UUTISET

11.01.2020

OTTELUENNAKKO: KOBRAT – KARHUBASKET

Karhubasket (17 voittoa/8 tappiota) jatkaa Korisliigaa maanantaina Lapualla, jossa pudotuspeleihin hamuava Kobrat (8/16) isännöi kauden kolmatta paikallisottelua. Paikalliskamppailut ovat menneet kauhajokisten tahdissa tällä kaudella. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on vahvasti kiinni runkosarjan kolmannessa paikassa, mutta pelejä on jäljellä vielä 19 kappaletta.

Karhubasket haki keskiviikkona 89-95 voiton Kotkasta. Tämä oli kauhajokisten toinen voitto putkeen, sillä edellisessä kotiottelussa Karhubasket voitti Lahti Basketballin 88-67. Vuosi 2020 on lähtenyt liikkeille kahdella voitolla. Uusi sentteri Skylar Spencer (13/10/2) on tuonut peliin uusi ulottuvuuksia, joista takamiehet Cameron Jones ja Bojan Sarcevic on päässeet nauttimaan. Samoin puolustuspäässä Spencer on tuonut mukanaan torjuntauhkaa, sillä mies on torjunut vastustajan heittoja 3,5 kertaa otteluissa.

Karhubasket on pelannut viimeiset neljä ottelua saldolla 4 voittoa ja yksi tappio. Viimeiset 10 ottelua ovat tuottaneet seitsemän voittoa ja kolme tappiota. Vieraissa kauhajokisten peli on ollut mukavissa uomissa, sillä vierassaldo kahdeksan voittoa/viisi tappiota on yhdessä Vilppaan kanssa koko Korisliigan toiseksi paras. Ainoastaan sarjaa johtava Seagulls on pelannut vieraspelit paremmin, sillä helsinkiläisten saldo on 9/3.

Karhubasket on kaudella voittanut molemmat paikallispelit. Lokakuun puolivälissä oranssipaidat hakivat vierasvoiton Lapualta lukemin 81-96. Karhuluolassa joukkueet kohtasivat marraskuun 23. päivä ja silloin Karhubasketin voittonumerot kirjoitettiin 86-64. Näillä kahdella voitolla Karhubasket on kasvattanut peräkkäisten voittojen putken Kobria vastaan viiteen peliin. Kaikkiaan Karhubasket ja Kobrat ovat kohdanneet Korisliigassa 34 kertaa, joista 24 ottelussa kauhajokiset ovat olleet voittava osapuoli.

Kauden kolmas derby ja saamme kaksi bussillista oranssipaitaisia faneja mukaamme, Janne Koskimies aloittaa maanantain ottelun ennakoinnin. – Tunnelmaa ei siis tule puuttumaan kentältä tai katsomosta. – Kotijoukkue on vahvimmillaan avoimen kentän pelissä, jolloin heidän urheilulliset pelaajat pääsevät käyttämään vahvuuksiaan. – Meidän täytyy karsia turhat menetykset ja palata kurinalaisesti puolustukseen.

Karhubasketin kokoonpano: Spencer, Jones, Davis Jr, Vehmanen, Niskanen, Sarcevic, Laihonen, Järvi, Innamaa, Hakamaa, Givens.

Kobrat voittivat keskiviikkona Korihait lukemin 82-94. Hait pistivät vielä ensimmäisellä kympillä vastaan, voittamalla sen 23-20, mutta sitten Kobrat menivät menojaan. Korisliigan pisteykkönen Jordan Capps teki ottelussa 26 pistettä. Brandon Boggs säesti 16 ja Reggie Keely 13 pisteellä. Kobrien takamies Antto Nikkarinen jakoi 11 syöttöä ja teki siinä ohessa 12 pinnaa. Lapualaiset tilastoivat tuossa ottelussa 24 syöttöä, joilla kakkosten onnistumiset nousivat peräti 67 prosenttiin. Lisäksi Kobrat menettivät pallon vain kahdeksan kertaa, mikä oli voiton tae.

