UUTISET

01.03.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KTP

Karhubasket (25/9) palaa maanantaina kotiluolaan runsaan kahden viikon tauon jälkeen, kun Kotkan ylpeys KTP (20/13) liitelee Kauhajoelle. Joukkueet löytyvät sarjataulukon kolmannelta ja neljänneltä sijalta. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneet kauhajokiset ovat jo varmistaneet paikkansa kevään pudotuspeleihin. Sija kolmantena on tukeva, mutta jos KTP hakee voiton karhuluolasta, niin tilanne pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedun suhteen on vielä avoin. Karhubasketin neljäs voitto KTP:stä lähestulkoon sementoisi sen sijoituksen kolmanneksi, ja kasvattaisi samalla oranssipaitojen kotivoittoputken 14 otteluun.

Karhubasket palasi kentälle tauon jälkeen viime keskiviikkona Joensuussa. Kataja oli saanut kokoonpanoonsa vahvistuksen, sillä maajoukkueen takamies Jamar Wilson oli täydentänyt joensuulaisten kokoonpanon. Wilsonista huolimatta Karhubasket haki voiton lukemin 89-95, Samme Givensin (23/5/3) ja Cameron Jonesin (17/6/8) johdolla. Myös Okko Järvi (12/1/3) ja viimeisellä kympillä esiin astunut kapteeni Bojan Sarcevic (13/2/3) olivat hyvin esillä. Kauhajokiset hävisivät levypallot 39-26. Joensuulaiset 13 hyökkäyslevypalloa satuttivat kovasti, sillä niistä kotijoukkue teki Brandon Waltersin (19/9) johdolla 15 pistettä. Karhubasket upotti kakkoset 61 prosentin ja kolmoset 46 prosentin tarkkuudella. Kun vielä Kataja menetti pallon 16 kertaa, niin Karhubasket sai lähteä pitkälle kotimatkalla sarjapisteet mukana.

Sarjatauolle Karhubasket lähti 60-99 vierasvoitolla Lahdessa. Kaksi voittoa nostivat kauhajokisten saldon 18 vieraspelissä 12 voittoon ja kuuteen tappioon. Kotona oranssipaitojen meno on ollut vieläkin vakuuttavampaa. 13 perättäistä voittoa, edellinen kotitappio tuli lokakuulla. Viimeiset viisi peliä Karhubasket on pelannut ilman tappioita ja 10 edellisestä on tullut vain yksi tappio. Vuoden 2020 ainoa tappio tuli tammikuussa Korisliigan kärkeen lauantaina nousseen Salon Vilppaan vieraana lukemin 90-72.

Karhubasket on kohdannut KTP:n tällä kaudella kolme kertaa. Jokainen ottelu on päättynyt kauhajokisten voittoon. Kotkassa Steveco areenalla Karhubasket on ollut tiukemmalla, sillä lukemat ovat olleet 88-93 ja 89-95. Karhuluolassa lukemat olivat selvemmät, sillä marraskuun puolivälissä kauhajokiset voittivat 95-71. Karhubasketin voittoputki kotkalaisista on kasvanut seitsemään otteluun, sillä tämän kauden runkosarjakohtaamisten lisäksi, kauhajokiset veivät viime kevään välieräsarjan puhtaasti otteluvoitoin 4-0.

– KTP:n ensimmäinen peli tauon jälkeen Kobria vastaan oli ailahteleva, valmentaja Janne Koskimies aloittaa maanantain ottelun ennakoinnin. – Pinkstonin mahdollisesta puuttumisesta huolimatta he ovat edelleen isokokoinen joukkue, joka aiheuttaa meille oman haasteensa rotaation pyörittämiseen pelin aikana.

Karhubasketin kokoonpano: Skylar Spencer, Cameron Jones, Lucky Jones Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Samme Givens.

 

KTP on Korisliigan maratontaulukon ykkönen niin kausissa (63), otteluissa (2152) kuin voitoissakin (1215). Tällä kaudella KTP:n meno on taas ollut vahvaa valmentaja Tomi Kamisen johdolla. Kotkalaiset ovat sarjataulukossa neljäntenä eli kiinni viimeisessä pudotuspelin ensimmäisen kierroksen kotietupaikassa. Karhubaskettiin matkaa on 12 sarjapistettä eli kuusi voittoa. KTP takana sitä seuraa Pyrintö, mutta tamperelaiset kävivät sunnuntaina häviämässä Uudessakaupungissa, joten he eivät saaneet KTP:tä sarjapisteissä kiinni.

