UUTISET

06.03.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOBRAT

Lauantaina on vuorossa kauden neljäs paikallisottelu, kun Korisliigan sarjataulukon kolmas Karhubasket (26 voittoa/9 tappiota) kohtaa sarjan yhdentenätoista olevan Lapuan Kobrat (10/24). Karhubasket lähteen kotiotteluun 14 ottelun kotivoittoputkessa, kun Kobrilla on alla voitto keskiviikon jumbofinaalista Korihaita vastaan.

Lauantaina on 36 kerta, kun Pohjalaaset joukkueet iskevät yhteen Korisliigassa paikallisottelun merkeissä. 25 kertaa voitto on tullut kauhajokisille, kun Kobrat ovat kahdeksan kauden aikana voittaneet 10 kertaa. Joku näppärä matemaatikko voi heti sanoa, etteivät numerot täsmää, sillä runkosarjassa kohtaamisia on neljä kaudessa. Eivät täsmääkkään, mutta joukkueet ovat kohdanneet kerran myös pudotuspeleissä ja silloin oranssipaidat etenivät Korisliigan välieriin puolivälieristä otteluvoitoin 3-1.

Karhubasketin kotivoittoputki kasvoi maanantain kotivoilla KTP:stä. Kotkalaiset saivat lähteä kotimatkalle 88-75 tappion jälkeen. Oranssipaidat voittivat kaikki runkosarjan neljä kohtaamista KTP:n kanssa. Viime keväänä KTP hävisi Koriliigan välierissä mestaruuden voittaneelle Karhubasketille voitoin 4-0.

Karhubasketin kotivoittoputki alkoi lokakuun lopussa. Samalla päättyi mestarien kolmen ottelun kotitappioputki, jonka aikana sarjapisteet karhuluolasta hakivat Lahti Basketball, BC Nokia ja Seagulls. Helmikuussa kauhajokisten kotikovuuden saivat maistaa Korihait (92-76) ja Kouvot (94-86).

Oranssipaitojen peli on sujunut hyvin kotisalin lisäksi myös vieraissa. Voittoputki on seitsemän ottelun mittainen. Viimeiset viisi peliä ovat sujuneet ilman tappioita ja 10 edellisestä ottelusta rasitteena on vain yksi tappio. Tuo tappio tuli Korisliigan kärkipaikalle siirtyneen Salon Vilppaan vieraana tammikuun 22. päivä, jolloin Vilpas oli parempi lukemin 90-72.

Karhubasket sai pientä jobinpostia viikolla, kun selvisi, että takamies Cameron Jonesin ylävartalovamma vaatii parin viikon tauon. Varajenkkinä oleva Arnold Fripp Jr olikin mukana kokoonpanossa jo maanantaina KTP:tä vastaan. Hän jatkaa kokoonpanossa aina Cameron Jonesin tervehtymiseen saakka.

– Kobrat ovat palanneet maajoukkuetauolta vahvasti ja taistelevat edellään pudotuspelipaikasta, Janne Koskimies alustaa lauantain kamppailua. – Joukkueesta löytyy korintekovoimaa melko laajalta rintamalta, joten meidän tulee onnistua puolustuksessa kokonaisvaltaisesti. – Hyökkäämisessä pitää olla järki mukana, sillä vierasjoukkue hyödyntää vastustajan menetykset tehokkaasti avoimella kentällä.

Karhubasketin kokoonpano: Skylar Spencer, Lucky Jones Jr (GTD 50%), Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Arnold Fripp Jr, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Samme Givens.

 

Kobrat voittivat keskiviikon jumbofinaalissa Korihait pistein 105-79. Kyseessä oli lapualaisten kauden tärkein ottelu, sillä jos Hait olisivat voiton hakeneet, niin eroa joukkueiden välillä olisi ollut vain kaksi sarjapistettä eli yksi voitto. Nyt tuota eroa on kuusi pistettä. Sarjan viimeinen joukkue tippuu kauden päätteeksi divariin. Hait ovat kauden 35 pelistä voittaneet vain seitsemän, joten tuskin he viimeisten yhdeksän pelin aikana nappaavat neljää voittoa Kobria enemmän. Kobrien sarjapaikka on siis lähes saletissa ja paikallisottelut jatkuvat myös ensi kaudella. Toki Kobrat voittoja tarvitsevat varmistaakseen sarjavakanssin, ja mikä olisi herkullisempi paikka ottaa voitto, kuin karhuluola.

