UUTISET

05.07.2023

KORIPALLON MESTARIEN LIIGAN KARSINTATURNAUSLOHKOT ON ARVOTTU

Keskiviikkona 5. heinäkuuta järjestettiin koripallon mestarien liigan eli BCL:n arvontatilaisuus Sveitsin Miesin kaupungissa. BCL -runkosarjapaikkaa tavoittelevat 24 joukkuetta arvottiin kolmeen kahdeksan joukkueen lohkoon, joista vain voittajat pääsevät mukaan BCL:n runkosarjaan.

Viime kaudella Korisliigassa hopealle päätynyt Karhubasket sai BCL:n karsintapaikan, kun mestari Helsinki Seagulls ei halunnut osallistua karsintoihin. Kaikki karsintaturnaukset pelataan Turkin Antalyassa ja karsinnat alkavat 26. päivä syyskuuta.

Karhubasketin vastustajaksi arvottiin Ironi Ness Ziona (Israel). Voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan otteluparista SIG Strasbourg (Ranska) – Jonava CBet (Liettua). Paikka BCL:n runkosarjaan irtoaa kolmella voitolla ja heti tappion tultua alkaa kotimatka.

-Meidän kahdeksan joukkueen karsintaturnauksemme etukäteissuosikit ovat Strasbourg (FRA) ja toisella puolella kaaviossa oleva Obradoiro (ESP). Ensimmäisen kierroksen vastustajamme Ironi Ness Ziona on FIBA Europe Cupin voittaja vuodelta 2021 ja ollut Israelin pääsarjassa pääosin sijoilla 6-7 viime vuosien aikana. Meillä ei ole vielä toistaiseksi paljoa tietoa heidän ensi kauden joukkueen rakentumisesta. Joka tapauksessa olemme kaikissa otteluissa lähtökohtaisesti haastajia, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi arvontoja.

Mikäli Karhubasketin tie nousee BCL:n karsinnoissa pystyyn, niin 20 joukkueelle on luvassa paikka FIBA Europe Cupin runkosarjassa kaudella 2023-2024. Viime kaudella Karhubasket eteni FIBA Europe Cupissa aina välieriin saakka, jossa se hävisi kaksiosaisen ottelun koko cupin voittaneelle puolalaiselle Anwil Wloclawekille.

BCL:n karsintaturnaus tulee vaikuttamaan myös Korisliigan otteluohjelmaan, sillä Korisliigan avauskierrosta on suunniteltu viikonlopulle syys-lokakuun taitteeseen.

Jos Karhubasket etenee karsintaturnauksesta BCL:n runkosarjaan, joka alkaa 17. lokakuuta, niin lohkossa E ovat mukana Pinar Karsiyaka (Turkki), Filou Oostende (Belgia) ja EWE Baskets Oldenburg (Saksa).

Lisätietoa löytyy BCL:n sivuilta. LINKKI