UUTISET

15.06.2022

RISTO-MATTI ROUSKU JATKAA KARHUBASKETIN VALMENNUKSESSA

Avoauton kyytiin päässeet Janne Koskimies ja Risto-Matti Rousku jatkavat Karhubasketin valmentajina ensi kaudella (kuva: Ville Nurminen)

Edellisen koripallokauden Suomen mestaruuteen päättänyt Kauhajoen Karhubasket on hyvää vauhtia rakentamassa tulevan kauden joukkuetta. Viime kauden pelaajista jatkavat Henri Kantonen, Teemu Suokas, Severi Kaukiainen, Eero Innamaa, Miikka Marttinen, Joona Hakamaa, Lee Skinner ja Simeon Carter. Lähes koko joukkue pysyy samana, joten tulevaa helpompi lähteä rakentamaan hyvän perustusten päälle.

Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy kaksivuotisella sopimuksella maajoukkueen sentteri Daniel Dolenc. Verkkotoimituksen saamien tietojen mukaan neuvotteluita on käyty Cameron Jonesin kanssa ja kun viime kevään finaalien MVP:n sopimus saadaan varmistettua, lähtevät neuvottelut liikenteeseen Rene Rougeaun kanssa.

Suomen mestaruuden jälkeen Karhubasketin ohjelmaan kuuluvat ensi syksynä taas europelit, kuten kahden edellisen mestaruuden jälkeen. Joukkue karsii paikasta BCL:n (koripallon mestarienliiga) runkosarjaan. Jos tuo paikka ei irtoa karsinnoissa, niin europelit jatkuvat FIBA Europe Cupissa. Korisliigan ja europelien yhdistäminen vaatii laajempaa pelaajarotaatiota, joten joukkueeseen haetaan vielä lisävahvistuksia.

Hyvien pelaajien lisäksi menestyvät joukkue vaatii taakseen hyvän valmennuksen ja muun tukiporukan. Karhubasket on palkkaamassa fysiikkapuolelle lisävahvistusta, mutta jo tässä kohtaa on selvää, että mestarivalmentaja Janne Koskimiehen aisaparina jatkaa Risto-Matti Rousku.

-Viime kausi oli minulle ensimmäinen Korisliigassa ja oli kaikin puolin opettavainen, Rousku aloittaa menneen kauden kertaamisen. – Ensimmäisestä päivästä lähtien Karhun organisaatiossa oli selvää, että seuran tavoitteet ovat korkealla. – Oli hieno haaste hypätä Janne Koskimiehen aisapariksi ja pyrkiä päivittäisessä tekemisessä pitämään standardit korkealla tavoitteiden saavuttamiseksi. – Janne antoi hyvin roolia ja koin, että pääsin tekemään töitä omilla vahvuuksilla. – Meidän molempien tehtävää helpotti hyvin motivoituneesti harjoittelevat pelaajat, joista paistoi halu kehittyä yksilöinä sekä joukkueena ja, jotka tulivat jokaiseen harjoitukseen oikeanlaisella fokuksella.

– Kaikkien työtuntien jälkeen oli hienoa päättää kausi Kauhajoella isolla tunteella mukana olevan kotiyleisön edessä pantteripatsaan nosteluun. – Nopeasti kuitenkin seurasta, staffista ja joukkueesta huokui halu olla ensi kaudella vielä parempia; uusi areena ja europelit pakottavat jokaisen nostamaan omaa tasoaan ja antavat kivasti lisämotivaatiota kesäkuukausille tulla entistä parempina elokuussa takaisin Kauhajoelle.

– Seuralla on selkeät tavoitteet toiminnan kehittämiselle ja isot suunnitelmat tulevien kausien osalta ja olen enemmän kuin tyytyväinen mahdollisuudesta jatkaa ensi kaudella osana Karhubasketin organisaatiota ja jatkaa yhteistyötä Jannen kanssa, Rousku kertoo tyytyväisenä.

