UUTISET

27.06.2022

SUOMEN MESTARI KARHUBASKET MUKANA BCL:N KARSINNOISSA

Yli 70 joukkuetta haki osallistumisoikeutta koripallon mestarien liigan (BCL) tulevalle kaudelle. Kaudelle 2022-2023 mukaan pääsi 52 joukkuetta, joista 18 on eri maiden mestareita. BCL:n hallitus vahvisti joukkueet 23. kesäkuuta. Edustettuna on 29 maata.

Tulevan kauden BCL alkaa karsinnoilla 21. syyskuuta. Karsinnoissa on mukana 24 joukkuetta, joista vain neljä pääsee mukaan BCL:n runkosarjaan. Runkosarja alkaa 4. lokakuuta. 32 joukkuetta jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, joista lohkovoittajat jatkavat seuraavalle kierrokselle. Alkulohkojen kakkoset ja kolmoset kohtaavat tammikuussa play-in otteluissa, joista voittajat jatkavat jatkolohkoon.

Jatkolohkojen kaksiparasta joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin, joiden ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan paras kolmesta systeemillä. Neljä parasta joukkuetta ratkaisevat BCL mestaruuden final four turnauksessa toukokuussa 2023.

BCL:n runkosarjan joukkueet:

AEK (Kreikka), Bahcesehir College (Turkki), BAXI Manresa (Espanja), Bnei Herzliya (Israel), Darussafaka (Turkki), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (Italia), ERA Nymburk (Tsekki), Filou Oostende (Belgia), Galatasaray Nef (Turkki), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (Israel), Hapoel Holon (Israel), Unkarin mestari (Egis Kormend or Falco Szombathely), Igokea m:tel (Bosnia ja Hertsegovina), JDA Bourgogne (Ranska), Legia Warszawa (Puola), Lenovo Tenerife (Espanja), Limoges CSP (Ranska), MHP Riesen Ludwigsburg (Saksa), PAOK mateco (Kreikka), Pau-Lacq-Orthez (Ranska)*, Peristeri (Kreikka), Pinar Karsiyaka (Turkki), Rytas Vilnius (Liettua), Surne Bilbao (Espanja), Telekom Baskets Bonn (Saksa), UCAM Murcia (Espanja), Unahotels Reggio Emilia (Italia), VEF Riga (Latvia).

* Jos Pau-Lacq-Orthez ei saa sarjalisenssi Ranskan pääsarjaan, niin silloin joukkueen tilalla BCL:ssä pelaa SIG Strasbourg ja TFT Skopje osallistuu BCL:n karsintoihin.

BCL:n karsintoihin osallistuvat joukkueet:

Bakken Bears (Tanska, mestari), Brose Bamberg (Saksa, pääsarja BBL:n runkosarjan 8., hävisi pudotuspelien ensimäisellä kirroksella mestari ALBA:lle 3-0), Budivelnyk (Ukraina, runkosarjan kakkonen), CSO Voluntari (Romania, runkosarjan kolmas, hävisi finaalit 3-1), FMP Meridian (Serbia, hävisi finaalit 2-0), Fribourg Olympic (Sveitsi, mestari), Golden Eagle Ylli (Kosovo, mestari), Heroes Den Bosch (Hollanti, runkosarjan 8. hävisi välierissä), Unkarin finaalien häviäjä (Egis Kormend or Falco Szombathely), Karhubasket Kauhajoki (Suomi, mestari), Keravnos (Kypros, mestari), Leicester Riders (Iso-Britania, mestari), NINERS Chemnitz (Saksa, BBL:n runkosarjan 6., hävisi hopeajoukkue Bayernille ensimmäisellä kierroksella 3-0), Norrkoping Dolphins (Ruotsi, mestari), Opava (Tsekki, runkosarjan 2., hävisi finaalit 3-1), Parnu Sadam (Viro, runkosarjan 7., hävisi välierissä), Patrioti Levice (Slovakia, mestari), Rio Breogan (Espanja, runkosarjan 11.), Siauliai (Liettua, runkosarjan 6., hävisi välierässä mestari Rytasille 3-1), SIG Strasbourg (Ranska, runkosarjan 7.), SL Benfica (Portugal, mestari), Swans Gmunden (Itävalta, finaalien häviäjä), Tofas Bursa (Turkki, runosarjan 9.), Unicaja (Espanja, runkosarjan 12.).

BCL:n karsintojen ja runkosarjan arvonnat suoritetaan torstaina 7. heinäkuuta Patrick Baumann House of Basketball rakennuksessa. Arvontaa voi seurata suorana BCL:n sivuille championsleague.basketball. Arvonta alkaa kello 11 (GMT+2) paikallista aikaa eli kello 10 Suomen aikaa.