KTP on ollut vahva kotisalissa Steveco Areenalla, vaikka hävisikin viime perjantaina siellä Kobrille lukemin 88-94. Se ei ollut toivottu paluu tauolta, mutta pitää muistaa, että yksi KTP:n syömähammas ja härkämäisen vahva JayVaughn Pinkston pelasi vain viitisen minuuttia jalkavaivaisena ja jäi ilman pisteitä. Kobrat voittivat levyrit 35-39, eivätkä saaneet kaukoheittopeliä kulkemaan.

Vieraissa KTP on tällä kaudella pelannut 16 ottelua, joista on tullut seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota. KTP:n voitot ovat tulleet Nokialta, Uudestakaupungista, Lahdesta, Lapualta, Nokialta, Salosta ja edellisestä vierasotteluista Kouvolasta 7. päivä helmikuuta, jolloin se kaatoi Kouvot lukemin 85-95. Näistä vierasvoitoista voidaan alleviivata voitta Salosta, sillä se on Vilppaan ainoa kotitappio tällä kaudella.

Viimeiset viisi peliä KTP on pelannut kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. 10 edellisen kamppailun saldo on kuusi voittoa ja neljä tappiota. 19 voitto-ottelussa KTP on laittanut kakkoset sisään 60 prosentilla ja kolmoset 39 prosentilla. Tappiopelissä lukemat ovat pienemmät, eli kakkosissa 54 ja kolmosissa 27 prosenttia. Voittopeleissä syöttöjä on tilastoitu 18,3 kappaletta ja tappioissa 14,5 kappaletta. Menetyksissä on myös eroa, sillä voittopeleissä KTP menettää pallon 10,5 kertaa, kun tappiopeleissä tulee 12,2 menetystä.

Kun JayVaughn Pinkston (16,5/5,9/2,5) ei edellisessä ottelussa pystynyt pelaamaan, on epätodennäköistä, että hän pelaisi Kauhajoella. Kevin Langford (10,9/5,1/2,7) nautti hieman isommasta roolista. Cullen Russo (11,9/6,2) oli Kobria vastaan hyvässä vedossa alkupelistä, mutta hävisi kuvista pelin edetessä. Neljäs jenkki Byron Wesley (19,8/6,5/3,8) on useassa ottelussa ollut ratkaisemassa voittoa KTP:lle viimeisen neljänneksen kovilla ratkaisuilla.

Takamies Joonas Lehtoranta (8,6/3,1/3,1) on pelannut hyvää kautta, vaikka hänen pelaamisensa Kauhajoella on KTP:n ennakon epävarmaa. Eldar Skamo (6,6/3), Topias Kuukkanen (5,3/1,8) ja Michael Pounds (7,8/1,8) kuuluvat kaikki Kamisen pelaavaan kokoonpanoon. Tarvittaessa Kaminen antaa vastuuta myös Markus Rautasalolle (2,1), Janne Lehtorannalle (1,6) ja Emil Uotilalle (2,4).

– Hallitsevan mestarin kokoonpano on elänyt, mutta nyt se on lopullisessa muodossa ja joukkue on iskussa, KTP:n valmentaja Harri Laine kirjoittaa korisliiga.fi sivuston ennakossa. – Se seilaa kuuden ottelun voittoputkessa ja kotona he eivät ole hävinneet sitten lokakuun. – Perjantaina peli-ilme ei ollut meillä sitä mitä voittaminen edellyttää ja huomenna vastus on sarjan kärkitasoa, selkeä tason nosto paikka siis. – Lähdetään parantamaan tekemistä puolustuksen kautta ja pelaamaan ehjää 40 minuuttia.

KTP:n kokoonpano: Pinkston (GTD 50%), Wesley, Russo, Skamo, Pounds, Ja Lehtoranta, Rautasalo, Langford, Kuukkanen, Jo Lehtoranta (GTD 50%), Uotila.

 

Karhubasket – KTP maanantaina 2.3. Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30 alkaen.

Ennakkoon lippuja saa osoitteesta www.ennakkolippu.com. Salin ovet ja lipunmyynti avautuu maanantaina kello 17.