UUTISET

26.02.2020

KATAJA EI PYSTYNYT PYSÄYTTÄMÄN KARHUBASKETIN VOITTOKULKUA

Jamar Wilson oli mukana Katajn kokoonpanossa, mutta Bojan Sarcevicin johtama Karhubasket haki voiton Joensuusta (kuva: Erkki Hautaviita)

Korisliiga palasi tauolta keskiviikkona ja samalla alkoi runkosarjan viimeinen neljännes kohti kevään pudotuspelejä. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket palasi tauolta, kohdaten Kataja Basketin Joensuussa. Kataja oli vahvistunut tauolla maajoukkuetakamies Jamar Wilsonilla. Joensuulaiset olivat myös pitkästä aikaa ottelussa täydellä miehistöllä. Wilson tai tyhjä sairasosasto ei Katajaa auttanut, vaan oranssipaidat pääsivät pitkälle kotimatkalle 89-95 (40-42).

Kuten numerot osoittavat, niin ottelu oli tasainen koko 40 minuuttisen ajan. Karhubasket piti kuitenkin suurimman osan aikaa ohjaksia käsissään. Samme Givens (23/5/3) upotti kakkoset 100 prosentin tarkkuudella, kun vastassa oli pienempi puolustaja. Kolmoset Givens nakutti sukkaan 50 prosentilla (2/7). Okko Järvi (12/1/3) ajoi vahvasti Katajan korille. Karhubasket myös liikutti palloa kivasti, tilastoiden 22 syöttöä. Hyvistä paikoista heitto upposi ja kolmosten onnistumisprosentiksi muodostui 46. Heittopaikoista pääsivät vuorotellen nauttimaan Mikael Laihonen (6/3), Antti Niskanen (6/1/2) ja Eero Innamaa (5/1).

Samme Givens palkittii Karhubasketin parhaana (kuva: Erkki Hautaviita)

Kataja vei ottelun levypallot 39-26 ja erityisesti sentteri Brandon Walters (19/9) tuotti vieraille tuskaa. Walters haki hyökkäyspäästä viisi levyriä ja hänen johdollaan joensuulaiset haalivat niitä yhteensä peräti 13 kappaletta. Näistä Kataja teki 15 pistettä. Toinen piikki kauhajokisten lihassa oli liukas takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (21/3/11). Loukkaantumisen jälkeen parketille palanneen takamiehen hidastamista yritti vieraista useampi pelaaja, mutta tässä ei juurikaan onnistuttu.

Karhubasket oli välillä menossa menojaan, kun Kataja menetti palloja. Yhteensä niitä tuli joensuulaisille 16 kappaletta, joista Karhubasket rokotti 20 pisteellä. Vieraille menetyksiä tuli kahdeksan, joka on siedettävä lukema. Kataja kipusi takaisin peliin Aapeli Alasen (12/4) ja Jarekious Bradleyn (14/7) kolmosilla. Alanen tikkasi neljä kolmosta sisään ilman yhtään ohiheittoa, kun taas Bradley missasi kaksi kolmosta ja upotti neljä.

Jos Katajalla oli kokoonpanossa Jamar Wilson (4/6/5), niin Karhubasketilta kentällä viiletti uutena miehenä Lucky Jones (9/1). Wilson oli ollut pelaamatta parisen kuukautta, mutta saanut kaksi maaottelua alle viime viikolla. Valmistautumisaika ensimmäiseen Korisliigapeliin usean vuoden jälkeen oli lyhyt. Lucky Jones upotti yhdeksän pistettä ja toi kauhajokisille vaihtoehtoja molempiin kenttäpäätyihin. Valmentaja Janne Koskimies olikin tyytyväinen pelaajan ensiesiintymiseen. – Lucky pelasi hienosti ensimmäisessä ottelussa. – Ihan kaikki kuviot eivät vielä ole hallussa, mutta hän tuo heittouhkaa ja ajaa tarvittaessa korille. – Lisäksi hän löytää ajoista vapaat pelaajat heittopaikoista. – Puolustuspäässä hän voi puolustaa useamman pelipaikan pelaajia, Koskimies listasi tulokkaan vahvuuksia.

Lucky Jones Jr oli mukana ensimmäisessä Korisliigakamppailussa (kuva: erkki Hautaviita)

Päätösneljänneksellä Karhubasket piti Katajan takanaan kapteeni Bojan Sarcevicin (13/2/3) ja Cameron Jonesin (17/6/8) koreilla. Erityisesti Sarcevicin viimeinen kolmonen kulmasta, löi ottelulle sinetin viimeisellä kahdella minuutilla. Mikael Laihonen ja Skylar Spencer (4/3/2 torjuntaa) tekivät täyden työn Waltersin kanssa, mutta tällä kertaa Katajan sentteri vei pidemmän korren.

Cameron Jones nostamassa yhtä koreistaan (kuva: Erkki Hautaviita)

Voitto oli Karhubasketille kuudes perättäinen. Joukkue on tukevasti sarjataulukon kolmantena, kun kauhajokisilla on runkosarjaa pelaamatta 10 ottelua. Sarjataulukon kärjessä Gulls ja Vilpas ovat myös kovassa kunnossa, joten oranssipaidat voivat keskittyä kolmannen sijan varmistamiseen.

Entistä lähempänä tuo paikka on, jos Karhubasket voittaa seuraavan ottelun ensi maanantaina kotiluolassa. Maanantaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalliin saapuu sarjassa neljäntenä oleva KTP. Jos KTP kaatuu kello 18.30 alkavassa ottelussa, niin kolmospaikka on lähellä varmistua jo hyvissä ajoin ennen huhtikuun 7. päivä pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta. Se olisi samalla Karhubasketin 14 perättäinen kotivoitto.

Lippuja ennakkoon maanantain kamppailuun saa osoitteesta ennakkolippu.com tai käymällä Kauhajoen Kesportissa.