UUTISET

09.08.2023

KARHUBASKETIN HARJOITUSPELIT ENNEN KORISLIIGAKAUTTA 2023-2024

Viisi kertaa peräkkäin Korisliigan finaaleissa pelannut Karhubasket on aloittanut valmistautumisen tulevaan koripallokauteen. Korisliigakausi pyörähtää käyntiin tiistaina 3. lokakuuta Uudessakaupungissa ja ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa lokakuun 7. päivä, kun IKH Areenaan saapuu vieraaksi Greg Gibsonin valmentama BC Nokia.

Korisliigan otteluliput tulevat myyntiin lähiaikoina ja niistä tiedotetaan heti, kun lipunmyynti on saatu valmisteltua. Karhubasketin Korisliigan ottelupäivät on nähtävissä kotisivuilta.

Ennen Korisliigaa Karhubasket osallistuu BCL:n (koripallon mestarien liiga) karsintoihin, jotka pelataan Turkin Antalyassa. Paikkaan BCL:n runkosarjassa vaaditaan kolme voittoa ja ensimmäisellä kierroksella 26.9. kello 15.30 Karhubasket kohtaa israelilaisen Ironi Hay Motors Ness Zionan. Tämän ottelun voittaja kohtaa välierässä 28.9. voittajan otteluparista SIG Strasbourg (FRA) – Jonava CBet (LTU) ja voittaja etenee finaaliin. Muut karsintalohko kolmosen joukkueet ovat: Legia Warszawa (POL) ja Fribourg sekä Gladiators, jotka aloittvat karsintaturnauksen keskinäisellä ottelulla. BCL-karsintaturnauksen finaali on ohjelmassa 30.9. kello 19.

Reitti BCL:n runkosarjaan on haastava, sillä ainoastaan karsintaturnauksen voittaja pääsee mukaan. Jos oranssipaidat eivät karsintaturnausta voita, jatkuvat europeli FIBA Europe Cupissa. Samassa cupissa kauhajokiset etenivät viime kaudella aina välieriin saakka. Mahdollisessa FIBA Europe Cupissa Karhubasket pelaisi runkosarjaa alkulohko C:ssä, jossa on varmuudella mukana liettualainen BC Jonava CBet. Kaksi muuta joukkuetta ovat karsintalohko E:n voittaja, sekä yksi joukkue seuraavasta neljästä: Levice, Larnaca – Benfica, Tbibilisi. Karsintalohko E:ssä pelaavat BC Keravnos, Rostock Seawolves, Feniks 2010.

Ennen Korisliigaa ja europelejä Karhubasket hakee pelituntumaa harjoituspeleillä, joita pelataan seuraavasti:

La 26.8 Södertälje BBK – Kauhajoki (Tukholma)

Su 27.8 Norrköping Dolphins – Kauhajoki (Tukholma)

Pe 8.9 Kauhajoki – Jämtland (IKH-Areena klo 18.30)

La 9.9 Kauhajoki – Jämtland (IKH-Areena klo 18.30)

Pe 15.9 Kalev Cramo – Kauhajoki (Tallinna – HUOM! suljetuin ovin)

Su 17.9 Kalev Cramo – Kauhajoki (Tallinna)

Kauden 2023-2024 harjoitusottelut polkaistaan käyntiin Tukholmassa elokuun viimeisenä viikonloppuna Barton Clinic -valmentajaklinikan yhteydessä. Vastustajat Södertälje BBK ja Norköping Dolphins ovat Ruotsin pääsarjan basketliganin todellisia kestomenestyjiä, sillä viimeisen kymmenen vuoden aikana Ruotsin mestaruus livennyt muille joukkueille vain yhden kerran (BC Luleå keväällä 2017). Kolme viimeisintä mestaruutta voittanut Norrköping valmistautuu Karhubasketin tavoin syyskuussa pelattaviin BCL:n karsintoihin.

Tukholman jälkeen joukkuetta odottaa taas harjoitusjakso, jonka jälkeen kolmas ruotsalaisjoukkue Jämtland saapuu Kauhajoelle pelaamaan kaksi ottelua syyskuun 8. ja 9.päivä. Jämtland taipui viime keväänä mestarijoukkue Norrköpingille vasta seitsemännessä välieräpelissä ja karsii myöhemmin syksyllä paikasta FIBA Europe Cupiin.

Harjoitusottelut päätetään viikkoa myöhemmin Tallinnassa, jossa alkuperäisen Pre-Season turnauksen peruunnuttua kohtaamme myös BCL:n karsintoihin valmistautuvan Tallinnan Kalev Cramon kahdesti. Tämän jälkeen joukkue suuntaa katseet Turkin Antalyassa pelattaviin BCL karsintoihin, jotka alkavat tiistaina 26.9 Israelilaista Nes Zionan -joukkuetta vastaan.

Halusimme pre-seasonille tänä vuonna riittävästi otteluita, sillä meillä on täysin uusi joukkue käsissämme, päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. Ensimmäistä vastustajaamme Södertäljeä lukuun ottamatta muut kohtaamamme joukkueet valmistautuvat myös europelien karsintoihin. Tämä on hyvä asia, sillä nämä joukkueet ovat todennäköisesti pelillisesti vähän valmiimpia syyskuun ensimmäisellä puoliskolla ja saamme laadukkaita harjoitusotteluita.

Ensimmäiset harjoituspelit Tukholmassa otamme ihan viisi vastaan viisi harjoittelun kannalta. Siitä kahden viikon päästä saamme vastaamme Jämtlandin, jolloin ensiesiintymisessä kotiyleisön edessä on sitten toivottavasti meidän pelaamisen perusasiat jo näkyvissä. Tallinnassa viikkoa myöhemmin fokus on selkeästi BCL-karsintoihin valmistautumisessa.