UUTISET

12.10.2023

KARHUBASKET AVAUSVOITTOON SALOHALLISSA

Karhubasket pääsi tuulettamaan voittoa Salohallissa yhdessä uskollisen fanijoukon kanssa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauden kahdessa ensimmäisessä Korisliigan kamppailussa syvissä vesissä tarponut Karhubasket, oli kuin uudelleen syntynyt keskiviikkona Salossa. Kasvot oli pesty ja joukkueen peli rullasi avauspuoliskolla ajoittain todella mallikkaasti.

Karhubasket liikutteli palloa mukavasti ennen puoliaikaa. Laadukkaita heittopaikkoja löydettiin kaarelta ja palloa saatiin myös pelattua korin läheisyyteen. Tästä kertovat avauspuoliajan syötöt, joita jaettiin jo avauskympillä seitsemän kappaletta. Ennen keskiviikkoa kauhajokisten koko ottelun syöttökeskiarvo oli 11 passia ottelua kohden. Karhubasket voitti Salohallissa avauskympin pistein 13-28.

Voiton kannalta juuri avauskymppi osoittautui avainasiaksi, sillä hankittua 15 pisteen etumatkaa ei enää luovutettu pois. Topias Palmilta (14/2) kaivattiin tehoja ja Palmi säkitti 11 pistettä puoliaikaan mennessä. Vilpas kiri taukotilanteeksi 37-49 Djimon Hensonin (14/2/1) kaukoheittopelin avulla, kun eroa oli suurimmillaan ollut 16 pistettä.

Topias Palmi (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Jos kauhajokisten peli-ilme oli ollut erinomainen avauspuoliskolla, niin puoliajan jälkeen tahti muuttui. Toki siihen vaikutti myös vastustajan pelaaminen, mutta oranssipaidat menettivät pelivälineen kolmannella kympillä kuusi kertaa, kun ensimmäisten 20 minuutin aikana menetyksiä tuli viisi kappaletta. Karhubasket teki neljänneksen ensimmäisten seitsemän minuutin aikana vain neljä pistettä ja olivat sen puolivälissä nelisen minuuttia kokonaan ilman pistesuorituksia. Ihmeenä voidaankin pitää, että tilanne oli tuon alun jälkeen 49-53. Ei kympin loppukaan juhlaa ollut, mutta oranssipaidat pääsivät päätösneljännekselle 56-57 johtoasemassa.

Shanw Hopkins (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Shawn Hopkins (11/1 syöttö) siirsi korillaan vieraat 58-63 johtoon hieman ennen kympin puoliväliä. Kotijoukkueen kavennuksen jälkeen, Hopkins upotti kolme vaparia ja loistavasti omiaan tukenut Karhubasketin fanclub paasasi rumpujaan entistä kovempaa. Sitten pelattiin kaksi minuuttia ilman pistesuorituksia, kunnes Mikko Koiviston (11/3/4) ja Tavon Kingin (10/2/1) suoritukset pyöräyttivät Salohallin digitaalit lukemiin 64-66. Salohallin legendaarinen Rolex-mies sai rauhassa tuulettaa kameran edessä ja verkkotoimitus onnittelee uudesta neulepaidasta. Mutta Rolex-miehen ja muidenkin salolaisten tuuletukset eivät kantaneet loppuun saakka.

Malik Ellisonin (11/9/1) kori ja vapari Palmin tarjoilusta sivurajan jälkeen oli hienosti toteutettu peli. King kavensi tilanteeksi 67-69, kun pelikellossa oli aikaa alle minuutti. Hetkeä myöhemmin Koivistoa rikottiin ja hänen vaparinsa tasoittivat pelin 69-69. 14 sekuntia ennen loppua Tahj Eaddy (11/5/5) nosti voittokorin ja Horance Spencer (12/11/2 torjuntaa) luuti isäntien tasoitusyrityksen korilevyä vasten. Eero Innamaa (7/3/4) teki loppulukemat 69-72 vapaaheittoviivalta.

Malik Ellison (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin hyvä alku ei vielä kantanut edes koko avauspuoliskoa, mutta oli ehdottomasti välttämätön voiton kannalta. Uusi takamies Courtney Fortson seurasi peliä Salohallin katsomosta ja hän liittynee kauhajokisten kokoonpanoon lauantain kotiottelussa. Karhubasket voitti levypallot 35-45, menetti pallon 14 kertaa ja jakoi 15 syöttöä. Menetyksiä pitää vielä karsia ja syöttöjä jakaa lisää. Kolmosia oranssipaidat upottivat alussa hyvin, kun eroa alkoi syntymään, mutta lopputilastot kertovat, että kaukoheitot upposivat jälleen vain 25 prosentin tarkkuudella.

Karhubasket kohtaa seuraavaksi sarjakärki Katajan kotona IKH Areenassa. Ottelu pelataan tulevana lauantaina kello 18. Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi. IKH Areenan ovet avautuvat ja lipunmyynti käynnistyy kaksi tuntia ennen pelin alkua.