UUTISET

08.03.2020

KARHUBASKET VOITTI KAIKKI KORISLIIGAN PAIKALLISOTTELUT

Lucky Jones johdatti Karhubaskettia 21 pisteellä (kuva: Erkki Hautaviita)

Kauden neljäs ja samalla viimeinen paikallisottelu pelattiin lauantaina karhuluolassa. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket pääsi kotiotteluun mukavassa 14 ottelun voittoputkessa. Kauhajokiset ovat jo lähes sementoineet itsensä runkosarjan kolmanneksi. Kobrat puolestaan elättelivät toiveita pudotuspeleistä, mutta kipuaminen sinne vaatisi hurjaa kiriä runkosarjan lopussa.

Oranssipaidat nappasivat runsaassa minuutissa 5-0 johtoaseman, kun Okko Järvi (12/3/4) tarjoili näyttävän donkin Skylar Spencerille (16/8/3). Heti perään Samme Givens (20/9/2) väänsi pallon koriin ja upotti vielä sitä seuranneen vaparin. Kobrat pysyivät mukana erinomaisessa heittovireessä olleen Reggie Keelyn (29/8) ja pistelinko Jordan Cappsin (19/3) koreilla. Neljän minuutin kohdalla oltiin lukemissa 10-8. Kotijoukkue jatkoi tehokkaasti ja Lucky Jonesin (21/1/4 riistoa) kolmonen teki tilanteeksi 26-16, kun avauskymppiä oli jäljellä reilu minuutti. Lapualaisten valmentaja Ville Turja halusi pysäyttää Karhubasketin rynnistyksen aikalisällä. Sen jälkeen Mikael Laihonen (6/3) kasvatti eroksi 12 pistettä, mutta Capps päätti neljänneksen lukemiin 28-19.

Reggie Keely oli Kobrien paras pistemies (kuva: Erkki Hautaviita)

Lucky Jones naulasi parin ensimmäisen minuutin aikana kaksi kolkkia pohjaan, joten isännät pysyivät noin 10 pisteen etumatkalla. Siihen kotijoukkueen ilonhetket jäivätkin. Brandon Boggs (3/7/3) ja Capps upottivat kolmoset, ja Keely teki kahdella onnistuneella vaparilla lukemiksi 35-30. Okko Järven ajon jälkeen Keely teki puoliaikatilanteeksi 39-35.

Jos oli kotijoukkueen hyökkäyspeli yskähdellyt toisella neljänneksellä, niin tuo vaiva jäi tauolla pukukoppiin. Kolmannella kympillä Karhubasket haki paikkoja hyvin ja kun Kobrat menettivät palloa, niin eroa alkoi syntyä. Bojan Sarcevic (5/4/11) ja Antti Niskanen (6/1) upottivat kolmoset, joten hieman ennen kympin puoliväliä mentiin aikalisälle lukemissa 53-40. Oranssipaidat vyöryivät päälle Givensin ja Jonesin johdolla. Aivan neljänneksen lopussa Karhubasket otti 20 pisteen etumatkan, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 71-51.

Kobrat eivät luovuttaneet. Lauri Toivonen (4/2/3) ja Reggie Keely laittoivat palloa koriin. Kun takamies Antto Nikkarinen (8/6/4) onnistui kolmosessa, niin ero oli kutistunut 13 pisteeseen (73-60), joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Keely leikkasi eron vielä 10 pisteeseen, mutta tuota lähemmäs Kobrat eivät päässeet. Loppulukemat karhuluolassa olivat 86-70.

Bojan Sarcevic (kuva: Erkki Hautaviita)

Ottelun levypallot menivät tasaisesti 36-34. Kobrat eivät päässeet isäntien puolustuksen keskellä rakentamaan hyviä tekopaikkoja, joten syöttöjä tilastoitiin 17 kappaletta. Kapteeni Sarcevic johti mallikkaasti kotijoukkueen pelinrakentelua ja tilastoi 11 syöttöä. Koko joukkueelle syöttöjä tuli 24 kappaletta. Näistä Karhubasket upotti kakkoset 64 prosentilla. Lisäksi oranssipaidat hyödynsivät Kobrien menetykset, joita tuli peräti 18 kappaletta, tekemällä niistä 18 pistettä.

Karhubasketin ohjelma jatkuu tiiviinä. Maanantaina joukkue matkustaa Nokialle, jossa kovassa kunnossa oleva BC Nokia isännöin kauhajokisia. Nokialla on tavoitteet vielä pudotuspelien kotiedussa, joten näädät ovat varmasti latautuneena. Karhubaskettia tukemaan lähtee myös fanibussi.