UUTISET

28.09.2023

KARHUBASKETILLE TAPPIO BCL-KARSINTATURNAUKSESSA

Ness Ziona rynnisti jatkoon BCL:n karsintaottelussa (kuva: BCL)

Karhubasketin matka kohti himoittua BCL:n runkosarjaa tyssäsi tiistaina Turkin Antalyassa ensimmäiseen otteluun, kun Irony Hay Motors Ness Ziona oli parempi pistein 56-92 (33-39).

Kauhajokiset johtivat avauskympin jälkeen niukasti 20-19, mutta ote siirtyi israelilaisille toisella neljänneksellä, jonka Ziona voitti 13-20. Tauon jälkeen israelilaiset menivät menojaan, voittamalla kolmannen kympin 11-27 ja toisen puoliajan 23-53.

Karhubasketin Topias Palmi ei löytänyt helppoa tietä vastustajan korille (kuva: BCL)

Oranssipaidoille tuli peräti 27 menetystä, joista vastustaja rokotti 27 pisteellä. Lisäksi vastustaja pääsi iskemään nopeilla hyökkäyksillä, kun Karhubasketin puolustus ei millään ehättänyt asemiin ajoissa. Pallon liike ei ollut hyvää hyökkäyspäässä, josta kertoo vain 13 syöttöä, mutta toki Zionan hyvällä puolustuspelaamisella oli tässä merkittävä rooli. Kauhajokiset pärjäsivät hyvin levypallotaistelussa, sillä ne kirjattiin lukemin 46-45, mutta vastustajalle annetut 17 hyökkäyslevypalloa oli myös liikaa.

Isoa piste-eroa selittää menetysten lisäksi kaukoheittopeli. Karhubasket otti 31 kolmosta, mutta vain viisi löysi lentoradan sukkaan, mikä antaa onnistumisprosentiksi vaisun 16,1. Toki tässäkin oli vastustajan puolustuksella merkitystä, mutta muutamista vapaista heittopaikoista peliväline osui vain vaivoin korirautaan.

Karhubasketista parhaat pistemiehet olivat Horace Spencer (10/7), Shawn Hopkins (10/1 syöttö) ja Tahj Eaddy (12/5 syöttöä). Vastustajan parhaat olivat Gerald Hannahs (21/3/2), Jerome Meyinsse (17/4/2) ja Demonte Harper (14/4/4).

(kuva: BCL)

-Ottelun ensimmäisellä puoliajalla pysyimme hyvin puolustuksen ottelusuunnitelmassa ja taistelimme erittäin hyvin levypalloista (levypallot 28-17 Karhubasketille), verkkotoimituksen tavoittama Janne Koskimies aloitti. Näiden ansiosta olimme pelissä mukana siitä huolimatta, että meillä oli käsittämättömät 15 menetystä ja heitimme kaaren takaa hyvin vaatimattomasti (3/15 = 20%).

-Toisen puoliajan alun Nes Ziona vei 19-5 ja sen jälkeen koko toinen puoliaika noudatteli samaa kaavaa. Heidän heittäjät pääsivät paremmille paikoillepuoliajalla, eikä kovuutemme myöskään enää riittänyt, joka näkyi selkeästi levypalloissa, jotka menivät 18-28 Nes Zionalle.

-Isossa kuvassa tämä ottelu noudatteli samaa kaavaa, kuin Tallinnassa pelatut viimeiset harjoituspelit. Meidän tekemisemme intensiteetti ei ole kuin hetkittäin riittävällä tasolla. Molemmissa otteluissa vastustajat tekivät valtavan määrän helppoja koreja meidän menetyksistä, joita meillä oli tällä kertaa yli puolet enemmän, kuin koriin johtaneita syöttöjä. Pelinjohtomme täytyy parantua valtavasti, kun Korisliiga kautemme alkaa ensi viikolla, Koskimies painotti.

Karhubasket kotiutui Turkista Kauhajoelle myöhään keskiviikkona, mutta palaa IKH Areenaan harjoittelemaan torstaina. Edessä on pelin hiominen valmiiksi, kun Korisliigakausi pyörähtää käyntiin ensi tiistaina Uudessakaupungissa.

Vaikka tie BCL:n runkosarjaan nousi pystyyn heti ensimmäisessä karsintaottelussa, niin europelit jatkuvat viime vuoden tapaan FIBA Europe Cupissa. FIBA Europe Cupin ensimmäisessä lohkovaiheessa on luvassa kolme kotipeliä IKH Areenalla ja kolme vieraspeliä. Alkulohko C:ssä pelaa Karhubasketin lisäksi Jonava CBet (Liettua). Kaksi muuta joukkuetta selviää viimeistään ensi viikon karsintojen jälkeen. FIBA Europe Cupin ensimmäiset ottelut pelataan keskiviikkona 18. lokakuuta.