UUTISET

13.02.2020

KARHUBASKETIN KOTIVOITOT SAIVAT JATKOA

Kapteeni Sarcevic oli tällä kertaa pisteidentekoroolissa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket nappasi jo 14 perättäisen kotivoiton Korisliigassa, kun viime kevään finaalivastustaja Kouvolan Kouvot olivat saapuneet karhuluolaan keskiviikon kierroksella. Ennen ottelua Cameron Jones palkittiin Korisliigan kuukauden pelaajana Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholmin toimesta. Tämä sytytti kotiyleisön kannustamaan ja heidän riemukseen Karhubasketin voitto kirjattiin lukemin 94-86 (47-40).

Cameron Jones pokkasi kuukauden pelaajapalkinnoksi Suunto kellon (kuva: Erkki Hautaviita)

Samme Givens (21/9/5) ja Okko Järvi (14/6/5) tekivät vajaassa minuutissa lukemiksi 5-0. Vieraat saivat kuparisen rikki, mutta Tuomas Oja kutsui Kouvot aikalisälle vain kolmen pelatun minuutin jälkeen, kun Cameron Jones (19/3/5) upotti ensin kolmosen ja tarjoili sitten Skylar Spencerille (10/6/2 torjuntaa) herkkusyötön, joka teki tilanteeksi 10-5. Tämä herätti vieraat. David Gonzalvez (11/3/3) ja Kevin Johnson Jr (15/8/2) kuroivat eron pisteeseen (13-12). Oranssipaidat kuitenkin vastasivat 7-0 jaksolla, jonka kruunuksi kapteeni Bojan Sarcevic (20/1/2) naulasi kolmosen sukkaan. Mutta Kouvot tulivat taas pinnan päähän väkivahvan Derrick Bardenin (25/7/3) johtamana. Tasoihin tai rinnalle kouvolalaiset eivät päässeet ja Sarcevicin kakkonen päätti avauskympin lukemiin 24-22.

Karhubasket aloitti taas terävästi ja pääsi rakentamaan muutaman pisteen etumatkan. Kouvojen aikalisä toimi jälleen ja Bardenin tarkat kaukoheitot toivat vieraat tilanteeseen 32-29. Korijoukkue lähti sitten pienelle karkumatkalle Antti Niskasen (8/2) sytyttämänä. Ero kasvoi 11 pisteeseen (40-29). Kouvot vievät puoliajan viimeiset runsaat neljäminuuttia 4-8, joten tauolle poistuttiin lukemissa 47-40.

Karhubasket tili hallussaan noin 10 pisteen etumatkaa kolmannen neljänneksen alkupuoliskon. Barden päätti kaventaa eroa ja tarkkakätinen Avery Woodson (22/3) loi paikkoja itselleen, joten nopeasti oltiin tilanteessa 57-54. Joukkueet vaihtelivat saman arvoisia pistesuorituksia, mutta ihan kympin päätöshetkillä Cameron Jonesin kori ja onnistunut vapari Niskasen hyökkäyslevypallon jälkeen vei pelin päätösneljännekselle lukemissa 68-61.

Karhubasket venytti etumatkansa 12 pisteeseen, upottamalla kolme kolmosta putkeen. Kouvot kokoontuivat aikalisälle, mutta sen jälkeen Sarcevic teki kahdella vaparilla lukemiksi 81-67. Karhubasketin pari harmillista menetystä olivat päästämässä vieraita mukaan peliin, mutta Givens sekä Sarcevic pitivät isännät 13 pisteen etumatkalla, kun aikaa oli jäljellä kolmisen minuuttia. Karhubasket hukkasi pelivälineen jälleen pari kertaa putkeen, joten Severi Kaukiainen (11/3 syöttöä) ja Barden kavensivat eroa. Woodson ja Johnson osuivat vielä kolmosissa, mutta kahdeksaa pistettä lähemmäksi Kouvot eivät enää päässeet. Loppulukemat olivat 94-86.

Joukkueet tasasivat levypallot 31-31. Karhubasket roikotti vieraita mukana, menettämällä pallon 14 kertaa. Menetyksistä yhdeksän tuli toisella puoliajalla. Kouvot myös upottivat 15 kolmosta 29 yrityksestä, joka antaa onnistumisprosentiksi erinomaisen 51,7. Karhubasket iski Kouvon kolmensekunninalueelta 58 pistettä, peräti 80,6 prosentin tarkkuudella. Kakkoset upposivat tarkasti myös hieman kauempaa, sillä niiden onnistumisprosentti oli huima 75. Vaparit upposivat 100 prosenttisesti, ja kun kolmosten prosentti oli 39,1, niin tarkempi heittotyöskentely ratkaisi voiton kauhajokisille.

Samme Givens nakutti Karhubasketin kovimman pistelukeman 21 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

– Pitää nostaa hattua Kouvoille, sillä heillä on kolme tosi kovaa heittäjää, jotka voivat tehdä itselleen paikan, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Woodson, Gonzalvez ja Barden. – Teimme heidän kanssa hyvää työtä, mutta he laittoivat pallot sisälle todella tarkasti. – Kouvot heitti paljon kolmosia ja hyvällä prosentilla. – Meillä hyökkääminen oli monipuolisempaa ja löysimme sellaisia juttuja jotka toimivat. – Meidän pelaajat pystyvät muuttamaan peliä pelin sisällä helposti, mihin olen tyytyväinen. – Spencer rupeaa pääsemään kuntoon ja Jumppa Niskanen pitää nostaa esiin. – Lisäksi Bojan otti tänään vähän enemmän omia ratkaisuja, Koskimies kiitteli omiaan.

Kun Korisliiga on hiljentymässä tauolle, niin Karhubasket kohtaa vielä ensi lauantaina Lahti Basketballin vieraissa. Taukoa on luvassa runsas viikko, sillä oranssipaitojen seuraava peli on ohjelmassa keskiviikkona 26. helmikuuta, jolloin se kohtaa Katajan vieraissa. Tauosta huolimatta Janne Koskimies ei luvannut joukkueelleen lomapäiviä. – Arnold Fripp Jr tuli meille Forssasta ja on nyt pääsemässä sisään kuvioihin, Janne Koskimies kertoo. – Myös toinen pelaaja on liittymässä joukkueeseen, joten tarvitsemme hyviä yhteistreenejä, jotta olemme tauon jälkeen iskussa. – Toki pelaajat saavat muutaman päivän huilata, Koskimies lupasi.

Lahdessa Karhubaskettia on tukemassa fanibussillinen kannustajia, joten kannustusta ei tule puuttumaan. Kun uuden vahvistuksen paperiasiat ovat kunnossa, niin hankinnasta tiedotetaan. On mahdollista, että kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneella joukkueella on lauantaina uusi nimi kokoonpanossa.