UUTISET

10.04.2023

KARHUBASKET KORISLIIGAN VÄLIERIIN

Karhubasket pääsi jälleen Korisliigan välieriin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Puolustava Suomen mestari Karhubasket selvitti tiensä Korisliigan välieriin kaatamalla puolivälieräsarjassa Tampereen Pyrinnön puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Ottelusarjan viimeinen kamppailu oli tiukka ja selvästi kahta aikaisempaa vähäkorisempi.

Manny Patterson (15/7) ja Severi Kaukiainen (15/3/9) järjestivät isännät 9-4 johtoon runsaassa kahdessa minuutissa. Kauhajokiset eivät päässeet karkumatkalle, sillä Osku Heinonen (12/3), Ike Smith (11/4/5) ja Tomas Pihlajamäki (6/3) tasoittivat tilanteeksi 11-11, avausneljänneksen puolivälissä. Tasaisissa merkeissä jatkettiin kympin loppuun saakka, jonne saavuttiin tilanteessa 18-15.

Lee Skinner johdatti oranssipaitojen peliä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisen kympin alussa Lee Skinner (21/8/2) siivitti isännät seitsemän pisteen karkumatkalle. Valtteri Leppänen (5/3) teki vieraille viisi pistettä putkeen ja Heinosen kaksi perättäistä kolmosta veivät tamperelaiset 27-28 johtoon, kun puoliaikaan oli matkaa kolme ja puoli minuuttia. Johtopaikka vaihteli puolin ja toisin. Oranssipaitojen hahmot olivat Skinner ja Kaukiainen, Pyrinnöltä kunnostautuivat Smith ja LJ Thorpe (19/11/2/4 riistoa). Lopulta tauolle poistuttiin lukemissa 43-43.

Karhubasket yritti irtiottoa kolmannen neljänneksen alkuun. Kauhajokiset eivät päässeet kuutta pistettä kauemmaksi ja Pyrinnön 10 seuraavaa pistettä tehnyt Tylan Birts (21/6/2/3 riistoa), vei vieraat 56-57 johtoon kympin puolivälin jälkeen. Viimeiset kolme minuuttia Karhubasket vei 7-0, Daniel Dolencin (2/2) ja Henri Kantosen (4/3/3) siivittävänä. Neljännes päättyi lukemiin 63-57, kun Eero Innamaan (1/1/1) vapari päätti korinteon.

Tylan Birts oli jälleen IKH Areenalla pelipäällä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lee Skinner ja Jeffrey Crockett (8/16/3) kasvattivat isäntien etumatkan 10 pisteeseen ja Miikka Sopanen otti Pyrinnölle aikalisän. Skinnerin kolmonen kasvatti eron suurimmilleen, 12 pisteeseen, mutta Pyrintö leikkasi sen nopeasti 0-7 jaksolla viiteen ja oli Janne Koskimiehen vuoro pyytää aikalisää. Karhubasket kokosi rivinsä kapteeni Cameron Jonesin (16/3/2) johdolla ja otti kolmannen voiton lukemin 84-77.

Tilastollisesti kolmas ottelu jatkoi edellisten pelien muodostamaa kaavaa. Karhubasket voitti levypallot 53-35, 16 levyriä kaapineen Jeffrey Crockettin johdolla. Karhubasket upotti kakkoset tarkasti, 58 prosentin tarkkuudella ja teki 50 pistettä korin läheisyydestä. Kauhajokiset menettivät pallon 20 kertaa, mutta onneksi Pyrintö ei rankaissut niistä ”kuin” 21 kertaa. Kauhajokisten kaukoheittopeli ei ollut uomissaan, sillä kolmoset upposivat vain 20 prosentin tarkkuudella. Myös vapareissa olisi parannettavaa, sillä ne saatiin sukkaan vain 62 prosenttisesti. Pyrinnön vaparit osuivat vain 41 prosentilla ja kolmoset 29 prosentin tarkkuudella.

Jeffrey Crockett hallitsi korinalustoja (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-​Pyrintö taisteli tänään hyvin ja IKH Areenalle saapuneet lähes 2000 katsojaa saivat nähdä loppuun saakka tiukan pelin, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Kahdessa aikaisemmassa pelissä saimme helppoja koreja, mutta tänään se ei ollut helppoa. 20 menetystä on paljon. Pääsimme jatkoon kolmella pelillä, mikä on meille tärkeä asia. Pari päivää huilataan ja sitten vastaan asettuu Vilpas. Välierissä on jäljellä 12 joukkueesta enää neljä parasta, joten pelejä pitää arvostaa. Vielä ei ole päässyt pudotuspelifiilikseen, kun pelasimme kahta pudotuspelisarjaa yhtä aikaa. Ja se ehkä myös sekoitti meidän pelaamista, varsinkin kun vastustajat olivat hyvin eri tyylisiä. Välierät Vilpasta vastaan pelataan tiiviillä aikataululla ja sarjasta tulee varmasti hyvä, kuten ne ovat Vilpasta vastaan tupanneet olemaan. Vilpas on hyvä joukkue ja he ovat parantaneet pelaamista, mikä on meille iso haaste. Vilpas on monipuolinen joukkue, jolta löytyy monipuolisesti ratkaisuvoimaa eri paikoilta, kuten he Kouvoja vastaan näyttivät.

Karhubasket eteni Korisliigan välieriin nyt kuudennen kerran peräkkäin. Vastustajaksi tulee hyvin tuttu Salon Vilpas, jonka kauhajokiset ovat kohdanneet usein päivien pidentyessä ja elohopean kohotessa lämpömittareissa. Välierät alkavat IKH Areenassa perjantaina 14.4. kello 18.30. Lipunmyynti lähtee käyntiin lähipäivinä, kun ottelupäivät saadaan lukittua.

Välierien alustava ohjelma:

#1 pe 14.4. IKH Areena, Karhubasket – Salon Vilpas

#2 ma 17.4. Salohalli, Salon Vilpas – Karhubasket

#3 to 20.4. IKH Areena, Karhubasket – Salon Vilpas

#4 la 22.4. Salohalli, Salon Vilpas – Karhubasket

*#5 ti 25.4. IKH Areena, Karhubasket – Salon Vilpas

*#6 to 27.4. Salohalli, Salon Vilpas – Karhubasket

*#7 la 29.4. IKH Areena, Karhubasket – Salon Vilpas

*= tarvittaessa

Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.