Kobrat ovat voittaneet 12 kotiottelusta viisi, mutta hävinnyt kaksi edellistä kamppailua Lapuan urheilutalolla. Sarjapisteiden kanssa kotimatkalle ovat lähteneet KTP 75-86 ja Kataja 82-94. Kobrien tähtäimessä ovat pudotuspelit. Matkaa pudotuspeliviivaan on kaksi voittoa eli neljä sarjapistettä. Kouvoilla on toki yksi ottelu lapualaisia vähemmän pelattuna.

Voitto-otteluissa Kobrat heittävät kolmoset sukkaan 62,7 prosentin ja kolmoset 38,2 prosentin tarkkuudella. Tappioissa onnistumiset ovat harvemmassa, sillä kakkosissa prosentti on 55 ja kolmosissa 32,4. Voittopeleissä Kobrat pitävät menetykset 11,4 kappaleessa ja löytävät hyvät heittopaikat pallon liikkeen kautta, mikä tuottaa 20,5 syöttöä per voitettu ottelu.

Kobrien avainmies on ehdottomasti takamies Antto Nikkarinen (11,5/4/8). Jos Nikkarinen ei pääse jakamaan palloa, niin lapualaisten hyökkääminen takkuaa ja pahasti. Jordan Capps (22,7/5,9) tekee kyllä pisteensä, mutta huonolla pallon liikkeellä tarvitsee siihen enemmän heittoja. Reggie Keely (14,3/6,2/2,6) ja Brandon Boggs (13,4/4,3) ovat kaksi muuta viisikonmiestä Ville Turjan kokoonpanossa. Viidennen paikan vienee kapteeni Lauri Toivonen (4,4/3,6), mutta sillä paikalla on nähty myös Juho Lehtoranta (6/2,9), Jussi Turja (6,8/1,6/1,7) ja jenkki Julien Lewis (11,5/6,1/3,2). Onpa Turja heittänyt viisikkoon myös Kobrien oman kasvatin Samuel Kujalan (1,4), kun Kobrat tuskailivat loukkaantumisten kanssa. Keskiviikkona Kobrilta puuttuivat kokoonpanosta Turja ja Kujala.

– Karhu on laadukas joukkue, joka pystyy pitämään pelin hyvin kontrollissaan ilman suuria ottelunaikaisia notkahduksia, Kobrien valmentaja Ville Turja alustaa paikallisottelua korisliiga.fi sivustolla. – Heidän puolustuksensa on ollut hyvää läpi kauden. – Uusi vahvistus tuntuu sopivan hyvin joukkueeseen ja tekeminen hänenkin kanssaan näyttää yllättävänkin valmiilta. – Meidän täytyy välttää helppoja menetyksiä, että erinomainen siirtymä hyökkäys ei olisi Karhulle niin helppoa. – Harjoituksissamme on ollut hieman mies vajausta ja intensiteetti ei aivan niin korkealla kuin toivoisin, mutta tästä huolimatta Karhu peliin intensiteetti pitää saada korkealle tasolle heti alussa.

Kobrien kokoonpano: Reggie Keely, Brandon Boggs, Julien Lewis, Antto Nikkarinen, Jordan Capps, Juho Lehtoranta, Jussi Turja, Panu Blomgren, Niko Mantere ja Lauri Toivonen.

Karhubaskettia on lähdössä kannustamaan kaksi bussilastillista oranssipaitaisia faneja, joten tunnelmaa Lapuan urheilutaloon saadaan varmasti maanantaina. Lisäksi liikkeillä on muilla kulkupeleillä liikkuvia kauhajokisia, joten Karhubasket saanee jälleen Lapualla suurta apua katsomon puolelta.

Kobrat – Karhubasket maanantaina kello 18.30 Lapuan Urheilutalolla.

Jos Lapualla ei pääse peliä katsomaan, niin ottelua voi katsella Elisa Viihteen kautta. Lähetys alkaa korisliigamaanantain ennakkostudiolla kello 18.

Virallinen kisakatsomo on tuttuun tapaan viritetty Pub Janoiseen Leipuriin, Hot Wings buffan ja virvokkeiden kera.