Menestyäkseen joukkue tarvitsee muitakin jäseniä kuin hyvät pelaajat ja erinomaiset valmentajat. Tai voivat nuo edelliset määreet olla toisinkin päin. Harvemmin esille nostetaan joukkueenjohtajia tai huoltajia, mutta he saavat arjen pelien ympärillä toimimaan. Mestaruuskaudella Karhubasketin taustalla hääräsivät Nea Vähäniemi, Heidi Hauta ja Karoliina Kujanpää. Verkkotoimitus tavoitti kiireisen Karoliina Kujanpään, joka kertoi mietteitä viime kaudesta ja valotti samalla tulevaa kautta.

Kuvassa vasemmalta: Karoliina Kujanpää, Nea Vähäniemi, Heidi Hauta ja Marcos Santos (kuva: Ville Nurminen)

-Mennyt kausi tuntui kuluvan silmänräpäyksessä, hetki sitten vielä vietettiin ensimmäistä joukkueiltaa ja pelattiin harjoitusotteluita. – Minulle mennyt kausi oli ensimmäinen joukkueen jäsenenä. – Kävin ensimmäisessä koripallo-ottelussa vuonna 2011, kun Henri Hirvikoski ja Matias Ojala vetivät alakoulullani koriskerhoa ja pääsimme ilmaiseksi katsomaan Karhun pelejä. – Tuolloin äidin ja iskän oli pakko lähteä kuskaamaan minua sekä veljiäni Hangaskylästä keskustaan. – Näin meidän koko perhe rakastui lajiin. – Taisi olla vuosi 2014, kun minua pyydettiin mukaan fanimyyntiin ja vetämään erätauoilla erilaisia kisoja. – Siirtyminen huoltajaksi ja joukkueenjohtajaksi viime kaudelle tuntui jotenkin luonnolliselta seuraavalta vaiheelta, kun olin jo pitkään ollut seuran toiminnassa mukana.

– Pääsin viime kaudella mukaan aivan huikeaan porukkaan. – Pelaajat, valmennus ja muu staffi otti minut avosylin vastaan. – Yhteistyö kaikkien kanssa oli helppoa ja mielekästä. – Joukkueessa oli rento ja hyvä meininki läpi kauden ja on ollut ilo tehdä töitä niin upeiden ihmisten kanssa. – Jo kauden alussa oli sellainen fiilis, että tällä porukalla mennään päätyyn asti.

– Kuluneella kaudella toimin otteluissa huoltajan roolissa suurimmaksi osaksi yhdessä Nean (Vähäniemi) kanssa ja meistä tuli kauden aikana myös todella hyvät ystävät. – Heidi Hauta oli mukana silloin, kun töiltään pystyi. – Nean kanssa oli helppo tehdä töitä, koska hän oli ollut huoltaja jo edellisellä kaudella. – Olimme huoltotiiminä mielestäni tehokas ja toimiva. – Pelipäivänä tehtävänämme oli pitää pelaajista huolta. Ennen peliä laitoimme pukuhuoneessa sekä penkillä kaiken valmiiksi ja pelin aikana huolehdimme, että pelaajilla on kaikki tarvittava. Joukkueenjohtajana tehtävänäni oli varata esimerkiksi vierasotteluiden ruokailut ja hoitaa muita juoksevia asioita.

– On mahtavaa, että tämän kokoisella paikkakunnalla pääsee työllistymään urheilun pariin kokopäiväisesti ja etenkin näin nuorena naisena. – Toivon, että voin tuoda mukanani uusia näkökulmia ja ideoita, sekä tietysti tahdon hoitaa tehtäväni mahdollisimman hyvin. – Kun itse ilmaisin alkukeväästä halukkuuteni jatkaa joukkueessa vielä ensi kaudella, oli Jannella heti visio tulevasta tehtävästäni. – Sitä lähdettiin sitten yhdessä Jannen, Petri Suokkaan ja Vesa Ojalan kanssa työstämään ja seurajohto puolsi valitsemistani tähän pestiin. – Intoani tähän työhön lisää entisestään uusi IKH Areena, joka vie koripallon paikkakunnallamme aivan uudelle tasolle sekä kansainväliset pelit Euroopassa. – Mahtavaa päästä tekemään töitä Suomen parhaissa puitteissa ja näkemään maailmaa.