UUTISET

10.12.2020

KB AREENA TULOSSA KAUHAJOELLE

KB Areena

Pohjanmaalla ollaan oltu hyvin yrittäjähenkisiä ja meidän yhteistyökumppaneissa on paljon yrittäjiä, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo. – Tämä tuleva areenaprojekti sopii meidän Karhu Basketin ajatusmaailmaan. – Tällaisina vaikeina aikoina, jotka tuovat haasteita joka aloille, on oikea aika panostaa tulevaisuuteen.

Areenan faktat:

Arkkitehti Jyrki Jääskeläinen, arkkitehtitoimisto Jääskeläinen

Kenttä: 38m x 25m / vapaa korkeus 12m – koripallo, lentopallo.

Laajennettu kenttä: (päätykatsomot sisäänvedettynä) 54m x 25m / vapaa korkeus 12m – salibandy, futsal, käsipallo.

Katsomo: katsomopaikkoja pelitilanteessa 2300kpl + ravintolat.

Katsomopaikkoja konsertissa: katsomossa 1900kpl, kentällä 1700kpl, yhteensä: 3600kpl

TILAT:

Aula 770 m2, joukkueen tilat 790 m2.

Areena – Ravintola 770 m2.

Areena – Bistro 730 m2.

Areena – Lounge 620 m2.

Rakennus: Kerrosala 7270 m2, kokonaisala 8220 m2, tilavuus 83000 m3.

KB Areena Kauhajoki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Suokas kertoo seuraavasti:

KB Areena Kauhajoki Oy on perustettu 27.11.2020. Areenaa on esitelty Karhu Basketin taustaryhmän kokouksessa kesäkuun alussa. Tarkoituksena on tehdä areena, jossa voidaan pelata kansainvälisiä salibandy- tai lentopallo-otteluita koripallon lisäksi, mikä on poikkeuksellista tämän kokoisessa kaupungissa.

Hankkeen kustannusarvio on 7-8 miljoonaa. Mukana on kaksi ankkurisijoittajaa, jotka ovat Isojoen Konehalli (IKH) ja Suotuuli Oy. Myös Kauhajoen kaupungin rooli hankkeessa on erittäin merkittävä, mikä on oleellisentärkeää hankkeen toteutumisessa. Hanke odottaa vielä Kauhajoen kaupunginvaltuuston hyväksyntää ensi maanantaina. Kaupunginhallitus on jo viime maanantaina näyttänyt hankkeelle vihreää valoa.

Toivomme muiden yritysten aktiivista mukanaoloa. Tarkoituksena on myydä areenaan osakkeita, yksityisille ja yrityksille, joilla saa tietyn statuksen areenan eri tapahtumiin. Taustaryhmä on tehnyt loistavaa työtä pyyteettömästi kauhajokisen koripallon eteen. Taustaryhmä tulee jalkautumaan areenan osalta yhteistyöyritysten hakemiseen ja jo olemassa olevien yhteistyösopimusten laajentamiseen, tarjoten uusia vaihtoehtoja.  Loistavan taustaryhmän lisäksi Karhu Basketilla on maan parhaat fanit. Yhdessä nämä tahot ovat johdattaneet oranssipaidat kahteen Suomen mestaruuteen.

Areenalla tulee olemaan suuri merkitys erilaisten tapahtumien järjestämiseen ei ainoastaan Kauhajoen alueelle, mutta myös koko Suupohjan alueelle, unohtamatta rannikkoa ja koko Etelä-Pohjanmaan aluetta. Toivomme, että saamme hankkeeseen mukaan myös yhteiskunnan tuen. Areenahankkeessa on mukana myös Kuortaneen urheiluopisto – Kuortane Olympic Training Center.

Areenassa tulee onnistumaan messujen, näyttelyiden ja kaikkien urheilutapahtumien järjestäminen. Vastaavaa tilaa ei Suupohjan alueella tarjolla tapahtumien järjestämiseen. Areenan ravintolat sopivat hyvin erilaisiin tapahtumiin ja ovat helposti muokattavissa tarpeiden mukaan.