev isännöi kauhajokisia kahdessa ottelussa. Viime kaudella Kalev eteni oranssipaitojen tavoin FIBA Europe Cupissa välieriin saakka.

Karhubasket lähti perjantaina kohti Tallinnaa koko 12 pelaajan kokoonpanolla, mutta peliin valmistautuminen jäi vajaaksi, sillä liikenneruuhka viivästytti joukkueen saapumista Kalevi Spordihalliin.

Kenties lyhyt ja erilainen valmistautuminen oli syynä, mutta isännät veivät avauskympin 27-17. Kauhajokiset pistivät kampoihin toisen neljänneksen alkupuolella, mutta viimeiset viisi minuuttia ennen puoliaikaa Kalev vei 12-0 ja lukemat olivat tauolla 56-30.

Toisen puoliajan ensimmäiset viisi minuuttia olivat lopullinen sinetti pelille. Karhubasket sai aikaan vain kaksi pistettä, joten ero kasvoi 34 pisteeseen (66-32). Peli vain pelattiin loppuun ja 40 minuutin jälkeen lukemat olivat 91-59.

Karhubasket hävisi levypallot 40-32 ja menetti pelivälineen peräti 23 kertaa, joita Kalev rokotti 25 pisteellä. Kauhajokiset tekivät korin läheisyydestä 30 pistettä ja kakkosten tarkkuus oli 50 prosenttia. Kaukoheittopelissä oli parantamisen varaa, sillä 21 kolmosesta upposi vain neljä, mikä antaa osumatarkkuudeksi 19 prosenttia.

Ainoastaan Malik Ellison (13/4/2) pääsi yli 10 pisteen rajapyykin. Topias Palmi (9/2) ja Horace Spencer (9/7) pussittivat yhdeksän pistettä mieheen. Kalevin parhaat olivat Kristjan Kitsing (15/5) ja Manny Suarez (12/9).

Kauhajokisille oli luvassa uusintayritys sunnuntaina, kun joukkueet iskivät uudelleen yhteen. Oranssipaidat olivatkin paremmin pelissä mukana. Ainakin avauspuoliajan. Tauolla lukemat olivat 41-32, mutta kolmannen kympin Kalev vei numeroin 22-13, joten tulostaululla olivat numeroina 63-45, kun joukkueet vaihtoivat viimeiselle kympille. Sen aluksi ero kasvoi 30 pisteeseen (76-46), joten joukkueiden voimasuhteista ei jäänyt epäselvyyksiä. Loppulukemat olivat 88-60.

Sunnuntaina Karhubasketin pistekärki oli Tahj Eaddy (14/2/2). Muut jäivät alle 10 pisteen, mutta positiivisena asiana on otettava se, että kaikki 12 pelaajaa pääsivät pisteiden makuun. Kuten perjantaina, menetyksiä tuli jälleen paljon. 20 menetystä, joista Kalev rokotti peräti 37 pinnaa. Levypallot hävittiin nyt 43-31, kolmoset upposivat 27,6 ja kakkoset 37,9 prosentin tarkkuudella.

– Kalevia parempaa vastustajaa emme olisi voineet tähän kohtaan saada, päävalmentaja Janne Koskimies aloittaa viikonlopun analysoinnin. Fyysinen eurooppalaisten pelaajien joukkue, joka liikutti hyvin palloa hyökkäyksessä ja todella paljasti käytännössä kaikki meidän heikkoudet ennen kauden alkua.

– Meillä oli molemmissa peleissä selkeästi enemmän menetyksiä kuin koriin johtaneita syöttöjä (perjantaina 23 menetystä ja 16 syöttöä, sunnuntaina 20 menetystä ja 14 syöttöä). Meiltä puuttuu tällä hetkellä selkeä pelinjohtaja kentältä ja muutenkin roolitus on pahasti vielä hakusessa.

– Karhubasketin joukkueen tekeminen on rakentunut viime vuosina kovaa pelaamisen kulttuurin ympärille. Sunnuntain ottelussa hävisimme levypallot ensimmäisellä jaksolla 19-5 ja lisäksi Kalev teki 37 pistettä meidän menetyksistä. Se, että vastustajan kovuus tulee näin kovana yllätyksenä, kertoo myöskin siitä, että harjoittelussamme intensiteetti ei ole riittävällä tasolla. Meillä on nyt viikko aikaa jatkaa valmistautumista BCL-karsintoihin ja tämän viikonlopun jälkeen kenelläkään meillä ei ainakaan ole mitään harhaluuloja tasostamme tällä hetkellä.