Keskiviikkona Kobrat ratkaisivat voiton toisen ja kolmannen neljänneksen esityksellä. Kolmannen kympin jälkeen taululla olivat lukemat 87-46. Viimeinen kymppi oli enää muodollisuus. Lapualaiset nakuttivat kovalla 72 prosentin tarkkuudella kakkoset sisään ja loivat syöttöpelillä hyviä tekopaikkoja. Kobrille tilastoitiin takamies Antto Nikkarisen (10/3/7) johdolla peräti 28 syöttöä. Korisliigan pistepörssin ykköspyssy Jordan Capps teki keskiviikkona 23 pistettä. Samaan saaliiseen pääsi myös Reggie Keely. Jenkki Julien Lewis nakutti 100 prosenttisella heittopelillä 14 pistettä ja saman saldon sai aikaan myös Katajasta Kobriin siirtynyt takamies Fiifi Aidoo. Kobrat voittivat levypallot 35-30 ja menettivät pallon vain yhdeksän kertaa, kun Haiparvelle menetyksiä tuli 18 kappaletta.

Keskiviikon voitto oli Kobrille toinen perättäinen. Perjantaina 28. helmikuuta lapualaiset hakivat KTP:stä 88-94 voiton. Lähellä voitto oli maajoukkuetauon jälkeen Tampereella, mutta Pyrintö voitto ottelun lopulta kahdella pisteellä 86-84. Maajoukkuetaukoa edeltävä jakso oli Kobrille synkkä. Kolme perättäistä kotitappiota Lahdelle (77-90), Gullseille (72-87) ja Vilppaalle (84-107) kasvattivat tappioputken neljään otteluun. Kauden 10 voitosta Kobrat ovat ottaneet kuusi kotisalissa ja neljä vieraissa. Vierasvoitot ovat tulleet KTP:n lisäksi Uudestakaupungista kaksi kertaa ja kertaalleen Lahdesta.

Viimeisten viiden ottelun saldo Kobrilla on kaksi voittoa ja kolme tappiota. 10 edellistä kamppailua ovat menneet kahden voiton ja kahdeksan tappion merkeissä.

Kauden kolme aikaisempaa paikallisottelua ovat sujuneet Karhubasketin merkeissä. Lokakuussa Karhubasket haki vierasvoiton Lapualta pistein 96-81. Karhuluolassa pelattiin toinen kohtaaminen marraskuussa ja silloin oranssipaidat olivat parempia lukemin 64-86. Tammikuun 13. päivä kauhajokiset hakivat 71-89 vierasvoiton. Näiden kolmen kohtaamisen parhaat pistemiehet ovat olleet Karhubasketin Okko Järvi, 18 pisteellä ja Kobrien tehomies Jordan Capps, joka on nakutellut kolmessa ottelussa 20 pistettä per kamppailu.

Kobrien jenkkinelikko Jordan Capps (21,3/6/1,1), Reggie Keely (13,9/6,4/2,7), Julien Lewis (10,9/5,5/2,9) ja Brandon Boggs (13,4/3,9/1,6) ovat kaikki monipuolisia yleispelaajia. Ehkäpä selvä roolituksen puute, on Kobrien peliä hieman sotkenut. Capps johtaa Korisliigan pistetilastoa, mutta kolmoset onnistumisprosentti 31,6 jättää hieman toivomisen varaa. Samoin vapaaheitoissa Capps on hieman hapuillut, sillä ne uppoavat vain 56,6 prosentin tarkkuudella.

Takamies Antto Nikkarinen (11,3/3,9/7,7) on joukkueen pelin moottori ja johtaa koko Korisliigan syöttötilastoa. Juho Lehtorannan (5,9/2,5/1,4) ja Lauri Toivosen (4,3/3,5) otteissa on parantamisen varaa. Jussi Turja (6,2/1,7/1,7) on Jussi Turja. Aidoo (10,3/3,1/3,6) on ollut mukava lisä Ville Turjan pelaavaan kokoonpanoon. Kaikki yhdeksän pelaajaa pelaavat 20 minuuttia tai yli. No Toivosen peliaika hieman vajaaseen 19 minuuttiin. Rosterissa on siis laajuutta ja vastuuta jaetaan.

Kobrien omista junioreista Samuel Kujala (1,4), Ville Taipale (0,8), Niko Mantere (1), Tuukka Härsilä (2,1) ja Panu Blomgren (1,3) ovat kaikki päässeet kaudella Korisliigassa pisteiden makuun, mikä on kova suoritus.

10 voitto-ottelussa Kobrat ovat jakaneet 21,4 syöttöä. Näillä heittoprosentit ovat nousseet hyviksi, sillä kakkoset uppoavat 63,3 prosentin ja kolmoset 37,4 prosentin tarkkuudella. Tappioissa kakkoset uppoavat 54 ja kolmoset 32,4 prosenttisesti. Voittopeleissä menetyksiä on tullut 11,4 kappaletta, kun häviöissä pallo on hukattu 13,6 kertaa. Voittopelien levyrimäärä on 36,1 kappaletta ja häviöissä levypalloa on poimittu 32,9 kertaa.

 

Karhubasket – Kobrat lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com tai Kauhajoen Kesportista. Lipunmyynti salilla lauantaina käynnistyy kello 16.30, samalla kun ovet avautuvat.

Oranssia päälle ja nähdään salilla lauantaina!