UUTISET

04.03.2020

JANNE HÄNNINEN VIIHTYY KAUHAJOELLA

Olen asunut nyt 6 kuukautta Kauhajoella ja näiden kuukausien aikana Kauhajoki on kohdellut minua erittäin hyvin. On toki myönnettävä, että aluksi oli paljon uusia asioita omaksuttavaksi. Kauhajoella minut yllätti se, että ihmiset ovat hyväntuulisia ja heillä on aina aikaa jäädä juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Toinen asia, joka yllätti tämän itähelsinkiläispojan, on perjantaisin Topeekalla käynnistyvä traktoriralli. Ihmiset ovat ottaneet minut erittäin hyvin vastaan ja se on auttanut minua sopeutumaan hyvin Kauhajoelle.

Kausi on jo edennyt siihen vaiheeseen, että runkosarjaa on enää yksi neljännes jäljellä. Nyt onkin siis hyvä hetki katsastaa hieman tätä kautta apuvalmentajan silmin, ennen kauden tärkeimpiä otteluita. Kausi alkoi heti kovilla kansainvälisillä otteluilla Valko-Venäjän Minskissä ja Puolan Torunissa. Kovista voitoista huolimatta jouduimme taipumaan harmittavasti Torunille viimeisen sekunnin heitolla. Saapuessamme Torunista, meitä oli vesisateessa myöhään arki-iltana vastaanottamassa parikymmentä fania Ojalan Pakarin pihalla. Tässä kohtaa viimeistään ymmärsin, että miten iso ja yhteinen asia koripallo Kauhajoella on.

Korisliiga kausi lähti käyntiin hieman yskähdellen. Tappioista huolimatta harjoituksissa laatu pysyi hyvällä tasolla. Se loi uskoa joukkueeseen siitä, että hyvä harjoittelu tulee vielä näkymään otteluissa. Ja niinhän se suunta pian kääntyikin ja yhteisen sävelen löydyttyä joukkue ylsi yhdeksän ottelun voittoputkeen. Vaikka muutoksia joukkueen kokoonpanossa on tapahtunut matkan varrella, on hyvä yhteishenki ja huumori säilynyt läpi pimeän ja sateisen talven.

Muutoksien tapahtuessa avautuu aina uusia mahdollisuuksia ja näihin mahdollisuuksiin pitää olla valmis tarttumaan, kuten esimerkiksi Mikael Laihonen teki joulukuussa Evan Yatesin siirryttyä Japaniin pelaamaan. Mikaelin upea ja ennakkoluuloton pelaaminen toi kaivatun piristysruiskeen koko joukkueelle, silloin kuin sitä tarvittiin.

Toivon mukaan olemme nyt löytäneet viimeiset palaset joukkueeseen ja me valmentajat uskomme, että olemme tosipelien lähestyessä entistä vahvempia. Tällä viikolla sulkeutuu myös siirtoikkuna ulkomailta tulevien pelaajien osalta ja muutamat joukkueet katsovat vielä mahdollisia lisäyksiä joukkueisiinsa ja tämä luonnollisesti vaikuttaa hieman joukkueiden voimasuhteisiin.

Taistelu kotiedusta ja pudotuspelipaikoista vielä tiivistyy, kun lähdetään runkosarjan viimeiselle neljännekselle. Odottavaisin mielin lähdemme pelaamaan ja parantamaan omaa tekemistämme, jotta olemme parhaimmillamme, kun huhtikuussa playoffit alkavat.

Tässä kohtaa pitää vielä muistaa kiittää Fanclubia, joka on kannustanut ja tukenut joukkuetta ylä- ja alamäessä. Respect! Nautitaan kaikki yhdessä, kun kauden parhaat pelit lähestyvät.

Koristerveisin Janne Hänninen

#oranssionmeidän #fearthebear