UUTISET

03.03.2020

KARHUBASKET KAUDEN NELJÄNTEEN VOITTOON KTP:STÄ

Karhubasket jatkoi kotivoittoputkea maanantaina (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket kasvatti kotivoittoputkensa 14 otteluun, kun se voitti maanantaina KTP:n lukemin 88-75 (39-27). KTP hävisi viime keväänä Korisliigan välierissä kauhajokisille otteluvoitoin 4-0. Maanantaina runkosarjan neljäntenä olevien kotkalaisten lähtökohtia heikensi härkämäisen vahvan JayVaughn Pinkston puuttuminen kokoonpanosta. Myös ykköstakamies Joonas Lehtoranta oli KTP:ltä sivussa. Karhubasketin kokoonpanosta puuttui takamies Cameron Jones.

Pelaajapuutteista huolimatta KTP aloitti terävästi. Cullen Russo (28/5) ja Kevin Langford (21/9/8) tekivät tilanteeksi vajaassa minuutissa 0-4. KTP olisi voinut karata isänniltä enemmänkin, mutta kotijoukkueen Okko Järvi (24/4/2) sekä kapteeni Bojan Sarcevic (18/5/10) pitivät oranssipaitoja vieraiden kyydissä. Skylar Spencerin (12/6) donkit ja Samme Givensin (12/9/2) kori siirsivät Karhubasketin avauskympin puolivälin jälkeen 15-11 johtoon. Mutta sitten ei tapahtunut mitään yli kolmeen minuuttiin kummassakaan kenttäpäädyssä, joten KTP lähti Topias Kuukkasen (5/1) kakkosen jälkeen 0-10 jaksolle. Se päättyi Joonas Timosen (3) kolmoseen, joten numeroiksi oli vaihtunut 15-21. Spencer onnistui vielä kakkosessa, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 17-21.

KTP:n Kevin Lanford oli kovassa heittovireessä (kuva: Erkki Hautaviita)
Okko Järvi ajoi tehokkaasti KTP:n korille (kuva: erkki Hautaviita)

Avauskympin lepsuilu vaihtui toisella kympillä hyvään puolustusasenteeseen, joten Karhubasket pelasti sillä turkkinsa. KTP ei saanut pallolle tilaa kotijoukkueen aggressiivisen puolustuksen keskellä. Kotkalaisten tehomies Byron Wesley (15/5/10) pysyi Lucky Jonesin (10/7) ja Antti Niskasen (3/2) pihdeissä. Kun puolustus pelaa, niin yleensä hyökkäyskin lähtee rullaamaan. Niin nytkin. Okko Järvi jatkoi tehokasta ajeluaan korille ja Mikael Laihonen (6/3/2) pisti pari peräkkäistä kolmosta pussiin. Toinen neljännes Karhubasketille 22-6, joten puoliajalle lähdettiin lukemista 39-27.

Karhubasket hölläsi puolustustaan toisella puoliajalla, joten KTP pysyi mukana. Langford naulasi kolmosia ja KTP löysi korille leikanneen Russon hyvin, joten koreja syntyi. Vieraat tulivat kolmen pisteen etäisyydelle kolmannen neljänneksen lopussa, joten kaikki oli mahdollista.

Kapteeni Sarcevic jakoi 10 syöttöä (kuva: Erkki Hautaviita)

Lopulta Karhubasket sai tehtyä tarvittavat korit. Onneksi KTP ei onnistunut kaikissa luomissaan kaukoheittopaikoissaan, muuten kauhajokiset olisivat olleet hätää kärsimässä. Bojan Sarcevic johti joukkuettaan varmoin ottein, ja Givens nosteli varmoja koreja. Oranssipaidat heittivät kakkoset 62 prosentilla säkkiin ja aiheuttivat KTP:lle 18 menetystä. Niitä olisi voinut hyödyntää tehokkaammin, mutta onneksi KTP:n heittoprosentit (2p 48 %, 3p 33 %) pysyivät kurissa, 24 syötöstä huolimatta. Summerin soidessa Karhubasket kirjasi seitsemännen perättäisen voiton lukemin 88-75.

– Tänään oli aika erikoinen peli, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies hämmästeli ottelun jälkeen. – Aloitimme heittämällä huonosti, vaikka saimme hyviä paikkoja. – Toisella neljänneksellä tuntui, että KTP:llä ei onnistu mikään ja me pelasimme samalla selkeästi pelin parhaan kympin. – Toisella puoliajalla soi omissa paljon ja KTP keräsi 24 syöttöä, mikä on meitä vastaan kova lukema. – Teimme Wesleyn kanssa Niskasen ja Lucky Jonesin myötä hyvää työtä. – Paljon pieniä asioita, joista huomasi, ettei keskittyminen ollut kohdallaan. – Tästä pitää parantaa, Koskimies painotti.

Janne Koskimies oli tyytyväinen Lucky Jonesin puolustukseen (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin neljäs voitto KTP:stä selkeytti asemia sarjataulukon kärkipäässä. Tasapisteissä olevat Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls ratkovat runkosarjan voiton. Tämä tapahtuu viimeistään joukkueiden viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa maaliskuun lopussa Helsingin Kisahallissa. Toki joukkueilla on panosta nyt jokaiseen runkosarjan kohtaamiseen. Karhubasket kohtaa kärkijoukkueet vielä kertaalleen. Gullsit Hesassa ja Vilppaan karhuluolassa.

Karhubasketin asema runkosarjan kolmantena on selkeä. Jos se voittaa viimeisistä yhdeksästä ottelusta kolme, niin KTP tai Pyrintö ei sitä saa sarjataulukossa kiinni. Sen jälkeen joukkue voi alkaa säästelemään pelaajia pudotuspeleihin. Toki voittamalla tietyt ottelut, voi se myös hieman vaikuttaa mahdolliseen puolivälierävastustajaan, joka löytyy melko varmasti kolmikosta Pyrintö, Kataja ja BC Nokia.

Karhubasket kohtaa seuraavaksi kotiluolassa ensi lauantaina Lapuan Kobrat. Runkosarjan paikallisottelut ovat menneet totutusti kauhajokisten tahdissa, mutta Kobrat tarvitsevat kipeästi sarjapisteitä, ettei taistelu sarjapaikasta Korihaiden kanssa mene tiukemmaksi. Lauantain ottelu alkaa kello 17 koulukeskuksen liikuntahallissa ja lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com.