UUTISET

09.07.2023

DANIEL DOLENC EI JATKA KARHUBASKETISSA

Daniel Dolenc käyttää sopimuksessa olleen ulkomaapykälän, joten häntä ei nähdä tulevalla kaudella oranssipaitojen kokoonpanossa. Karhubasket kiittää Danielia ja toivoon menestystä jatkoon.

-Daniel tuli hakemaan uralleen uutta nostetta Karhubasketista vuosi sitten ja työskenteli koko kauden erittäin määrätietoisesti ja ammattimaisesti, päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. Olisimme tietysti mielellämme pitäneet miehen meillä Kauhajoella toisenkin vuoden, mutta ottaen huomioon sen tason, jolla hän europeleissä pelasi, niin kovin suurena yllätyksenä tätä siirtoa ei voi pitää. Isokokoisille ja kovaa pelaaville 45 % kolmen pisteen heittäjille vitospaikalla riittää kysyntää. Menetämme ison palasen kentältä ja pukukopista, jonka korvaaminen vaatii ponnisteluja, mutta samaan aikaan olemme erittäin iloisia Danielin puolesta.

Dolenc pelasi Karhubasketissa 45 Korisliigan ottelua ja teki niissä tilastoihin 10,2 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Kauhajokiset pelasivat finaaleissa viidettä kertaa putkeen ja ottivat kolmen mestaruusmitalin jatkeeksi toisen hopeasijan. Lisäksi Dolenc pelasi 15 FIBA Europe Cupin ottelua. Niissä keskiarvoiksi syntyi 11,1 pistettä ja 3,5 levypalloa. Karhubasket eteni FIBA Europe Cupissa aina välieriin saakka.

-Ei ollut minulle helppo päätös käyttää optioni ja lähteä Kauhajoelta, verkkotoimituksen tavoittama Dolenc aloittaa. Haikein mielin kasailen ajatuksiani mitä sanoisin, mutta tärkeimpänä kuitenkin haluaisin kiittää koko Karhubasketin organisaatiota, taustatyöntekijöitä ja vapaaehtoisia myöten. Faneille iso kiitos ja hatunnosto, kun sai teidän edessä pelata kotona sekä vieraissa. Erityiskiitos Jannelle ja koko staffille, sekä viime kauden joukkuekavereille, oli etuoikeus päästä paiskimaan teidän kanssa hommia päivästä toiseen.

Kauhajoella suunta on ollut oikea jo pitkään ja olen kiitollinen siitä mahdollisuudesta ja luottamuksesta minkä sain. Matkani jatkuu uusia haasteita kohti, näemme toisemme kyllä vielä!