UUTISET

10.02.2020

ARNOLD FRIPP JR SIIRTYY KARHUBASKETTIIN

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on täydentänyt joukkuettaan Arnold Fripp Jr:llä. 201 senttinen laituri on pelannut alkukauden Forssan Koripojissa. FoKoPo:ssa hän on ollut mukana 15 ottelussa ja tehnyt tilastoihin rivin 22,4 pistettä, 9,3 levyriä, 1,3 syöttöä ja 1,3 torjuntaa. Hän on upottanut kakkoset 54,3 prosentin ja kolmoset 33,3 prosentin tarkkuudella. Vaparit Fripp on nakuttanut koriin 82,7 prosenttisesti. Frippin sopimus kattaa kauden 2019-2020 loppuun saakka.

Yliopistokorista Fripp pelasi Coppin Stateissa kausilla 2013-2014 ja 2014-2015. Kaudella 2014-2015 hän kuului joukkueen aloitusviisikkoon kaikissa 31 ottelussa ja tilastoihin syntyi rivi 11,7 pistettä ja 5,6 levypalloa. Pelitilanne heitot hän upotti 42 prosentilla ja kolmosissa tarkkuus oli 37 prosenttia.

Ennen tätä kautta Fripp on pelannut useamman kauden ammattilaisena. Viime kaudella hän pelasi Ranskassa NM2-sarjassa eli nelostasolla. Joukkueena oli Marseille, jossa pisteitä syntyi 21,2 ja levypalloja 7,7 ottelua kohden. Ranskaa edelsi kausi Mattersburgin joukkueessa Itävallassa, jossa joukkueensa kakkostasolla oli BK Mattersburg Rocks (20,2/8,8/1,1).

Ammattilaisura lähti käyntiin Kolumbiassa vuonna 2016. Joukkueena oli Piratas De Bogota (15,4/8,9/2,2). Kaudella 2016-2017 ura jatkui Luxemburgissa ja BBC Grengewald Hostert joukkueessa (22,6/8,8/1,8 torjuntaa).

Tämä kauden parhaan pelinsä Fripp pelasi FoKoPo:n asussa joulukuun 18. päivä HNMKY:tä vastaan. Silloin hän teki 37 pistettä, poimi 14 levypalloa, jakoi 4 syöttöä ja torjui 4 kertaa, teholuvun ollessa kova 48. Fripp Jr liittyy Karhubasketin kokoonpanoon, koska Juan Davis Jr on vielä sivussa viikkoja alavartalovamman takia. Fripp saapui Kauhajoelle sunnuntaina ja hänen pitäisi olla kentällä keskiviikkona numerolla 7, kun oranssipaidat kohtaavat kotiluolassa viime kevään finaalivastustaja Kouvolan Kouvot.

– Juan Davisin loukkaantumisen jälkeen meillä on ollut vain kolme ison pään pelaajaa, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies harmittelee. – Vaikka olemme pystyneet ottamaan viime otteluista voittoja, niin tämä tilanne ei tietenkään ole pidemmän päälle kestävä. – Nyt Arnoldin tulon myötä saamme pelaajat taas harjoituksissa omille pelipaikoilleen. – Laituriosastolle on edelleen tulossa yksi uusi pelaaja, josta meillä on toivottavasti tiedotettavaa jo lähiaikoina, Koskimies toivoo.

Lippuja keskiviikon peliin saa ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com.