UUTISET

05.04.2023

KARHUBASKETIN PELIT FIBA EUROPE CUPISSA PÄÄTTYIVÄT

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viime kauden Suomen mestarin tie FIBA Europe Cupissa päättyi välieriin, kun puolalainen Anwil Wloclawek oli parempi yhteispistein 134-157. Anwilin välierän avausosiossa ottama 19 pisteen etumatka oli liikaa.

Avaus ottelu Wloclawekissa päättyi viikko sitten lukemiin 90-71. Keskiviikkona IKH Areenassa nähtiin taisteleva Karhubasket, joka piti vieraat 67 pisteessä. Valmennus oli Janne Koskimiehen johdolla asettanut oranssipaidoille tavoitteen, pitää Anwil alle 70 pisteessä, niin 19 pisteen takamatkan kuromisille olisi mahdollisuus. Anwil puolusti hyvin, eikä jättänyt kotijoukkueelle montaakaan vapaata heittopaikkaa. Näin Karhubasket sai kotona aikaan vain 63 pistettä, mikä tiesi kauden kolmatta kotitappiota FIBA Europe Cupissa.

Henri Kantonen (8/3/3) oli Karhubasketin +/-tilastossa joukkueensa toiseksi paras lukemalla +5 (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelu oli tasainen koko 40 minuuttia. Avausneljännes päättyi lukemiin 17-17, mutta toisen kympin alkupuolella kauhajokiset menivät 6-0 jaksolla 23-17 johtoon. Anwil ei tästä hätääntynyt, vaan tekivät viisi seuraavaa pistettä. Severi Kaukiainen (12/1/2) ja Lee Skinner johtivat Karhubasketin 35-31 puoliaikajohtoon.

Vieraat lisäsivät Phillip Greenin (17/3/2) esimerkillä kaasu kolmannella neljänneksellä. Puolalaiset hallitsivat levypalloja koko ottelun ajan, voittaen ne 28-39. Sentteri Malik Williams (9/10) kaapi itselleen 10 levypalloa ja oli kotijoukkueelle paha pideltävä korin läheisyydessä. Anwil voitti kolmannen kympin 11-19 ja johtivat 30 minuutin kohdalla lukemin 46-50.

Dikembe Dixson (+17) palkittiin kotijoukkueen parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket otti johtopaikan viimeisen neljänneksen 9-0 jaksolla. Dikembe Dixson (16/4/2) johti oranssipaitojen rynnistystä. Todellista uhkaa Anwilin finaalipaikalle ei pystytty asettamaan, mutta ottelun voitosta taisteltiin loppuun saakka. Luke Petrasek (10/5) nakutti ratkaisevat korit, jolla Anwil kirjasi ottelusta 63-67 voiton.

Luke Petrasek teki lopussa voittoon vaaditut korit (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies oli tappioon pettynyt, mutta tyytyväinen joukkueensa esitykseen. – Emme pystyneet hyödyntämään puolustuspään onnistumisia hyökkäyspäässä. Vastustaja teki kaikilla neljänneksillä alle kaksikymmentä pistettä, vaikka ovat jokaisessa ottelussa meitä vastaan tehneet jotain 90 pistettä. Kauden paras puolustuspeli, mutta hyökkäyspäässä näki, että pelasimme todella hyvää joukkuetta vastaan. He ovat fyysinen ja ulottuva joukkue. Meillä ei ollut tilaa syöttää palloa korin alle ja niistä tuli menetyksiä. Jos meidän ajoitus ei ollut kohdallaan, niin puolustus oli jo palannut kaarelle. Vaikea hyökkäyspään peli, eikä meidän korinteon tehokkuus riittänyt. Olen ylpeä meidän pelaajista. Oli yksi parhaista puolustuspeleistä ja tulimme peliin hyvin. Olimme aggressiivisia ja aiheutimme vastustajalle vaikeuksia. Olimme sen näköinen joukkue, mikä voitti viime kaudella Suomen mestaruuden.

Karhubasketin tie FIBA Europe Cupissa päättyi välierään. Matkalla sinne, oranssipaidat voittivat alku- ja jatkolohkon saldolla viisi voittoa sekä yksi tappio. Puolivälierissä kaatui kaksi kertaa FC Porto. Europelien saldo oli kaudella 11 voittoa ja neljä tappiota FIBA Europe Cupissa, sekä yksi tappio BCL karsinnoissa. Pelejä on ollut paljon ja sekä pelaajat että muut henkilöt joukkueen ympärillä ovat tehneet loistavaa työtä.

-Europelit ovat olleet upea tarina, Janne Koskimies summasi. Viimeinen kappale jäi nyt kirjoittamatta, mutta uskon, että koko joukkue pitivät tätä hyvänä kokemuksena ja ovat tyytyväisiä, että saimme olla tässä mukana. Matkustaminen ja peliin valmistautumiset vaativat hyvää yhteishenkeä. Ja se on ollut meillä loistava. Olen ylpeä joukkueesta ja meidän faneista, jotka olivat mukana kaikissa peleissä. Tämä oli ensimmäinen kausi, kun Karhubasket oli mukana lohkovaiheessa ja menimme heti välieriin asti. Tavoite seuran puolesta oli päästä toiselle kierrokselle, emmekä lähteneet mukaan vaan osallistumisen ilosta. Pääsimme toiselta kierrokselta jatkoon ja voitimme pudotuspelisarjan kovaa Portoa vastaan. Näimme sen, että tällä pelitavalla, jonka viime kaudella loimme, pystymme pärjätä näissä europeleissä. Se on valmentajalle iso asia. Meidän kotimaiset ja ulkomaalaiset pelaajat ansaitsevat kunnioitusta. Olemme pelanneet kovia joukkueita vastaan ja pelaajat ovat esiintyneet hienosti. Tämä kertoo meidän pelaajien tasosta ja koko Korisliigan tasosta, Koskimies jatkoi.

Anwil saa FIBA Europe Cupin finaalissa vastaansa ranskalaisen Cholet Basketin, joka eteni finaaliin voittamalla virolaisen BC Kalevin. Finaalit ovat ohjelmassa huhtikuun lopussa.

Karhubasket siirtää nyt fokuksen Korisliigan pudotuspeleihin, jossa puolivälieräsarja Tampereen Pyrintöä vastaan on tilanteessa 2-0. Kolme voittoa tarvitaan välieräpaikkaan ja kauhajokisilla on mahdollisuus katkaista sarja IKH Areenassa tulevana lauantaina, kun Pyrintö saapuu vieraaksi kello 16 alkavaan otteluun. Pääsiäislauantain otteluun voi ostaa lippuja ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.