UUTISET

05.02.2020

KARHUBASKETILLE KAHDESTOISTA PERÄTTÄINEN KOTIVOITTO

Okko Järvi johdatti Karhubasketin kotivoittoon (kuva: Erkki Hautaviita)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket lähti keskiviikkona hakemaan kahdettatoista perättäistä kotivoittoa, kun vieraaksi oli saapunut Uudenkaupungin Korihait. Kauhajokiset ottivat komennon heti alussa, mutta Hait pistivät vastaan lähes kolmekymmentä minuuttia. Lopulta Karhubasketin voitto kirjattiin numeroin 92-76 (42-37).

Molemmat joukkueet kolistelivat korirautoja ensimmäisen minuutin, mutta sitten isännät ottivat komennon Korisliigan tammikuun pelaajaksi valitun Cameron Jonesin (15/6/4) johdolla. Jones riisti pallon kaksi kertaa ja laittoi pallon molemmilla kerroilla koriin. Samme Givens (15/6/3/3 torjuntaa) upotti kolmosen ja Jones heti perään toisen, joten hieman alle kolmessa minuutissa oltiin lukemissa 10-0, ja Haiden valmentaja Jarno Nikula kutsui joukkueensa aikalisälle. Henri Ventoniemi (12/7/2) ja Kevin Ware saivatkin vieraiden pistetilin auki. Entisessä kotihallissa pelannut Ware upotti toisen kolmosen, joten avauskympin puolivälissä oltiin lukemissa 17-8. Hait kavensivat eron kuuteen pisteeseen, mutta sitten Skylar Spencer (19/10/3) esitti valikoiman näyttäviä donkkeja Bojan Sarcevicin (9/2/11) tarjoiluista, joten ero venähti 13 pisteeseen. Donkkien väliin mahtui myös Sarcevicin onnistunut kolmonen. Mikael Laihosen (9/3) ja Spencerin korit päättivät neljänneksen lukemiin 31-18.

Cameron Jones tahditti pelin käyntiin ensimmäisellä kympillä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket piti hallussaan yli 10 pisteen etumatkaa, kunnes kympin puolivälissä kotijoukkueen hyökkäyspeli sakkasi. Hait muuttivat hieman puolustustaan ja menetyksiä alkoi kerääntyä. Nicholas Banyard (18/8) käynnisti vieraiden 0-11 jakson, jonka päätteeksi Vesa Heinosen (2/4/2) kakkonen teki lukemiksi 39-37. Janne Koskimies yritti pysäyttää Haiden rynnistystä kahdella aikalisällä, mutta ne eivät vieraita hidastaneet. Bojan Sarcevic päätti kauhajokisten pitkän korittoman jakson kolmosella ja joukkueet poistuivat puoliajalle lukemissa 42-37.

Kolmannen neljänneksen alussa Spencer ja Jones kasvattivat eron 10 pisteeseen. Hait tulivat kuitenkin kympin puolivälissä kahden pisteen etäisyydelle, lukemiin 51-49. Sitten Karhubasket vei parin minuutin jakson 8-0 ja ero kasvoi 11 pisteeseen. Richaud Packin (17/3) kakkonen päätti kympin lukemiin 66-57.

Viimeisellä kympillä kotijoukkue painoi kaasupoljinta, eikä vierailta löytynyt paukkuja vastaamaan. Okko Järvi ja Samme Givens viimeistelivät tehokkaasti, joten isännät menivät menojaan. Ernest Zeiglerin (1272/2) korit olivat Haille laiha lohtu ja kolmessa minuutissa tilanteeksi tuli 80-60. Vaikka peli ratkesi tuohon, niin vieraat eivät luovuttaneet, vaan yrittivät loppuun asti. Karhubasketin rutiini oli kuitenkin liikaa, joten isäntien 12 perättäinen voitto kirjattiin lukemin 92-76.

Samme Givens jatkoi hyviä otteita (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket voitti levypallot 40-38, mutta menetti pelivälineen peräti 18 kertaa. Korihaille menetyksiä tuli 16 kappaletta. Vieraat tekivät 18 pistettä oranssipaitojen menetyksistä. Suurin ero joukkueiden välille tuli hyökkäyspään pallon liikkeestä. Karhubasket liikutti palloa iloisesti ja tilastoi 27 syöttöä. Näin joukkue sai rakennettuja hyviä heittopaikkoja, upottaen kolmoset 50 prosentin ja kakkoset 51 prosentin tarkkuudella. Myös toisen puoliajan hyökkääminen kohti koria avaisi parempia tekopaikkoja. Hait upottivat kakkoset 46 prosentilla ja kolmoset 30 prosenttisesti. Hait hakivat 15 hyökkäyslevypalloa, joista tekivät runsaasti pisteitä. Nämä levyrit ajoittuivat hetkiin, kun Spencer oli vaihdossa. 28 minuuttia pelannut Spencer oli lukemassa +28 +/-tilastossa.

Skylar Spencer liiteli pelissä omissa korkeuksissaan (kuva: Erkki Hautaviita)

– Alku oli ehkä liiankin hyvä, kun saimme nopeasti eroa aikaan ja vastustaja otti aikalisän, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Ehkä Hait eivät olleet valmiina, eikä meidän pitänyt alussa tehdä mitään ihmeitä. – Toisella kympillä teimme vain 11 pistettä, emmekä löytäneet heidän puolustuksesta oikeita paikkoja hyökätä. – Siirtelimme vastuuta ja huonommassa asemassa oleva pelaaja joutui ottamaan ratkaisuja ja hakkasimme päätä seinään. – Puoliajalla meillä oli nolla vaparia ja puhuimme siitä, sekä pallon liikkeestä. – Sitten meille avautui parempia paikkoja ja saimme 15 vapaaheittoa. – Hait pelasivat sitkeästi, mutta saimme pari riistoa mitkä käänsivät peliä meille. – 27 syöttöä on kova lukema, mutta emme ehkä olleet puolustuksessa riittävän kurinalaisia, vaikka pidimme vastustajan tavoitteen mukaan joka kympillä alle 20 pisteessä, Koskimies pohti.

Karhubasket pelasi keskiviikkona kolmella jenkillä, koska Juan Davis Jr on sivussa arviolta 6-8 viikkoa. – Katselemme koko ajan pelaajamarkkinoita ja tarkoitus olisi saada uusi mies mukaan nopeasti, Janne Koskimies valotti tilannetta. – Mitään nopeaa ratkaisua ei tehdä, sillä haluan, että uusi pelaaja sopii hyvin joukkueeseen, ettei loistavasti toimiva kemia vaarannu.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa lauantaina, kun se kohtaa Ura Basketin Turun Kupittaalla. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi keskiviikkona, kun Kouvolan Kouvot saapuvat koulukeskuksen liikuntahalliin.