UUTISET

16.02.2020

KARHUBASKET SARJATAUOLLE VOITOLLA LAHDESTA

Samme Givens johdatti oranssipaitojen näytöstä Lahdessa (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket ja Lahti Basketball pääsivät sarjatauolle muita joukkueita myöhemmin. Lauantaina Lahti Energia Areenalla pelattu ottelu oli oranssipaitojen näytöstä. Vieraat purjehtivat 60-99 (31-49) voittoon ja tarjosivat samalla Lahteen lähteneille faneille kunnon karkelot.

Samme Givens (18/3/2) ja Skylar Spencer (15/11/4 torjuntaa) tekivät parissa minuutissa taululle lukemat 0-5. Taylor Johns (15/7/4) ja Vesa Mäkäläinen (2/5) herättivät lahtelaiset peliin. Tuomas Hirvonen (8/2/3) avasi oman pistetilinsä ja Logan McLanen (6/4) kakkonen avauskympin puolivälissä siirsi Lahden 8-7 johtoon. Johnsin vapari lisäsi isäntien johdon kahteen pisteeseen, mutta siitä eteenpäin kentällä oli vain yksi joukkue. Karhubasket vetäisi runsaassa minuutissa 0-9 jakson, jonka pisti liikkeille Eero Innamaa (7/4). Kapteeni Bojan Sarcevic (5/3/4) onnistui kolmosessa ja nopeasti lukemat olivat 9-16. Lahti kokoontui aikalisälle, mutta se ei auttanut. Spencer hallitsi ilmatilaa ja Lahden heitot kolisivat rautoihin, joten ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 13-21.

Arnold Fripp Jr (9/4) teki avauspisteensä Korisliigassa toisen kympin alkuun. Fripp oli kokoonpanossa, koska uuden pelaajan Lucky Jonesin paperit eivät olleet saapuneet Kreikasta ennen ottelua. Arttu Saarijärvi (8/2/2) ja Johns tekivät korit, joten lukemissa 17-23 Janne Koskimies kutsui vieraat aikalisälle. Sen jälkeen pari minuuttia menivät Karhubasketille 2-11. Antti Niskanen (6/2) upotti kolmosen, Cameron Jones (13/3/5) pyöri joka puolella kenttää ja Okko Järven (17/4/3) kolmosen jälkeen Petri Velling otti aikalisän tilanteessa 19-34. Tahti ei muuttunut, vaan Mikael Laihosen (4/7) vaparit sekä donkki kasvatti eron 20 pisteeseen. Lopulta puoliajalle lähdettiin lukemista 31-49.

Arnaold Fripp Jr teki avauspisteet Korisliigassa (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannen kympin alussa ero kasvoi 29 pisteeseen. Spencer haki miltei jokaisen levypallon hyökkäyskorilla ja Niskanen sekä Järvi onnistuivat kolmosissa. Devante Wallacen (12/3/2) onnistumiset toivat lahtelaisille pientä lohtua, mutta isossa kuvassa vieraat olivat joka osa-alueella muutaman askeleen edellä. Kolmas neljännes päättyi lukemiin 49-76.

Viimeiselle kympille ei panosta jäänyt. Koskimies jakoi vastuuta tasaisesti ja jokainen mukana ollut pelaaja pääsi pisteille. Lopussa kolisteltiin korirautoja urakalla, joten päätöslukemiksi tuli 60-99.

Karhubasket voitti levypallot 37-45 ja se menetti pallon vain kahdeksan kertaa. Kun lahtelaisille menetyksiä tuli peräti 22, niin voittajasta ei ollut epäselvyyttä. 45 levypallosta peräti 15 tuli hyökkäyskorilla ja Skylar Spencer poimi niistä kahdeksan. Lahden tuskaa lisäsi vielä kaukoheittopeli, sillä isäntien ensimmäinen kolmonen upposi vasta 27 minuutin jälkeen. Kokonaisuudessaan Lahden kolmoset upposivat 14 prosentin tarkkuudella (2/14). Karhubasket sai 19 syötöllä luotua hyviä paikkoja, joten kakkoset upposivat 56 ja kolmoset 33 prosentin tarkkuudella.

Laihonen lähdössä donkkiin (kuva: Erkki Hautaviita)

– Oman joukkueen peli oli juuri sitä mitä ammattilaisjoukkueelta odotan, Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Täytyy antaa siitä pelaajille tunnustusta. – Ensimmäisellä jaksolla viisi menetystä, mutta kun pääsimme niistä eroon niin hyökkäys toimi hyvin. – Puolenkentän puolustuksessa varsinkin olimme hyviä. – Toiselle puoliajalle saimme vielä hyvän alun ja sen jälkeen peli oli jo pelattu. Saimme myös hyvin Frippiä sisään ja Thomas Vehmanen pelasi mukavasti, Koskimies myhäili.

Edessä on nyt 11 päivän tauko, jonka aikana tehdään viimeiset viilaukset peliin, ennen 11 ottelun puristusta kohti pudotuspelejä. Karhubasket on tukevasti sarjataulukon kolmantena. Edellä Gulls ja Vilpas ratkovat runkosarjan voiton. Takana KTP on jäänyt 10 pisteen etäisyydelle ja Pyrintö on kauhajokisia 14 pistettä perässä.

Tauon jälkeen Karhubasket jatkaa pelejä keskiviikkona 26. päivä Joensuussa, jossa se kohtaa Katajan. Seuraava kotiottelu on vuorossa maanantaina 2. päivä maaliskuuta, kun karhuluolaan saapuu KTP.