UUTISET

20.07.2023

SEVERI KAUKIAINEN SIIRTYY ULKOMAILLE

Karhubasketin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen alkukesästä tehnyt Severi Kaukiainen käyttää sopimuksessa olleen pykälän ja siirtyy ulkomaille. Karhubasket kiittää Severiä ja toivottaa menestystä jatkoon.

Kaukiainen pelasi oranssipaidoissa kahden kauden ajan. Joukkue voitti noilla kausilla kulta- ja hopeamitalit. Viime kaudella Kaukiainen valittiin Korisliigan vuoden pelaajaksi, sekä parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Hopeaan päättyneellä kaudella Kaukiainen teki tilastoihin keskiarvoiksi 45 ottelussa 13 pistettä, 2,5 levypalloa ja viisi syöttöä. Korisliigan finaalien lisäksi Karhubasket raivasi tiensä FIBA Europe Cupin välieriin. 16 europelissä Severi pussitti 10,9 pistettä, poimi 2,4 levyriä ja jakoi 3,6 syöttöä.

-Severin saapuessa Kauhajoelle kesällä 2021, oli täytettävänä Bojanin jättämät valtavat saappaat ja epäilijöitä riitti, päävalmentaja Janne Koskimies muistelee. Hän on antanut itsestään erittäin paljon meidän joukkueelle näiden kahden vuoden aikana ja todella ansaitsee tämän mahdollisuuden. Samalla jälleen hieno esimerkki nuorille pelaajille pitkäjänteisen työnteon merkityksestä, Koskimies korostaa.

– Nämä eivät ikinä ole helppoja päätöksiä, Severi aloittaa. Mutta hienoa, että sain mahdollisuuden Karhubasketissa edetä uralla tähän pisteeseen, että pitkäaikainen unelma ulkomailla ammattilaisena pelaamisesta täyttyy.

– Haluan kiittää koko Kauhajokea ja Karhubasketin huippuorganisaatiota kahdesta upeasta vuodesta. Kauhajoella on upea koripalloyhteisö, missä kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja pelaajana oli upea olla osana jotain niin erityistä. Erityiskiitokset valmentajille Janne, Rege ja Raimo. Kiitos Pertsa, sekä koko fanclub ja fanit, huikeaa suorittamista! Kiitos Jukka ja Jari. Tässä tulee mieleen niin paljon ihmisiä, ketä haluaisi kiittää hienoista hetkistä, mutta multa loppuu valitettavasti aika kesken, jos luettelen teidät kaikki. Hienoja ihmisiä ja hienoja hetkiä, kiitos Kauhajoki.

Severi Kaukiainen pelasi viime kaudella ensimmäisen miesten maaottelun ja on mukana Susijengin ryhmässä, joka valmistautuu syksyn MM-kisoin. Onnea Severille myös noihin karkeloihin!