UUTISET

28.08.2023

KARHUBASKET ALOITTI HARJOITUSPELIT RUOTSISSA

Uusiutunut Karhubasket aloitti kauteen valmistavat ottelut Ruotsissa, kun oranssipaidat kohtasivat Tukholmassa lauantaina Södertälje BBK:n ja sunnuntaina Norrköpingin. Kauhajokisten tavoin Norrköping valmistautuu syyskuun lopussa Turkin Antalyassa pelattaviin BCL:n karsintoihin.

Lauantaina Södertälje oli alussa terävämpi, johtaen viiden pelatun minuutin jälkeen 10-5. Kauhajokiset saivat koneet käyntiin ja pitivät hallussaan 12-20 johtopaikkaa, kun avausneljännes päättyi. Karhubasket piti hallussaan kenttätapahtumia, joten puoliajalla valotaululla olivat lukemat 25-45.

Isännät kirivät eron toisen puoliajan alussa yhdeksään pisteeseen, mutta oranssipaidat petrasivat nopeasti otteitaan ja etenivät selvään 61-85 voittoon. – Ensimmäinen harjoitusottelu saatu pelattua alta pois, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti kommentoinnin. Ottelussa oli yllättävänkin paljon meidän pelaamisen elementtejä siihen nähden, miten vähän olemme harjoitelleet viisi vastaan viisi pelaamista. Varsinkin nyt kun joukkue uudistuu näin isosti, niin on ensiarvoisen tärkeää kaikkien pelaajien olevan kovalla yrityksellä mukana alusta asti. Huomenna vastassa Norrköping, jonka rosterista löytyy kokemusta ja leveyttä, joten mielenkiintoista nähdä miten intensiivisen peliin pystymme heitä vastaan.

Karhubasketilla oli Ruotsissa jalkeilla 10 pelaajan miehistö. Yhdeksän jo julkaistun sopimuspelaajan lisäksi, peliasun oli pukenut päälleen seuran oma kasvatti Jussi Ikkelä. – Tarjosimme Karhubasketin omalle kasvatille kesällä mahdollisuutta päästä miesten treeniryhmään mukaan, mikäli hän sitoutuisi tekemään kesällä kunnon perusharjoittelujakson. Jussi on vetänyt todella hyvin siitä asti ja ollut nyt sitten elokuun miesten treeneissä mukana. Paljon on tietysti uutta asiaa ja kaikki ympärillä tapahtuu ihan eri nopeudella, mihin hän on junioripeleissä varmasti tottunut. Toisaalta tämänkään kauden joukkueemme ei tee siinä poikkeusta, että uusien pelaajien on helppo tulla fiksuun porukkaan mukaan.

Sunnuntaina kauhajokiset kohtasivat Norrköpingin. Isännät pitivät tahtipuikkoa halussa läpi avauskympin, johtaen sen jälkeen 20-14. Karhubasket kiri eron umpeen ja johtivat toisen neljänneksen puolivälissä 26-28, mutta puoliajalla Nörrköping johti kolmella pisteellä (41-38).

Isännät tekivät kolmannella kympillä peräti 33 pistettä ja pääsivät päätösneljännekselle 10 pisteen etumatkalla (74-64). Kauhajokiset kavensivat eron lopulta neljään pisteeseen, mutta Nörrköping voitti ottelun pistein 94-90.

Karhubasketin pistemiehet: Chris Brandon 8/8, Tahj Eaddy 12/2/3, Eemi Luukkonen 1/2/2, Shawn Hopkins 7/2/5, Oliver Kandén 5/0/3, Horace Spencer 30/9, Eero Innamaa 6/5, Jussi Ikkelä 3/3/2, Joona Hakamaa 2/7/3, Topias Palmi 16/2.

-Sunnuntaisen vastustajamme Norrköpingin pelaamisesta näkyi selvästi, että heidän joukkueensa ydinrunko on pelannut pidempään yhdessä ja valmius toteuttaa asioita oli eri tasolla kuin meillä, Koskimies kertoo. Meille tuli puolustuspäässä vastaan sellaisia screeni-actioneita, joidenka puolustusta harjoittelemme vasta myöhemmin pre-seasonilla. Kolmannen jakson huonon alun jälkeen olimme jo 18 pistettä perässä, mutta joukkue osoitti hyvää kilpailuhenkisyyttä ja pääsimme lopussa vielä pelaamaan voitostakin.

Tämän Tukholman viikonlopun pääajatus oli saada viisi vastaan viisi harjoittelua, jota emme olleet päässeet vielä tekemään harjoituksissa. Positiivista oli nähdä back-to-back peleissä meidän pelaajien kuntotason olevan hyvä, emmekä joudu tekemään kompromisseja harjoittelun suhteen seuraavien viikkojen aikana. Toisena tärkeänä asiana nousee esiin Oliverin ja Jussin hyvä esiintyminen. Heillä ei ole aiempaa kokemusta tämän tason pelaamisesta ja kumpikin pelasi hyvät minuutit molemmissa otteluissa. Seuraavaksi siirrymme pre-seasonin rankimpaan kolmen viikon jaksoon, jossa pelaamme toisella viikolla Jämtlandia vastaan kotona kahdesti ja kolmannella viikolla Tallinnassa myös kaksi peliä. Näissä otteluissa kentällä pitää näkyä jo sitten ne keskeiset elementit, joidenka päälle pelaamisemme rakentuu.

Malik Ellison oranssipaitoihin

Karhubasket on myös solminut uuden pelaajasopimuksen. Joukkueeseen liittyy yhden vuoden sopimuksella Malik Ellison. 198 senttinen ja 98 kiloinen laituri saapuu Kauhajoelle alkuviikosta. Ellison pelasi ennen viime kautta NBA:n kesäliigan otteluita ja yhden harjoitusottelun Atlanta Hawksin kanssa. Yliopistossa Ellison pelasi kaksi ensimmäistä kautta St. John’sissa, josta siirtyi kaudeksi Pittsburghin joukkueeseen kaudeksi 2018-2019. Siellä hän teki tilastoihin rivin 5,8 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,2 syöttöä 31 ottelussa ja 21 minuutin peliajalla. Pittsburghista hän siirtyi Hardfordin yliopistoon kaudeksi 2019-2020, jossa pelejä kertyi 23 kappaletta ja peliaikaa miltei 35 minuuttia ottelua kohden. Tilastoihin kirjattiin rivi 18,7/9,7/1,7.

-Loppuhetkillä tehdessämme vertailua eri nelospaikan pelaajien välillä, luki Malik Ellisonin nimen perässä papereissamme isolla sana ”identiteetti”, Janne Koskimies taustoittaa uusinta pelaajasopimusta. Saamme Kauhajoelle kovasta korisperheestä tulevan erittäin fiksun ja urheilullisen joukkuepelaajan, jonka uskon vahvistavan meitä entisestään niillä osa-alueilla, jotka ovat meille tärkeitä.

Karhubasket jatkaa treenaamista ja seuraavat harjoitusottelun ovat IKH Areenassa perjantaina 8. ja lauantaina 9. syyskuuta, jolloin joukkue kohtaa kello 18.30 alkavissa peleissä Jämtlandin.