UUTISET

07.10.2023

KARHUBASKETIN KOTIAVAUS OLI SURKEA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Tiistaina Korisliigakauden tappiolla Uudessakaupungissa aloittanut Karhubasket pääsi lauantaina kotiyleisön eteen IKH Areenaan. Yli 1600 katsojaa, hyvä tunnelma ja hyvin pelannut vierasjoukkue BC Nokia olivat kuitenkin ainoat asiat, jotka lauantain kamppailusta jäivät mieleen.

Kauhajokiset saivat aikaan 30 minuutissa vain 39 pistettä. Siinä oli koko ottelun kuva. BC Nokia pelasi kovaa, eikä antanut kotijoukkueelle yhtään tilaa tai aikaa hakea ratkaisuja. Kauhajokiset upottivat avauspuolikkaalla kakkoset 42,9 ja kolmoset 17,6 prosentin tarkkuudella. Kun vaparit sudittiin sisään vain 54 prosenttisesti ja pallo menetettiin 10 kertaa, niin puoliaikalukemat 27-42 olivat oikeutetut.

Kotijoukkueelle ei montaakaan helppoa tekopaikkaa tullut (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannen kympin oranssipaidat hävisivät 12-20, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 39-62. Viimeisen kympin alussa kotijoukkue sai muutaman onnistumisen putkeen, mikä nostatti tunnelmaa IKH Areenassa, mutta kiri jäi lopulta kosmeettiseksi. Päätöskymppi kirjattiin 28-18, mikä pyöräytti päätöslukemiksi 67-80. Loppulukemat eivät kuvaa joukkueiden tasoeroa, vaan imartelevat kauhajokisia.

BC Nokia oli kaikilla mittareilla parempi. Vieraat voittivat levypallot 42-46, rokottivat kotijoukkuetta 15 menetyksestä 15 pisteellä ja tekivät korinläheisyydestä 32 pistettä. Nokialaiset upottivat kakkoset 52,5 ja kolmoset 25 prosentin tarkkuudella. Karhubasket jäi kakkosissa 50 ja kolmosissa 22,9 prosentin osumatarkkuuteen. Kirsikaksi kakun päälle tulivat vaparit, sillä 27 vaparista vain 15 löysi tiensä sukkaan, mikä antaa onnistumisprosentiksi vaatimattoman 55,6.

Karhubasketin onnistumiset olivat molemmissa kenttäpäädyissä harvassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Meidän ensimmäisistä pallonhallinnoista näki, että pallonkäsittelymme oli huonoa, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Olisi pitänyt antaa helppoja syöttöjä, mutta heitimme pallon levyn yläkulmaan. Hermostuneisuus tarttuu ja jokainen vastustaja tulee varmasti Nokian tavoin lujaa kimppuun. Emme saa ensimmäistä syöttöä sinne, minne pitäisi ja meidän pelillinen taso on ihan karmeaa. Olen pettynyt peliin, sillä paikalla oli tänään hyvin yleisöä, ja jotka ovat odottaneet kauden alkua, mutta meidän peli on tuommoista. Tästä ei voi kuin parantaa. Hyökkäyspäässä on vaikeaa ja vapaistakin paikoista emme saa palloa koriin. Teimme 30 minuutissa 39 pistettä, mutta eilen harjoituksissa peli oli viiden minuutin jälkeen 0-0. Asiat siirtyvät harjoituksesta peliin, mutta emme pysty toteuttamaan mitään. Nokialle pitää nostaa hattua. He pelasivat kovaa ja ottivat meiltä tilan pois, Koskimies antoi tunnustusta vastustajalle.

BC Nokia oli saanut otteluun mukaan uuden takamiehen, kun Kahron Ross (13/1) liittyi joukkueeseen. Sitä ei olisi uskonut, että alla oli vain yhdet harjoitukset. Energinen Both Gach (21/3) piti kotijoukkueen puolustusta pilkkanaan, eikä häntä pidätellyt kuin virhevaikeudet. Fiifi Aidoo (20/4) ja Tucker Richardson (14/11/5) hoitelivat loput.

Uuden takamiehen, Coutney Fortsonin, pitäisi saapua Kauhajoelle alkuviikosta. Nähtäväksi jää, auttaako hän kääntämään joukkueen kurssia. Sitä ennen Karhubasket vierailee Salossa, mutta kahden ensimmäisen ottelun tasolla, kyyti tulee olemaan keskiviikkona kylmää. Positiivisena asiana voi nähdä sen, että pelin tasoa on kyllä helppo parantaa.