UUTISET

07.07.2022

KARHUBASKET KOHTAA BCL:N KARSINNOISSA VOITTAJA OTTELUPARISTA EGIS KÖRMEND (UNKARI) – PATRIOTI LEVICE (SLOVAKIA)

BCL:n arvonta kaudelle 2022-2023 suoritettiin torstaina 7. päivä heinäkuuta Sveitsissä. Karhubasket oli ranginpisteiden mukaan päässyt mukaan ns. kakkoskoriin eli sen pelit alkavat karsintojen toisella kierrokselta. Karhubasket on mukana karsinnoissa kolmatta kertaa. Edelliset yritykset olivat kahden edellisen mestaruuden jälkeen syksyllä 2018 ja 2019.

BCL:n karsintasysteemi on muuttunut oranssipaitojen edellisestä osallistumiskerroista. Nyt karsinnat pelataan turnauksena jossain kaupungissa ja jatkoon etenee voitolla. Tappio tietää aina kotimatkaa. Aikaisemmin karsinnat pelattiin kahden ottelun yhteistuloksella, jolloin joukkueet kohtasivat toisensa kotona ja vieraissa.

Karhubasketin vastustaja tulee otteluparin Egis Körmend (Unkari) – Patrioti Levice (Slovakia) voittajasta. Levice on Slovakian viime kauden mestari. Joukkueella on yhteensä kolme Slovakian mestaruutta (2011, 2018, 2022). Lisäksi joukkue voitti viime kaudella Alpe Adria Cupin. Slovakian mestaruus tuli otteluvoitoin 4-1 Lucenecin joukkueesta. Runkosarjassa joukkue eteni voitosta voittoon, sillä 28 ottelun runkosarjassa tappioita tuli vain kolme. Körmend hävisi Unkarin finaaleissa mestari Szombathelylle otteluvoitoin 3-2, vaikka johtivat finaalisarjaa kolmen pelin jälkeen 2-1. Runkosarjassa Körmend sijoittui kolmanneksi, voittamalla 20 ottelua ja häviämällä 14 kertaa. 1962 perustettu seura on vuosien aikana voittanut Unkarin mestaruuden kolme kertaa (1987, 1996, 2003).

Jos Karhubasket voittaa ensimmäisen karsitaottelunsa, sen vastustaja tulee karsintalohkon toiselta puolelta. Siellä ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Heroes Den Bosch (Hollanti) ja Siauliai (Liettua). Siauliai sijoittui runkosarjassa kuudenneksi, häviten välierässä mestari Rytasille otteluvoitoin 3-1. Heroes Den Bosch voitti viime kaudella Hollannin mestaruuden, kukistamalla finaaleissa ZZ Leidenin otteluvoitoin 3-2. Tämän otteluparin voittaja kohtaa toisella kierroksella Unicaja Malagan, joka sijoittui kivikovassa Espanjan pääsarjassa runkosarjan sijalle 12. 24 ottelusta se voitti 13 ja hävisi 21.

Karhubasketin BCL:n runkosarjapaikka vaatii siis kahden ottelun voittamista. Karsintakaupunki on vielä auki, mutta selviää kahden viikon kuluessa. Karsinnat pelataan 21. – 25. syyskuuta. Mahdollinen BCL:n runkosarja alkaa 4. tai 5. lokakuuta.

Jos Karhubasket raivaa tiensä BCL:n runkosarjaan, niin niin lohkossa odottavat JDA Bourgogne (Ranska), PAOK Mateco (Kreikka) ja Dinamo Banco di Sardegna Sassari (Italia).

Jos Karhubasket ei raivaa tietään BCL:n runkosarjaan, niin sen europelit jatkuvat FIBA Europe Cupissa.