UUTISET

13.01.2020

KARHUBASKET VOITTOON PAIKALLISPELISSÄ

Lapualaiset eivät päässeet oranssista muurista läpi kentällä tai katsomossa (kuva: Erkki Hautaviita)

Kauden kolmas Korisliigan paikallisottelu Karhubasketin ja Kobrien välillä ei tuonut muutoksia joukkueiden voimasuhteisiin, sillä kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneet oranssipaidat hakivat maanantaina selvän 71-89 (27-55) voiton Lapuan urheilutalolta. Paikalla Lapualla oli yli 200 oranssiasuista ja äänekästä fania, jotka siivittivät kauhajokiset hyvään lentoon.

Kobrien hyvät otteet pelissä voi tiivistää runsaaseen minuuttiin, jonka aikana Kobrat menivät Julien Lewisin (13/5) ja Reggie Keelyn kolmosilla (10/7/4) 6-0 johtoon. Sitten kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue. Okko Järvi (24/3) nakutti 10 pistettä putkeen, eikä lapualaiset saaneet pistettäkään, joten muutamamassa minuutissa tilanne oli 6-10. Sitten vieraista pisteentekovastuun otti Mikael Laihonen (7/1/2), pussittamalla seitsemän seuraavaa pinnaa. Eero Innamaan (8/2/2) kolmonen päätti avausneljänneksen lukemiin 11-22.

Mikael Laihonen jatkoi hyviä otteita (kuva: Erkki Hautaviita)

Sama meno jatkui toisella kympillä. Antti Niskanen (0/7) teki hyvää duunia Kobrien takamies Antto Nikkarisen (6/2/7) kanssa, eikä Nikkarinen saanut kotijoukkueen hyökkäyspeliä rullaamaan. Mestarit puolustivat hyvin, tekivät Kobrien pelaamisesta vaikeaa ja ero kasvoi. Toisen kympin puolivälissä sitä oli 19 pistettä. Mikään ei muuttunut taukoon mennessä, joten Karhubasket johti 28 pisteellä, lukemin 27-55, kun joukkueet poistuivat pukuhuoneisiin.

Kolmannen kympin alkuun kauhajokiset kasvattivat eron 33 pisteeseen, jonka jälkeen joukkueen keskittyminen hieman herpaantui, joten Kobrat saivat hieman peliä käyntiin. Sentteri Skylar Spencer (9/8) haki 22 minuutissa kuusi hyökkäyslevypalloa. Cameron Jones (16/4/6) näytti jälleen monipuolisuutensa, tilastoimalla 28 minuutissa +/-tilastoon lukeman +23. Samaan lukemaan päätyi myös Samme Givens (8/4/2). Kobrat voittivat kolmannen neljänneksen 18-16 ja viimeisen 26-18, mutta mitään uhkaa vieraiden voitolle he eivät pystyneet asettamaan.

Cameron Jones tekemässä koria (kuva: Erkki Hautaviita)

Tilastollisesti joukkueilla oli eroa tulosta vähemmän. Levypallot menivät 31-34 ja syötöt tasan 19-19. Toki osa Kobrien passeista tuli vasta pelin lopussa, kun osa Nikkarisen syötöistä ja Korisliigan pistekunkku Jordan Cappsin (15/4) pisteistäkin. Kolmosissa kumpikaan joukkue ei onnistunut (Kobrat 27 %, KB 31 %), mutta kakkosissa Karhubasket oli tarkempi, 62 prosentin heittotarkkuudella. Kobrat menettivät pallon 16 kertaa ja niistä valtaosa tuli pelin avausjaksolla, kun peli ratkaistiin.

– Ensimmäisen puoliajan puolustus ja se, kuinka kaikki pelaajat olivat latautuneet tähän peliin, onnistuivat tosi hyvin, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen jutustelun. – Saimme avoimen kentän tilanteita ja pääsimme tekemään koreja hyvillä prosenteilla. – Kun kaikki onnistuu, niin se voi näyttää tuolta. – Hieno olla paikallispelissä valmentajana, kun joukkue pelaa hyvin ja kun fanitkin näin hienosti mukana, Koskimies kiitteli faneja.

Voitolla Karhubasket pysyy kiinni sarjataulukon kolmannessa paikassa. Pelejä on kuitenkin jäljellä runsaasti ja vastustajat ovat kolmessa seuraavassa pahimmat mahdolliset. Ensi lauantaina karhuluolaan saapuu Greg Gibsonin valmentama BC Nokia, joka jo alkukaudesta haki voiton Kauhajoelta. Sitten oranssipaidat kohtaavat Vilppaan ja Gullsit, joten kolmen ottelun kuluttua osakkeet alkavat hahmottua.

Lauantain kotiottelu BC Nokia vastaan alkaa kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Ovet aukeavat salilla kello 15.30 ja lippuja saa ennakkoon myös osoitteesta ennakkolippu.com.