UUTISET

11.07.2023

SENTTERI HORACE SPENCER ON UUSIN SOPIMUSPELAAJA

Karhubasket on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen 203 senttisen ja 102 kiloisen Horace Spencerin kanssa. 26-vuotias Spencer pelasi viime kaudella Turkin kakkossarjassa eli TBL:ssä. Hänen joukkueena oli koko sarjan voittanut Cagdas Bodrum Spor, jossa 23 ottelussa syntyi noin 20 minuutin peliajalla tilastoihin 7,8 pistettä, 6,4 levyriä ja 1,7 torjuntaa. Lisäksi Spencer riisti pallon 1,1 kertaa ottelua kohden. Turkin kakkosliigan viime kauden MVP oli muuten Salon Vilppaasta tuttu Tobin Carberry.

Spencer pelasi neljä yliopistokauttaan (2015-2019) Auburnissa. 124 ottelussa peliaikaa tuli hieman alle 17 minuuttia ottelua kohden ja pisteitä syntyi 4,7 ottelua kohden. Lisäksi hän poimi 4,4 levypalloa ja torjui heittoja 1,4 keskiarvolla.

Yliopiston jälkeen hänen ensimmäinen ammattilaiskausi meni Argentiinassa, jossa Asociacion Deportiva Atenas joukkueessa hän pelasi 25 ottelua (13,7/11,6/1,4 torjuntaa/1,1 riistoa). Kaudeksi 2020-2021 Spencer siirtyi Turkin kakkossarjaan ja Kocaeli BSB Kagitspor joukkueeseen (14,6/11,3/1,7/2 riistoa/1,6 torjuntaa). Kaudella 2021-2022 hän pelasi Ranskan pääsarjan CSP Limogesissa 35 ottelua (15,2 min/5,7/3,7).

-Yksi viime kauden jälkeisistä johtopäätöksistä oli se, että meidän on yksinkertaisesti jatkossa panostettava enemmän 5-paikan ulkomaalaisvahvistukseen, päävalmentaja Janne Koskimies taustoittaa. Horace Spencer tulee olemaan yksi uuden Karhubasket -joukkueen tukipilareista, jonka kanssa sopimukseen pääseminen on todella iso palanen joukkueen rakentamisessa, varsinkin Daniel Dolencin siirtyessä ulkomaille.

Saamme Kauhajoelle erittäin positiivisena persoonana tunnetun taistelijatyypin, joka pystyy voimakkaana pelaajana valtaamaan tilaa kolmensekunnin alueella ja lisäksi miehen urheilullisuus tuo tietysti paljon kaivattua vertikaaliuhkaa molempiin kenttäpäätyihin. Ilman kv-peleihin osallistumista, tämän tasoisten, parhaassa peli-iässä olevien pelaajien houkutteleminen Suomeen on käytännössä mahdotonta. Pitää nostaa hattua meidän seuran taustaihmisille, jotka ovat todella vastanneet huutoon ja mahdollistavat tämän kaiken.