UUTISET

14.02.2020

KARHUBASKET ON SOLMINUT SOPIMUKSEN LUCKY JONESIN KANSSA

Karhubasket on täydentänyt joukkuettaan uudella pelaajalla. Kreikan pääsarjasta kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittaneeseen joukkueeseen liittyy 198 senttinen laituri Lucky Jones. 26 vuotias Jones on jo saapunut Kauhajoelle ja tehnee debyyttinsä Korisliigassa tulevana lauantaina, kun Karhubasket kohtaa vieraskentällä Lahti Basketball joukkueen. Jonesin paperit ovat lähteneet Kreikasta Suomea kohden ja jos ne tulevat koripalloliittoon FiBa:n kautta ennen kello 17, niin huomenna kentällä saatetaan nähdään uusi pelaaja numerolla 2.

Jones aloitti kauden Saksan Bundesliigassa Medi Bayreuth joukkueessa. Siellä hän teki tilastoihin kuudessa ottelussa tehot 5,3 pistettä, 2,7 levypalloa ja 1,5 syöttöä. Lisäksi hän pelasi kuudessa Europe Cupin ottelussa (4,7/3,8) ja yhdessä Saksan Cupin ottelussa (6/3). Saksasta matka jatkui Kreikkaan ja Ionikos Nikaias BC joukkueeseen, jossa ennen siirtymistä Suomeen hän ehti pelata kolme ottelua. Kreikan pääsarjassa tilastoihin kirjattiin 10,3 pistettä, 6 levyriä ja yksi syöttö.

Lucky Jones pelasi yliopistokoripalloa NCAA:n I-tasolla Robert Morrisin joukkueessa vuosina 2011-2015. Yhteensä otteluita kertyi 136 kappaletta, joista avausviisikossa hän oli 95 kertaa. Kaikkien otteluiden pistekeskiarvo oli 12 pistettä ja 6,2 levypalloa. Parhaalla kaudella 2014-2015, joka oli samalla hänen viimeinen yliopistokautensa. Jones teki näissä 31 otteluissa 14,3 pistettä ja poimi 5,9 levypalloa.

Jonesin ammattilaisura käynnistyi Belgian pääsarjassa Liege Basket joukkueessa kaudella 2015-2016 tehoilla 14,3 pistettä, 5,2 levypalloa ja 1,5 syöttöä. Kaudella 2016-2017 hän pelasi Ranskan pääsarja Jeep Elitessä Hyeres-Toulon joukkueessa 11 ottelua (5,8/4,2/1,4) ja Kreikan pääsarjassa ASP Promitheas Patrasin joukkueessa 14 ottelussa (10,7/5,4). Kaudella 2017-2018 hän jatkoi Kreikan pääsarjassa PAOK BC:n riveissä. Sarjaotteluissa pelejä tuli 32 kappaletta tehoilla 7,9 pistettä ja 5,1 levypalloa. Lisäksi Paok pelasi Koripallon mestarienliigaa eli BCL:ää 16 ottelun verran. BCL:ssä tilastoihin tuli rivi 9,3 pistettä, 5,8 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

Kaudeksi 2018-2019 joukkueeksi vaihtui Kreikan pääsarjassa Aris BC. Siellä otteluita tuli 26 kappaletta (10,9/3,5/2,1) ja Aris oli mukana myös BCL:n karsinnassa neljän ottelun verran (11,5/5/1,3) ja pelit jatkuivat sen jälkeen Europe Cupissa kuuden ottelun ajan (11,5/3,7/2,2).

– Yritimme saada Luckyn meille jo kuukausi sitten, kun saimme kuulla, että hän on lähdössä Saksan Bayreuthista, Janne Koskimies taustoittaa. – Silloin hän oli kuitenkin jo ehtinyt tehdä sopimuksen Kreikkaan. – Pian pelaajan agentti otti meihin uudelleen yhteyttä ja kysyi olemmeko vielä kiinnostuneita, koska tilanne Kreikan joukkueessa on sekava. – Sen jälkeen olemme noin kolmen viikon ajan neuvotelleet sopimuksen purusta ja lopulta Lucky päästettiin lähtemään.

– Haimme hyvää puolustuspään pelaajaa, joka pystyy olemaan hyökkäyksessä tehokas ilman, että tarvitsee paljon palloa käsiinsä. – Lisäksi kriteerinä oli, että kokemusta Euroopan sarjoista on oltava. – Tarjolla oli muutamia muitakin ihan kovan cv:n omaavia pelaajia, mutta meille on jo hyvä joukkue kasassa, joten viimeisen vahvistuksen kohdalla piti miettiä tarkkaan, ettei tämä pelaaja ole liian dominoiva ja siten sotke toimivan joukkueen dynamiikkaa.

– Uskon Luckyn tuovan meille lisää levypallovoimaa, kovuutta puolustukseen ja toivottavasti myös vähän Kauhajoen liikuntahallin yleisön sytyttäjää, Koskimies toivoo.