UUTISET

30.06.2022

RAIMO STEFANOV ON KARHUBASKETIN UUSI FYSIIKKAVALMENTAJA

Koripallon Suomen mestaruuden toukokuussa voittanut Karhubasket on solminut vuoden sopimuksen 34-vuotiaan Raimi Stefanovin kanssa. Stefanov liittyy oranssipaitojen valmennustiimiin elokuun alussa ja on tuosta eteenpäin mukana BCL:n karsintoihin valmistautavassa joukkueessa.

Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies on luonnollisesti tyytyväinen, kun valmennustiimi saa vahvistusta. – Meillä on ollut seurajohdon kanssa pitkä lista kehityskohteita, jotka olemme karkeasti jakaneet kolmeen osa-alueeseen joukkue, organisaatio ja olosuhteet. Yksi iso asia organisaation puolella on ollut oman fysioterapeutin, joka pystyy olemaan läsnä kaikissa joukkueen tilaisuuksissa, palkkaaminen. Raimo on koulutukseltaan paitsi fysioterapeutti, niin myös koripalloilijoiden fyysisen harjoittelun asiantuntija. Hänen roolinsa tulee olemaan meidän staffissa erittäin merkittävä. Nyt meillä on yksi henkilö, joka pystyy keskittymään esim. pelaajien kuormituksen seurantaan ja uskon, että saamme tätä kautta optimoitua harjoittelua varsinkin, kun kuormitus tulee kasvamaan europelien myötä, kertoo päävalmentaja ja jatkaa:

– Raimo on toiminut aiemmin meillä pelanneen Okko Järven taustoilla ja olemme vaihtaneet ajatuksia fyysiseen valmennukseen liittyvissä asioissa parin vuoden ajan. Lähdin aluksi kysymään Raimolta tietääkö hän potentiaalisia henkilöitä tähän meidän uuteen pestiin. Heitin siinä samalla puoliksi vitsillä kiinnostaisiko paluu koripallon joukkueympäristöön, koska en uskonut miehen lähtevän kovin helposti Turusta mihinkään. Hetken mietittyään Raimo kuitenkin lupasi harkita asiaa ja sen jälkeen asiat ovat edenneet tähän pisteeseen, että Raimo on mukana jo meidän pelaajien kesän harjoittelun suunnittelussa. Uskon tämän kertovan samalla, että meillä oli tarjota mielenkiintoinen ja haastava työpaikka huippuluokan olosuhteissa, jatkaa Koskimies kehujaan.

– Laajemmin tilannettamme katsoessa nyt kesäkuun lopussa, voi rehellisesti todeta, että olemme ottaneet merkittäviä askeleita kaikilla aiemmin mainitsemillani osa-alueilla viimeisen vuoden aikana. Joukkueen puolella merkittävimmät kehityskohteet olivat päivittäinen tekeminen ja vahva pelillinen identiteetti. Harjoittelumme oli jo viime kaudella sillä tasolla, että meidän ei tarvitse lähteä ikään kuin nollasta rakentamaan kokonaan uutta standardia, vaan pyrittävä kehittämään nykyistä systeemiä.  Joukkueemme pelityyli vaatii riittävän laajan pelaajamateriaalin ja olemme pystyneet kasvattamaan resursseja myös joukkueen rakentamisessa. Tämä on mahdollistanut myös jatkuvuuden pelaajapuolella. Usein mestaruusjoukkueet hajoavat, mutta olemme siinä suhteessa hienossa tilanteessa, että meillä on jatkuvuutta kotimaisten ja ulkomaisten pelaajien osalla.

Organisaatiotasolla Raimon ja Karoliinan Kujanpää (joukkueenjohtaja) mukaan tulon myötä toiminta ammattimaistuu ja olosuhdepuolella tietysti meitä odottaa siirtyminen uuteen IKH-areenaan syksyllä. Tiivistetysti voisi siis sanoa, että meillä on kova halu kehittyä, emmekä aio olla helposti voitettavissa myöskään tulevaisuudessa, päättää Janne Koskimies.

Myös Raimo Stafanov on tyytyväinen sopimuksen syntymisen jälkeen.

-On hienoa päästä osaksi Suomen ammattilaiskoripallon edelläkävijäorganisaatiota, Stefanov kertoo tunnelmista sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ja jatkaa: -Meillä on Jannen kanssa ollut jonkin verran yhteistyötä jo parin vuoden ajan ja olin erittäin otettu, kun hän pyysi minua Kauhajoelle mukaan viemään Karhubasketin toimintaa urheilullisesti yhä seuraavalle tasolle. Oma haluni kehittyä jatkuvasti, kohtaa selkeästi seuran valmentajien ja taustahenkilöstön tahtotilan kanssa.

Perheeni lähtee myös mukaan Kauhajoelle. Tämä on meille hieno tilaisuus nähdä taas uudenlaista kulttuuria ja olemmekin kuulleet paljon hyvää Kauhajoen koripalloyhteisöstä. Käynti paikan päällä vahvisti saamaamme käsitystä. Odotan innolla alkavaa preseasonia ja itse koripallo kautta, kommentoi Stefanov.

Karhubasketin sopimuspelaajat: Cameron Jones, Henri Kantonen, Daniel Dolenc, Teemu Suokas, Severi Kaukiainen, Eero Innamaa, Miikka Marttinen, Joona Hakamaa, Jeffrey Crockett, Simeon Carter, Lee Skinner.

Valmentajat: Janne Koskimies, Risto Matti-Rousku

Fysiikkavalmentaja: Raimo Stefanov

Joukkueenjohtaja: Karoliina Kujanpää