UUTISET

10.08.2022

KARHUBASKET TÄYDENTÄÄ JOUKKUETTA MANNY PATTERSONILLA

Hallitseva koripallon Suomen mestari Karhubasket on tehnyt kahden vuoden pelaajasopimuksen 23-vuotiaan Manny Pattersonin kanssa. Toiselle kaudelle Karhubasketilla on seuran optio ja pelaajalla buy out pykälä, jolla sopimus voidaan ns. ostaa ulos kesällä 2023. 203 senttinen ja 100 kiloinen Patterson saapuu maahan ensi maanantaina ja liittyy heti lääkärintarkastuksen jälkeen joukkueen harjoitusvahvuuteen. Samana päivänä Suomeen saapuvat myös Jeffrey Crockett ja Lee Skinner.

Kaudet 2017-2020 Patterson pelasi yliopistokoripalloa Green Bay:n joukkueessa. Kolmen kauden aikana 97 kappaletta ja viimeisellä kaudella 2019-2020 hän kuului avausviisikkoon 24 ottelussa (33). Keskiarvoiksi tuli 5,9 pistettä ja 4,8 levypalloa. Pelitilanneheitot onnistuivat 55 prosentin ja vaparit 72 prosentin tarkkuudella.

Kolmen Green Bay kauden jälkeen Patterson siirtyi kaudeksi 2020-2021 Southeast Missouri Staten yliopistoon, jossa hän pelasi edelliset kaksi kautta. Pelejä kertyi yhteen 54 kappaletta, ja tilastoihin merkattiin edellisellä kaudella 2021-2022 8,1 pistettä ja 4,6 levyriä. Pelitilanneheitot osuivat 59 ja vaparit 77 prosentin tarkkuudella.

-Mannyn ensisijainen tehtävä Rookie-pelaajana tälle ensimmäiselle kaudelle on päästä tutustumaan eurooppalaisen korikseen ja pikkuhiljaa sisään meidän systeemeihin, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. Halusimme tähän back upin rooliin nuoren pelaajan, jolle marssijärjestys on sillä tavalla selvä, että hän aloittaa treenien kautta ja on valmiina astumaan esiin, kun paikka tulee.

– Meillä on nyt kolme 5-paikan pelaajaa, joka oli yksi meidän tavoitteista joukkueen rakentamisessa. Isot joutuvat juoksemaan tässä pelisysteemissä niin paljon, että harjoittelu vain kahdella isolla ei ole kuormituksen kannalta mikään ideaalitilanne.

Karhubasketin kotimainen runko on jo kokoontunut Kauhajoelle ja harjoitukset pyörivät valmennuksen johdolla. Ainoastaan maajoukkue Susijengin mukana oleva takamies Henri Kantonen on poissa vahvuudesta. Ensi viikolla saapuva jenkkien ensimmäinen aalto nostaa harjoitusten intensiteettiä ylöspäin ja koko joukkueen pitäisi olla koossa elokuun 25. päivän paikkeilla.

Karhubasketilla on ohjelmassa syyskuun lopussa Espanjan Malagassa BCL karsinnat. Niissä Karhubasket kohtaa perjantaina 23. syyskuuta kello 17.30 pelattavassa ottelussa voittajan otteluparista Patrioti Levice – Egis Kormend. Jos kauhajokiset voittavat tuon kamppailun BCL:n runkosarjapaikka on katkolla karsintaturnauksen finaalissa sunnuntaina 25. syyskuuta kello 12.30 pelattavassa ottelussa.

Ennen tuota BCL karsintaturnausta Karhubasketilla on ohjelmassa tiivistä valmistautumista ja harjoituspelejä. Niistä lisää myöhemmin, mutta ainakin kalenteriin on kirjattu Ruotsin Uumajassa pelattava harjoitusturnaus 5.-8. syyskuuta.