UUTISET

09.02.2020

KARHUBASKET HAKI VOITON TURUSTA

Karhubasketin korin alla oli ahdasta (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket haki kauden kymmenennen vierasvoiton lauantaina Turusta, kun se voitti Ura Basket eGameStarsin lukemin 80–93 (33-41).

Kauhajokiset ottivat hallinnan heti alussa. Okko Järvi (10/4/2) upotti kolmosen, tammikuun kuukauden pelaajaksi valittu Cameron Jones (19/3/9) kakkosen ja Skylar Spencerin (14/12/2) kori teki tilanteeksi 7-0, runsaan kahden minuutin kohdalla. Ura Basket tuli peliin mukaan Dustin Thomaksen (25/12/5) koreilla. Thomas pussitti kuusi pistettä putkeen ja Joona Airannen (3) kolmonen siirsi Uran 11-9 johtoon, avausneljänneksen puolivälin jälkeen. Mikael Laihonen (11/3) palautti vieraat piikkipaikalle kolmosella ja hetkeä myöhemmin Eero Innamaan (8/2) kolmonen teki lukemiksi 11-15. Spencerin ja Bojan Sarcevicin (5/6/5) kakkoset päättivät ensimmäisen kympin lukemiin 11-19.

Cameron Jones jatkoi vahvoja esityksiä ja jakoi yhdeksän syöttöä (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisen kympin alkupuolella Sarcevicin kolmonen kasvatti Karhubasketin etumatkan 10 pisteeseen. Trey Niemi (4) ja Ville Hänninen (7/1/2) pystyivät hiukan auttamaan Thomasia, eivätkä vieraat päässeet lopullisesti karkuun. Hieman ennen kympin puoliväliä Laihonen onnistui toisessa kolmosessa, jopa piirsi Kupittaan palloiluhallin valotaululle lukemat 18-31. Samassa Kristian Palotie kutsui kotijoukkueen aikalisälle. Jaytornah Wisseh (2/2/7) ja Darious Moten (14/7) heräsivät henkiin, lyöden alkutahdit Uran kirille. Marius van Andringa (9/3 syöttöä) upotti kolmosen, ja Tre’Shaun Fletcherin (13/5) donkki teki lukemiksi 30-37. Samme Givens (21/14) pystyi hieman lyömään kiilaa kotijoukkueen rynnistykselle, mutta Thomasin kolmonen kavensi eron kuuteen pisteeseen. Spencerin kakkonen päästi joukkueet puoliajalle lukemissa 33-41.

Kolmannen neljänneksen alussa ero pyöri kuuden seitsemän pisteen tuntumassa. Puolivälin jälkeen Antti Niskanen (5/2/2) upotti kolmosen, mikä siivitti Karhubasketin karkumatkalle. Vajaan kolmen minuutin pätkän vieraat veivät 0-11 ja teki tilanteeksi 51-68. Uran aikalisän jälkeen Cameron Jones vielä upotti kolmosen, joten eroa oli jo 20 pistettä. Moten piti kotijoukkuetta pystyssä ja hänen kakkonen päätti kympin tilanteeseen 56-73.

Päätösneljänneksen alussa Ville Hännisen viisi pistettä antoivat kotiyleisölle pientä toivonkipinää. Janne Koskimies otti aikalisän, pysäyttääkseen Uran kirin heti alkuunsa. Se toimikin, sillä kauhajokiset tiivistivät hieman puolustustaan ja Samme Givens urakoi tarvittavat pisteet. Ura Basket ei enää pyristellyt vastaan, vaan Karhubasket sai viedä kaksi sarjapistettä mukanaan lukemilla 80-93.

Samme Givens (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket dominoi ottelussa levypalloja Samme Givensin ja Skylar Spencerin johdolla. Ne menivät vieraille 34-49. Kauhajokiset hakivat peräti 18 hyökkäyslevypalloa, joista se teki 52 pistettä. 23 syöttöä tuottivat tukun hyviä heittopaikkoja, mutta tällä kertaa kolmoset upposivat vain 33 prosentin tarkkuudella. Kahdeksan menetystä on siedettävä lukema. Uralle menetyksiä tuli 13 kappaletta.

– Pelissä oli hyviä asioita, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Meidän kokeneempien pelaajien rutiini suoritus riitti tänään voittoon. – Välillä mietin, että tästä voi tulla tosi vaikea peli, kun tuntui, että heidän hyvät heittäjät saivat hyviä heittopaikkoja. – Tämä peli olisi voinut mennä tiukaksi. Pelissä oli sellaisia hetkiä johon en ole tyytyväinen. – Mutta täytyy myös muistaa, että olemme pelanneet hetken aikaan kolmella vahvistuksella, Koskimies lopetti.

Toden totta Karhubasket on pelannut hetken kolmella jenkillä, mutta se ei ole kentällä näkynyt. Muut pelaajat ovat saanet runsaasti vastuuta ja se toivottavasti kantaa hedelmää ratkaisupelin lähestyessä. Suurin vaikutus pelaajapulalla on ollut harjoituksissa. Nyt kuitenkin on pelaajapuolella tapahtumassa ratkaisuja, joista tiedotetaan heti, kun asiat ovat selvillä.

Karhubasket kohtaa keskiviikkona kotiluolassa Kouvolan Kouvot ja lähtee hakemaan jo 13 perättäistä kotivoittoa.